Цените не скочиха стряскащо, радва се Найденов

Пазарът няма да позволи драстично поскъпване на хляба, увери той
Обновена: 10 ное 2012 14:56 | 10 ное 2012 14:55,
56
Цените не скочиха стряскащо, радва се Найденов
Мирослав Найденов Снимка: БТА

Въпреки че направените в края на лятото негативни прогнози за реколтата не се сбъднаха, има поскъпване на фуражите, което води до повишаване на цените на млякото и месото. Това коментира земеделският министър Мирослав Найденов пред Дарик радио.

Имаше стряскащи прогнози като например с 30% да поскъпне месото, с 50% хлябът. Виждате, че това не се случва, посочи Найденов.

Пазарът няма да позволи нито драстично поскъпване на хляба, нито недостиг, категоричен бе министърът.

„Държавата реагира незабавно. Стартирахме плащания към животновъдите. Изтеглихме първо плащанията, които нормално правим през декември – плащанията на глава добитък за крави, овце, кози. Не само, че ги изтеглихме два месеца по-рано, а от първоначалните разчети например трябваше да дадем по 140 лева на крава, успяхме да дадем по 200 лева. На овцете от първоначално очаквани около 29, дадохме 41 лева. До дни стартира плащането на 20 млн. към свиневъди и птицевъди, и то промишлените, големите стопанства", обясни той.

Попитан дали това е начинът цените на храните да не растат, Найденов отговори, че според него трябва „когато в определен сектор има подобна ситуация, ако държавата разполага с финансов ресурс, да го насочи навреме и то точно където трябва". „Това правим в момента и е факт, че въпреки мрачните прогнози има ръст нагоре на цените, но не е това, което прогнозираха", отново повтори министърът.

Така наречените промоции на основни хранителни продукти изиграха своята положителна роля, смята той.

„Това бяха промоции на три големи търговски вериги, които продължават и днес. Те доведоха до това социално слабите хора, хората в неравностойно положение да могат също да имат сигурност при продуктите от първа необходимост. Въпреки многото критики, продължавам да твърдя, че ако не бяхме направили това, ако не разговаряхме и не търсехме подкрепата на тези мощни търговски вериги, нещата щяха да изглеждат по-тежко", аргументира се Найденов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕМ преди 11 години
Цените и покупателната ни възможност са несъвместими ,както и присъствието на този *** като министър на земеделието.
39
0
 
6
 
! Отговори
Ей Богу преди 11 години
Въпреки,че прогнозите не се изпълниха, ценатапак се е повишила !Е от какво да съм доволен бе байко, голям праз, че сега са само 20 % с новатагодинаще ги стигне и ще ги задмине. Прасчо пак лъже и маже,Кауфланд и Била прикрива,картелчето пак ще заблажи,а народът ще хапва коприва.
38
0
 
6
 
! Отговори
Промоция преди 11 години
Колко е глпав тоя Найденов.Веригите изнудват производителите и резултат на тове те започнаха да слагат повече химически и растителни добавки,или фалират или съкращават работещите.Вижде че съкращенията продължават.Сега данък върху депозитите на Българите а за тези вериги хипермаркети оборотите и печалбите си изнасят.Толкова ли сме прости за Него че и бизнес със строителни и хранителни не можеме да въртиме а да слугуваме на чужденците за мизерните заплати спрямо в Западните страни .Фък политика
37
0
 
12
 
! Отговори
eдин преди 11 години
Цените и покупателната ни възможност са скандално несъвместими ! Но сит на гладен не вярва!
36
0
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Този *** хляб не купува, иначе щеше да знае, че в момента най-евтиният хляб е 2 лева и 10 стотинки килограмът. И това ми било министър! Плю! ГРОБар тлъст!
35
0
 
10
 
! Отговори
дядо Матейко преди 11 години
ДАНЪК ЖАЛЪК ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!Данък въздух сложи ни, министре!Данък глътки от чист кислород!Нека в миг небесата ни бистрида ти носят голям оборот.Изчисли си процента, теслата.Всеки българин - с въздухомер.Нека бясно танцуват числатав твоя бял министерски тефтер.Запечатай в налози жестокии обема на белия дроб.Замърсителят с въгледвуокисда си плаща цената до гроб.В тази тежка финансова кризавъведи печелившия ход.Данък въздух в хазната да влиза!Данък жалък човешки живот!Данък дъх или данък въздишка.Данък плач... Данък песен дори.Със финансова яка каишкацял народ оскотял умори.Късоглед, тесногръд и безбоженчак до ада с налози върви.Че човешката алчност не можедаже дяволът тъй да взриви.Ясен Ведрин
34
0
 
11
 
! Отговори
Мирчо преди 11 години
Я,Миро Мършата,пак е лъснал в нета! Сигурно наближава Коледа и ни го показват всеки ден за да видим,че добре го угояваме. Вижте какъв розов и охранен е! Лапач от елитна порода!
33
0
 
8
 
! Отговори
Неустоим Кренвирш преди 11 години
ГЕРБ не яде хляб, те ядът кренвирши.
32
0
 
17
 
! Отговори
Ценовик преди 11 години
Пазарът няма да позволи драстично поскъпване на хляба, увери той.Той, хляба малко стана 1,30 лв за 790 гр., но иначе за Найденов си е 0,55 ст. за 1 кг.
31
1
 
5
 
! Отговори
Скачащ брат преди 11 години
ААААААаТОЗИ НЕЕ депесар, този е ДРЪТ СЕДЕСАР?МОЛЯ,МоляААААаКойто не скача е .......
30
0
 
6
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
Добре, че е пазара!какво стана с яйцата по Великден - ААААААААААААакакво става с месото по празници - АААААААААААААААакакво става с акартофа като го блокирате някъде - ААААААААААААакакво става с което и да е след поредната Ви акция, за да вдигнете цените и задвижите пазаракакво ЩЕ СТАНЕ ако Ви НЯМАИ стига сте РИВАЛИ, га ядохте КИФТАЦИ ..... АААААААААААа
29
0
 
10
 
! Отговори
хахаххааааааааа преди 11 години
дъртият депесар Миро мършата пак е култов!!! не е стряскащо,Хората се САМОУБИВАТ от НИЩЕТА а Той (Миро мършата )просто си УМНИК!!
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе Миро,цените не скочиха стряскашно,но доходите изостават трагично.айде си ходете по скоро
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е бавно ще го направите, разбира се, точно както са ви го написали в ''Протоколите на ционистките мъдреци".С контрол и моделиране прага на издръжливостта искат да ни докарат до прокариотен тип на съществутане, ***
26
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Това е поредният нещастен Министър.Кои цени не са скочили....драстично.Колко да стане месото- 20-25 лв или сиренето , кашкавалът.млякото /На тези заплати и пенсии , какво разбираш под драстично?Не е драстично за държавните служители и топлоподаването , на които среднара работна заплатаа е 1520 лв????Но за един пенсионер с 250-300 лв.,всеки лев отгоре са стотици гласове срещу вас.Жалки самохвалещи се управляващи.
25
0
 
18
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
Най-големият успех на управлението на тиквите е това, че бензинът скочи с по-малко от 50%.
24
0
 
18
 
! Отговори
Герб гребе от кацата преди 11 години
За Герб не са стряскащи, защото гребат от кацата, но за хората са стряскащи, защото цените са гербаджийски, постоянно растат, а доходите, каквито ги остави Станишев, от преди Герб.
23
1
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
сега като има БДС, да не би само от тях да купуват, никой не е накаран на сила да яде даден продукт, най-смешното е че всеки в тази държава знае какви *** ядем, и нито държавата си пражи труда да ги спре, нито ние спираме да ги купуваме
22
8
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
доло ГЕРБ хахахахахххахахахне взимайте роми да пишат коментари бе, само ви излагат
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
долo ГЕРБ свинe