Сайт и SMS-и борят имотните измами

Институциите ще отговарят на мейли на три езика
14 ное 2012 22:01,
12
Сайт и SMS-и борят имотните измами
Снимка: БТА

Интернет сайт, който ще подпомага чуждите граждани при покупко-продажба на имоти, представиха днес министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева в присъствието на посланика на Великобритания Джонатан Алън.

Идеята на сайта е да подпомага чуждите инвеститори и да спре имотните измами.

По думите на Ковачева има много случаи на излъгани чужденци, но те не се дължат на пропуски в законодателството, а на наивността на потребителите.

Сайтът е изграден с помощта на Великобритания, Белия, Ирландия, Норвегия и Русия. Той е триезичен. Има специална секция, в която се задават въпроси, определена от Диана Ковачева като “гордост“. Там чужденците ще могат да задават въпроси на три езика – български, английски и руски.

По думите на правосъдния министър отговорите на имейлите ще се получават до 24 часа, а при нужда ще се търсят контакти с отговорни интституции, които да помагат при решаването на казуси.

В сайта има информация за целия процес на покупко-продажба на жилища. Там са посочени цените на различните такси, които трябва да се заплатят, защото според Ковачева много често се спекулира с тях. Тя допълни, че ще има секция с често задавани въпроси.

Премиерът Бойко Борисов пък съобщи, че от 5 декември ще стартира нова услуга, която да противодейства на имотните измами. Тя предвижда хората, от чието име се извършват имотни сделки, да получават SMS. По думите на Борисов принципът ще е същият като при притежателите на кредитните и дебитните карти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С всеки изминат ден изказванията на Ковачева разкриват пред мен една доста елементарна жена.Нямало пропуски в законодателството.Току-що чух,че да станеш таксиметров шофьор ти трябват купища документи,а да станеш брокер или строителен предприемач нито един.И както обикновено се случва, и този сайт ще бъде поредната парлама.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече ще ни съобщават, че са ни заграбили имотите чрез SMS и публикуване в сайт.Апропо, имотна измама няма как да стане без знанието на главния архитект, техничката и кмета.
7
0
 
8
 
! Отговори
в наше село преди 11 години
в село, в Добруджа, дойде немец, купи си къща, обработи двора.отишъл в добрич да търси фирма за не голям ремонт на къщата.немеца трудно се ориентираше в българсите пари.за ремонта му взели пари повече от колкото дал за къщата.това ядоса немеца,напуснакъщата, обяви я за продан и каза,че в българско повече крака му няма да стъпи, мошеническастрана сме били.
6
0
 
3
 
! Отговори
оправи системата преди 11 години
абе ковачева, вземи оправи съдебната система, пълна е със съдии, прокурори, та и дознателизавършили пуцовете по право и магнаурската школа/ МВР Симеоново/, смешна е тая система, но високо заплатена.та и в министерството имаш от пуцовете.
5
0
 
4
 
! Отговори
иванчо преди 11 години
А къде е адресът на сайта?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, а този сайт ще хване ли имотните измами на министъра с шестте апартамента, на който подопечното му министерство получаваше 'дарения' от криминално проявени лица.......
3
1
 
4
 
! Отговори
хехе преди 11 години
Колко високопарно звучи - гордо! Сигурно няма да има очакваната полза. Едва прохождаме в добронамерените отношения.До: БРАВО НА ГЕРБ - През 1989 година сте имали интернет и много ви е липсвал такъв сайт. ***!Хайде мислете повече. Затова сме зле!!!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво кажи защо твоите хора в парламентя отхвърлят да не се облагат с данък дарителските SMS-и, кажи бе?Турски *** сте ей, новото ДПС.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей няма да измислят нещо да спрат телефонните измами а пак чужденци пази нашата държава!