Кабинетът дава близо 1 млн. на БНТ за излъчването на А група

Средствата ще се осигурят от бюджета
Обновена: 24 окт 2012 14:53 | 24 окт 2012 13:07, Красимир Ангелов
82
Кабинетът дава близо 1 млн. на БНТ за излъчването на А група
Снимка: Булфото

Правителството предостави на БНТ допълнителна субсидия от 990 000 лв., с които да бъдат заплатени правата за заснемане и разпространение на мачовете от сезон 2011 - 2012 г. на българското футболно първенство, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Изключителните права за заснемане на мачовете от футболния шампионат за сезон 2011 - 2012 г. за ефирно и сателитно разпространение, както и правата за разпространение чрез интернет мрежата на телевизионните програми в целия свят, са придобити от БНТ въз основа на подписан през 2011 г. договор.

С постановлението се дава възможност БНТ, като обществен оператор, да изпълни поетите ангажименти по договора за излъчените футболни срещи, отчитат от пресцентъра на МС.

Dnes.bg припомня, че от началото на сезона срещите от А група са без телевизионно излъчване,  заради неразбирателство за пари между клубовете и телевизиите.

Освен това клубовете претендират и за неплатени траншове за ТВ правата от миналата година, които БНТ им дължи. Именно в тази връзка е и днешното решение на МС.

Едва тази събота „завесата“ бе открехната за дербито ЦСКА – Левски, което се излъчи по БНТ. Това стана след решение на БФС и със съгласието на футболните клубове от Професионалната футболна лига, като предаването на срещата бе безвъзмездно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: МСтелевизииА група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
23
 
! Отговори
:) преди 11 години
Избори идват, а рейтинга пада ли пада............
30
0
 
31
 
! Отговори
КИРО преди 11 години
ЕДИН МИЛИОН ЗА УРЕДЕНИТЕ МАЧОВЕ А ВЧЕРА ЗА ДЕТСКИ НАДБАВКИ НЯМА .....Е ТОВА СЕ КАЗВА ПРОСТОТИЯ ??????????
29
1
 
24
 
! Отговори
боби преди 11 години
Ужас нямам думи от възмущение.откъде накаде.Аз например нехаресвам българския футбол то кой ли го харесва?Телевизия на субсидии да се инжектира допълнително от нас самите е възмутително.С какво право?
28
0
 
23
 
! Отговори
смях преди 11 години
А иначе за болницата в Девин няма пари? Какви са тия глупости, последното нещо, в което трябва да се инвестира е мачове по ТВ!
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До black sea "Абе комунизъм"!Откъде ти дойде това на ума?Само мутра може да измисли такава простотия за да харчи народна пара!
26
1
 
4
 
! Отговори
Футболистката преди 11 години
До ivanЗащото ББ не играе :))
25
0
 
24
 
! Отговори
бахти тъпанарите преди 11 години
номер 22 е изключително прав!!! - Да бяхме я дали под наем обсерваторията в Рожен на страни като Турция! Които щяха да я стопанисват според определен договор. Биха дали мило и драго да притежават такава база! Но за обсерваторията пари няма, докато за най-*** първенство се намират 1 000 000 (словом: един милион)
24
0
 
27
 
! Отговори
А не!!! преди 11 години
Този път и аз се ядосвам!!!! А съм спокойна жена...Обаче всяко нещо си има граници!!!!!От къде на къде ще се финансират частни дружества с моите пари???????????????????Ние изнемогваме като дойде сметка, а те дават пари за телевизионни права!Безсрамници!Няма да гласувам!
23
0
 
17
 
! Отговори
dk преди 11 години
няма пари за болници ,аза мач иматезатова следващия финансов министър да бъде женасамо те могат да нареждат приоритетите
22
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
дай на *** да гледат зрелища.Футбола и без това е игра за простолюдието - дай им да викат и да скачат по трибуните и по елементарен начин да изразяват плоските си страсти и емоции.И за тази плиткоумщина - държавата вади пари от моя джоб, за да може някаква игра с 22-*** *** които ритат топка да се показват в национален ефир.
21
0
 
30
 
! Отговори
Футболистката преди 11 години
Затова ли облагат с данък лихвите по депозитите? Сигурно ще платят сега на БНТ да дават и всички мачове на Бистришките тигри? Ако някой толкова иска да гледа това първенство - да ходи по стадионите.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вяра Анкова е женена за физкултурник. Този "спорт" не е популярен и е компрометиран. Когато стадионите са празни, да ми натрапват мачове по телевизията, която и без това е пошла и живее от повторения и от вечната Марта и некадърните Мира и Торнев!Какви анцузи ни управляват - с икономическа мисъл, с приоритети, с отношение към гражданите!Преди малко свинята Фидосова заплашваше, че ако има АЕЦ, няма да има пенсии!Пенсионерите са единствените в страната, които са си свършили работата, ***!
19
0
 
26
 
! Отговори
Angry Bird преди 11 години
Първенството да се остави на частните телевизии, да платят колкото преценят, че струва. Парите от бюджета да се дават за необходими неща, предвид мизерията в която живеем. Това слабо първенство не струва и 1 млн. за целия сезон.
18
1
 
30
 
! Отговори
премиера преди 11 години
А майките да го духат
17
8
 
3
 
! Отговори
QPR преди 11 години
Аз съм на мнение да се излъчва по 1 мач на седмица само, и то винаги различни отбори от предходната седмица.
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредното безумие на тиквата..........
15
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
т.е. ..... давате парите които отръсквате от мен всеки ден на ..... мутрите.Защо трябва да плащаме за нещо което не желаем ?С какво ще подобри живота на Българина този харч?
14
0
 
24
 
! Отговори
Ракия и ШопскаСалата преди 11 години
До 4 ehee: Ми тия пари нали излизат от твоя джоб бре умник. БНТ е държавна телевизия.Че и му нацъкали плюсовете. Боже колко необразовани хора има.
13
1
 
51
 
! Отговори
black sea преди 11 години
Ако беше интересно първенството частните телевизии да бяха платили за права. А то един мъртвец (правителството) дава пари на друг мъртвец ( БНТ ) за да се гледа трети мъртвец ( футболното първенство). А бе комунизъм.ПС. Забравих да кажа, че всъщност парите са събрани от четвърти мъртвец ( народа)
12
0
 
48
 
! Отговори
az sam преди 11 години
За поредния мерак на нашия "Мил и спортен тип" премиер, винаги се намират пари.Това управление не мисли за увеличаване на доходи, детски, майчински, а само за кефа на ББ.И това ако е управление, здраве му кажи.