Компенсация за родителите, чиито деца са извън детските градини!

БСП готви алтернативен бюджет за 2013 година
Обновена: 27 окт 2012 16:33 | 27 окт 2012 16:33,
41
Компенсация за родителите, чиито деца са извън детските градини!
Снимка: архив, Булфото

Общинските власти да изплащат временно компенсации на родителите, чиито деца не са приети в детска градина. Това е едно от предложенията, които се предлага да залегнат в алтернативния бюджет за 2013 г., който подготвя левицата.

Предвижда се компенсацията да е равна на годишната общинска субсидия за едно дете в предучилищно образователно заведение.

Депутатът Георги Пирински обясни, че искането е съгласувано с инициативния комитет на майките, които протестираха пред Народното събрание и предложи то да залегне в алтернативния бюджет на БСП в раздел "Майчинство".

Националният съвет на БСП одобри днес основните приоритети, които ще бъдат включени в алтернативния бюджет на левицата за 2013 г. Сред тях са заетостта, бедността, доходите, майчинството, младежите, образованието, квалификацията и науката.

Друго предложение на БСП е обезщетението за отглеждане на малко дете да бъде обвързано с минималната работна заплата и да стане 310 лева. Левицата иска детските надбавки да бъдат
увеличени и да се получават без подоходен критерий.

Минималната работна заплата да стане 350 лева и да се възстанови т.нар. златно швейцарско правило за осъвременяване на пенсиите, предвижда още алтернативният бюджет на левицата.

Не е вярно, че няма пари обезщетението за майчинство да стане 310 лева, коментира пред журналисти депутатът Емилия Масларова. Тя обясни, че ресурсът не е много голям, защото броят на майките, които получават подобно обезщетения, е намалял.

Масларова посочи, че през 2011 г. са били 42 хиляди, а през 2013 г. се очертава да бъдат не повече от 32-33 хиляди. Тези 30 млн.лева, които се дават за детски градини, по всяка вероятност ще се насочат само в София, Пловдив, Бургас, но не само там има недостиг на детски заведения, коментира тя, предаде БТА.

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЕСНОТО БЕКАПЕ Е КАТО ЛЯВОТО БЕКАПЕ И Е ЕДНАКВО СЪС СРЕДНОТО БЕКАПЕ.ДА ЖИВЕЯТ ВСИЧКИ БЕКАПЕТА,А ХОРАТА ДА УМИРАТ ЗА ПРОСЛАВА НАБЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ=СЛУГА НА РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НАБОГАТИРА ЛИЛИПУТИН.ВЕЧНА ДРУЖБА,ВЕЧНА ДРУЖБА,ВЕЧНА СЛУЖБА,ВЕЧНА СЛУЖБА !...
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 25 години в София имаше достатъчно места в детските фрадини, имаше достатъчно места за паркиране, нямаше задръствания и до колкото си спомням имаше само една чалготека. Сега всичкото *** се изсипа тук, със всичките си провинциални амбиции. Още плещи на някакъв неразбран диалект, но вече си набутал детето в детска градина, паркира където му падне, върти гюбеци и се оплаква че София е *** и неуредена. Компенсация - само за децата на софиянци, местата им са заети от напиращи селяци!
33
0
 
2
 
! Отговори
СБНЛ преди 11 години
Да им ги дадът комунистите, които принудиха икономически хората да се преселят в столицата !!!
32
0
 
8
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Искам само да припомня, че в тази държава има и български майки, които отговорно отглеждат децата си и, които са унизени от факта, че обществото ги приравнява с ***. Имам две деца в ученическа възраст, които посещават училище, на които съм купила учебници и помагала за груба сума от около 300 лв. и, за които не получавам детски надбавки. Така, че приемам твърде лично определението "***", с което поставяте всички майки под общ знаменател!!!
31
1
 
5
 
! Отговори
Да, да преди 11 години
Това е поредния начин да се подаряват пари на ***, под миловидно прикритие. Разбираемо е за комунистите. Техните избиратели изчезват физически, а идват избори.
30
1
 
4
 
! Отговори
okoboko преди 11 години
"Компенсация за родителите, чиито деца са извън детските градини!"Абе 'би му мамата и от простотиибе!!!кои са теа "родители"? - 99% мангалииии!!!баси и тъпия народ сме!
29
0
 
7
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
И ЗАЩО ДЕЦАТА СА ИЗВЪН ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ?АЗ ЩЕ ВИ КАЖА ЗАЩО МОЕТО НЕ Е!ЗАЩОТО ДИРЕКТОРКАТА МИ ПОИСКА1000ЛВ РУШВЕТ И АЗ ЕСТЕСТВЕНО НЯМА ДА И ГО ДАМ НО ТЕЗИ ДЕЦА КОИТО СА ВЪТРЕ РОДИТЕЛИТЕ ИМ СА СИ ПЛАТИЛИ!
28
0
 
9
 
! Отговори
хидко преди 11 години
Айдееее, завъртя се комунистическата пропаганда. Те затваряха градините, пък сега нямало било място за децата. Ми как ще има? Ей ,тва много нагли са тия хора бе. Че и нас мислят за *** ***... ама, лошото е, че май има доста такива *** *** наистина.
27
2
 
11
 
! Отговори
още преди 11 години
Ха-ха*-ха тия съвсем луднаха..следва обещетение на родители ,които не са завели децата лятото на море,после в Дисни и накрая да им купят последен модел GSM Samsung Galaxy,докато ги запишат в детска градина,ако трябва и банкова сметка да се открие, и есемеси да пращамекъм централата на позитанци,да пълним червената каса,защото другите кранчета и канали пресъхнаха
26
4
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
писна ми да плащам данъци и да издържам софийските селяни натъпкали се от полето в панелки и ***
25
1
 
16
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Браво мамче с по две ръце те подкрепяме с жена ми. Ако знаеш колко се дърпаме във фирмата точно със селянчетата дето са дошли тук и искат всичко държавата да им поеме. Не стига, че живеят по студенстки град нелегално и не плащат вода и ток, ами и държавата трябвала да им осигури общинско жилище, което след годин да си закупили на преференциални цени. Мамка им селска, трябва да се въведе отново софийското жителство и неделната баня (поне един път в седмицата да се къпят).
24
3
 
12
 
! Отговори
Една майка преди 11 години
МОЛЯЯЯ, а аз докато чаках 3 години да вземат детето ми в детската градина, в която и аз и мъжа ми сме били като деца? да не би някой да ми е дал нещо??? аз не съм и искала, държавата не е длъжна да ми храни детето!!! ама ми омръзна от нахални селяни, които идват НА Софията и искат всичко да им е уредено!!!! да си ВЪРЯТ на собствените си селца!!! и да не мрънка колко са онеправдани!!!
23
5
 
0
 
! Отговори
Боко преди 11 години
Цецо, загубихме ония 3 милиона предизборни от Фандъчка...Ама дай да полазим от строежа на детски градини, че ако ги дадем на майките- няма как да си вземем нашето.
22
1
 
8
 
! Отговори
Има ли разлика преди 11 години
Абе кои са по противни -- цитаните или комунистите.Труден въпрос.
21
5
 
10
 
! Отговори
Компенсации преди 11 години
Провинциалистите напълниха София -- е не можем да смогнем да правим детски градини, за потока дето се излива в столицата.Всеки комунист да се изнася от София, заедно с домочадието си и нещата се оправят.Тогава София ще стане един хубав град за живеене.
20
1
 
5
 
! Отговори
Лазар преди 11 години
Кучето на премиера Бойко Борисов Лазар, стана световен шампион в породата българско овчарско куче, пол мъжки, съобщиха от Пловдивския панаир.
19
0
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
ми раждай и ти бе,***.
18
6
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Тия трябва да ги изтрепем - ограбиха всичко, проадоха България, циганизираха я - нямам думи
17
7
 
10
 
! Отговори
н преди 11 години
По-голям популист от ББ няма!
16
10
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
БСП - В СТОЛИПИНОВО ИМА ДОСТАТЪЧНО МНОГО ХОРА ЗА ВАШЕТО МИЛОСЪРДИЕ. МОЛЯ ПРОЯВЕТЕ ГО ПО-НАСТОЙЧИВО ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ТЕЗИ ХОРИЦА ТАКА ДА СЕ МЪЧАТ С ТЕЗИ МАЛКИ ПОМОЩИ - МОЛЯ, УВЕЛИЧАТЕ ВСИЧКИ ПОМОЩИ.ЩЕ ВИ ДАМ И ИДЕЯ ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ ПАРИТЕ - ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ И ЦЯЛАТА ПЕЧАЛБА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ДА ОТИВАТ В БЮДЖЕТА ЗА ПОМОЩИ. РАБОТЕЩИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ. ВАЖНО Е ДА СЕ МНОЖИ ЕЛЕКТОРАТА - РОМКИТЕ МОГАТ ДА РАЖДАТ ВСЯКА ГОДИНА И НЕ ТО 14-15 ГОДИШНИ А ОТ 12 ГОДИШНИ