Дянков обеща: Коледни добавки за пенсионерите при излишък

През ноември решават окончателно дали ще има средства за помощи
Обновена: 24 окт 2012 14:51 | 24 окт 2012 14:22,
142
Дянков обеща: Коледни добавки за пенсионерите при излишък
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

През ноември ще стане ясно дали ще има коледни надбавки за пенсионерите, обясни финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи, ако бюджетът излезе на излишък, тогава ще има възможност да се опуснат допълнително средства за пенсионерите.

“Ако не е на излишък, няма да има така възможност“, категоричен бе финансовият министър.

По рано днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви пред БНТ, че през ноември ще стане ясно дали пенсионерите ще получат помощ за Коледа. Той обясни, че към момента нещата вървят добре и се надява да има средства за добавки поне за хората с най-ниски пенсии.

Темата за коледните добавки се коментира и след гласуването на Бюджет 2013 в Министерския съвет на 10 октомври.

Тогава финансовият министър отказа да коментира дали ще има коледни добавки за пенсионерите за тази година. Той припомни, че не е привърженик на тази практика, но все пак допълни, че тези решения ще се взимат окончателно около Коледа.

В началото на октомври той обясни, че най-вероятно ще има възможност да се отпуснат средства, но е възможно и те да бъдат пренасочени към други социални сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
5
 
! Отговори
ха да видим преди 11 години
Някой може ли да познае дали ще има излишък за пенсионерите.Твърдо мисля, че не! Излишъкът от сега е преразпределен между министри,депутати,висш админстративен персонал,участници в бордове,които без час работа получават десетки хиляди. Който е съгласен с тази теза нека сложат+,другите -Да видим как мислят българите
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako januari 2013 otskocha za 10 dni do nqkoe iujno morsko raisko kytche i kym 30 iuni sym na izlishyk, shte glasuvam za GERB. A dano, ama nadali...
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даааааа,при излишък ще има за вас.Но бонуси за Коледа до 1 000 000 0000 за добре свършена работа от нас ще има.
117
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 11 години
До Счетоводителкатасамо така могат да се печелят избори от такива некадърници като теб
116
0
 
4
 
! Отговори
kiroooooooooooooo преди 11 години
az imam IZLI6AK w pomiiiinata qma i tozi izli6ak 6te go dam na dqnkofff da se nahrani
115
1
 
9
 
! Отговори
до Счетоводителката преди 11 години
Много си злобна бре счетоводителке. Ако наистина обаче беше счетоводителка, щеше да ти е малко поне ясно, че сметките на управляващите на никъде не се връзват.
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо бонусите, а за другите ако остане нещо.
113
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Коледни добавки за Пенсионерите,след Бонусите,ако останат пари
112
0
 
1
 
! Отговори
g преди 11 години
ние народа сме си виновни, стачки ,гражданско неподчинение,протести ама с хиляди, а не с по 20 -30 души ,имало ли е откакто тия са на власт, не е имало, е за това и добавки към пенсиите и към детските и увеличение на заплатите, няма да има а за тях лапаницата продължава с пълна сила, това е факт
111
0
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Само не говорете за лошия комунизъм, защото 80те години залатата ми беше 200 лева, а тока + парното и водата 20 25 лева на месец.. можете да си направите сметката колко беден е бил народа и за какво е имало пари.. да не говорим,че със заплатата ми можех да ходя всеки месец на море или на планина.. верно,че нямаше молове и милионери, но нямаше и хора, които да бъркат по кофите.. 82ра година икониомиката на България беше 4тата най-прогресивна в света.. с 8%, първа беше Япония.. КАПИШ ?
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям финанстит.. казва все няма и няма.. Че то и аз мога да го правя това с моето средно образование..
109
0
 
11
 
! Отговори
ана преди 11 години
естествено, че няма да има - то кога е имало пари за пенсионери и майки пари.а до счетоводитлеката - кой да гласува? 18-годишните без грам трудов стаж и житейски опит ли? и щом за теб 100лв са нищо за един пенсиорработещ 40 години, внасящ осигуровки и нкакрая живеещ с 100лв, които не са увеличавани от 4 години са много. айде да се дадат на пенсионерите всички осигуровки, които са плащали накуп през годините в сегашни пари, пък пенсиите нека не им ги дават.
108
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Предлагам Дянков да кара цял месец с една пенсия от 180лв. щом сме в криза всички от правителството да си намалят заплатите като пенсионерите.
107
6
 
1
 
! Отговори
до 121 преди 11 години
България ще се оправи когато такива като теб УМРЕТЕ!
106
2
 
17
 
! Отговори
хай счетоводителката преди 11 години
Ти мари сигурно си на държавна работа. Защо мразиш майка си и баща си. Какво ти е сторила столетницата. Че по нейно време си построи къща , апартамент купи си и лада и всяко лято на море или балкан. А цената на тока беше 0.432 стотинки. И учеши и получаваше степендия. мръхла нагла.
105
1
 
12
 
! Отговори
Няма никой преди 11 години
Хайде Дянков плащай си сметките личните. Гувернантки от САЩ, Испоно-говоряща, и с английски, на готвачката , на перачката, на чистачката върни боносите които ББ ти е обещал и ги получаваш от 150-160 хиляди евра. Наглост и крадци от сиромашкия български народ. Грабители омразни. И турчин не ние крал както вие.
104
1
 
15
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Ами и аз гласувам за ГЕРБ при излишък. Т.е. да си покрия сметките и да ми остане някой лев за през отпуската. Четири години все тройна коалиция и световна криза като оправдание ми идва множко.
103
17
 
5
 
! Отговори
Счетоводителката преди 11 години
Дянков да раздава по 100 кинта на пенсионер срещу предаване на личната карта до приключване на изборите догодина. Така сенилните дъртаци, гласуващи за стоклетницата, ще загубят право на глас и няма да застрашават с малоумието си бъдещето на страната! Дъртите червени *** да се лишат от право на глас! Казах!!
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При излишък, ще има добавки от 5 лв. При недостиг, ще им вземат по 50 лв. А познайте сега :))
101
0
 
23
 
! Отговори
морски преди 11 години
Освен да го напсувам тоя на снимката дето умори българския народ и върна държавата 100 години назад какво друго...