"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган

Сокола нямал място в парламента
5 ное 2012 22:45,
221
"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, БТА

"Атака" започва събирането на подписка в парламента за сезирането на Конституционния съд за обявяването на ДПС за противоконституционна партия. От ВМРО пък призоваха Ахмед Доган да напусне парламента.

Поводът за острата реакция на двете политически партии е изказването на Сокола от вчера. Според него трябва да се направи нов прочит на Балканската война и той я сравни с етническо прочистване.

"Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви вчера в Кърджали Доган.

Според Волен Сидеров лидерът на ДПС сравнява Балканската война с възродителния процес. "Когато оспорваш една от тези войни, ти оспорваш българската държавност", смята лидерът на "Атака".

Очевидно освобождението на България от господството на Османската империя за Доган не е нещо положително, коментира Волен Сидеров.

Още по темата
По думите му ДПС застава на страната на неоосманистката политика и обявява освобождението на Кърджали за
нещо лошо. Според Сидеров това е върхът на цинизма и антибългарската политика на ДПС.

Лидерът на "Атака" настоява за пълен обществен, медиен и политически бойкот на ДПС. Той призовава президентът, премиерът и председателят на Народното събрание да вземат отношение по този въпрос.
Утре "Атака" ще внесе проектодекларация по темата, която ще настоява парламентът да обсъди в сряда.

Националистите ще изпратят и писмо до президента и омбудсмана да сезират от своя страна Конституционния съд.

„Опитът един „български” депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане етническо напрежение. Според ДПС и неговия лидер освободителят на Кърджали ген. Васил Делов не може да бъде смятан за национален герой“, заявяват от своя страна в позиция до медиите и от ВМРО.

Оттам са категорични, че Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани. „Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание“, категорични са войводите.

„Припомняме, че България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 хил. българи от Одринска Тракия.

Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България“, се посочва още в съобщението на ВМРО.

Според партията целта на Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция.

„Ако ние не изградим нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъдем принудени да купуваме ток от петте проектирани турски ядрени реактора. Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани“, категорични са от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
11
 
! Отговори
боцмана преди 11 години
До Бивш Атакист *** си ти бивш атакисте.
7
12
 
4
 
! Отговори
ok преди 11 години
Нациите са масонска измишлиотина от 18-19 век, за да държат под контрол и подчинение света. Всички хора сме с еднакви души, еднакви чувства и еднакви мечти. Опитват се за пореден път да ни вкарват в някъв *** филм. Сидеров, Доган, Каракачанов, Джамбазов, Б.Димитров....са едно и също нещо - пудели на каишка на големи и опасни режисиори, които се опитват да ни вкарат в много опасна игра, завършваща обикновено с воини и национални катастрофи.
6
20
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Ами точно етническо прочистване се случва като резултат от балканските войни. Нима нее вярно?!
5
3
 
17
 
! Отговори
Близък до сокола преди 11 години
Сокола има голяма слабост към скъпото уиски и българските жени !
4
1
 
28
 
! Отговори
БЪЛГАРИ ОЗРЯ! преди 11 години
БЪЛГАРИЯ ОЗРЯ, О НЕРАЗУМНИ ЮРУДЕ !!! БЪЛГАРИЯ ОЗРЯ, ЗА ДА ИЗРЕЖЕ И ЗА ДА ОТКАЖЕ, ДА ПРОИЗНЕСЕ ЯСНО, ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ И ОСВОБОДИ ОТ ТУМОРА НА ДОГАНОВОТО 20 ГОДИШНО ПРО ТУРСКО ГОСПОДСТВО НАД БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ !! ДОБРЕ ЧЕ Е И ДОГАН ДА НАПРАВИ МАЛКО РЕКЛАМИЦА НА НАШИЯ ПОЗАМРЯЛ НАЦИОНАЛИЗЪМ ДА НИ ПОРАЗЪРДА, ЧЕ ИНАЧЕ СМЕ СИ УМПРЕЛИ/ЗАСПАЛИ :)
3
0
 
42
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
От туй,по сгоден случай,да се произнесе Парламента и Констит.съд за антидържавноста на ДПС и Доган...няма.Сега е...време да се отреже този...тумор от българската държава.
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си заминава в Турция да си мъдрува относно арменския геноцид.
1
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама той *** и без това не стъпва в парламента...Време е противоконституционната му, вредна за България партия да се забрани!