Борисов подкрепя на сляпо кандидата на СДС за КС

"ДПС да ми иска вот на недоверие - най-красивата работа", рече премиерът
Обновена: 19 ное 2012 14:33 | 19 ное 2012 13:30, Веселина Йорданова
392
Борисов подкрепя на сляпо кандидата на СДС за КС
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ ще подкрепят кандидата на СДС за конституционен съдия, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като участва във връчването на договори по схема „Помощ в дома” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Борисов се е срещнал с ръководството на синята партия и ги е призовал да номинират свой кандидат за конституционен съдия от квотата на Народното събрание, като е обещал депутатите от мнозинството да гласуват за него в парламента.

Условието за тази подкрепа е обаче сините да номинират най-добрия и най-достойния кандидат по прозрачна процедура, каза още премиерът. Борисов обясни и защо е избрал СДС за тази номинация. По думите му това е най-старата партия вдясно, която навремето е свалила комунистите от власт. Освен това е партия от ЕНП и е „марка в дясноцентристкото пространство“.

Още по темата
„Не съм като Станишев да казвам: Всеки, който иска, съм готов да се сдружавам с него“, каза Борисов и допълни, че лидерът на социалистите е „всеяден“ и е готов да се сближи с всеки политически субект, стига само да е на власт. Според премиера всички признават, че до този момент процедурите за избор на главен прокурор и за ВСС са абсолютно прозрачни.

За номинирания за главен прокурор Сотир Цацаров Борисов заяви, че това е може би най-добрият окръжен съдия, който познава в кариерата си като главен секретар на МВР. Борисов отново призова СДС да направи така, че след новия избор за конституционен съдия да няма повече никакъв шум в системата.

„Да не се налага да го моля да се оттегли след време“, каза премиерът. Той съобщи, че не знае името на кандидата, когото биха предложили от СДС. „Дори име не знам, който предложат, ние ще го подкрепим“, беше категоричен Борисов.

Той не се притеснява от евентуален вот на недоверие, иницииран от ДПС. „Точно ДПС да ми иска вот на недоверие, е най-красивата работа“, заяви той. Премиерът увери, че няма разделителни линии между отделните социални групи по отношение на доходите и че правителството се опитва да повишава всички плащания.

Според него социално неравенство се прави, като се дава 1 милиард за „Цанков камък“ и 1,5 млрд. за „Белене“ от тройната коалиция, вместо тезу пари да отидат при пенсионерите, или като се похарчат 100 милиона за „безсмислено Водно огледало“ в Кърджали, вместо тези пари да получат майките като надбавки.

Според премиера няма медийна цензура, има свобода на медиите и повече от тази, която съществува в момента, не е възможна. Той даде за пример това, че всеки журналист може да го спре и да му зададе какъвто иска въпрос и след това казаното да бъде излъчено в пълен обем.

Борисов отново напомни, че правителството е успяло да завърши много важни големи инфраструктурни обекти като метрото и магистралите. „Ако не бях направил спортната зала, кога щяхте да ходите на такива концерти“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
7
 
1
 
! Отговори
Дядото преди 11 години
Няма връщане в власта на тази крадлива и мизерна, спинозна ***. Само лае иска всичко на готово. Ако сте кадърни защо искате от държавата, защо я доведохте до този хал. Борисов строи , и вие се ползвате от това въпреки че лаете като палета . Засрамете се. ГЕРБ, още два мандата, България да добие Европейски вид.
304
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЖИВЕЯТ БОКОВИТЕ ПРИНЦИПИ - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ, ЧРЕЗ ЛЪЖИ И ПОПУЛИЗЪМ ТЪЛПАТА ОВЛАДЕЙ, КРАДИ МАЩАБНО, НО НЕ ЛИЧНО, А ХОРИЗОНТАЛНО, ЧРЕЗ ВЕРНИ ХРАНЕНИЦИИ, ВАЖНОТО Е АЗ НАКРАЯ ДА СЪМ ПИЧО-МАЧО, Т. Е. ГОРДОСТА, СЕИРА И ПРОВАЛА НА МАСИТЕ !! Е ТОВА, В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ТИ Е...Е МАМАТА ТИ ЩЕ НИ ОТЪРВЕ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО ТИ !!! ДИАЛЕКТИКА ШОПСКА МАЙНО !!!
303
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГНУСЕН
302
1
 
6
 
! Отговори
бай Иван полицая преди 11 години
Немъ ' ъ псувате началнико оти запилим патрулката и у кауша.Е па' он е завършил у Симеоново,а не Софийския.К'во искате :1.инженер2доктор3.генерал4..художник----бивш кметоТо се е видело ,че нема по-подходящ ами да си го изберем :за конст.съдияза прокурорза патриарх..за най-добър футболист на 2012г.
301
0
 
6
 
! Отговори
Борисов /някой си/ преди 11 години
До 365С парите, който Станишев не можа да открадне. Ами ти, Анонимнико, каква я свърши през последните три години? Чашаш някой да ти даде пост, че да видят хората колко струваш? Научи нещо от мене - власт се взема, не се дава, амадъммо?
300
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с кои пари направи залата бе *** грозен, дай ми твоя пост да видиш аз какви зали правя за народа ! Бойко искам да те мачка Станишев на изборите, просто не че е цвете за мирисане, но да ти видя гнева яда в очите ти... СЕЛЯНИН
299
0
 
14
 
! Отговори
мат"рял преди 11 години
той б.б. "на сляпо" и управлява ........ама кво да му се сърдим толкова си може - просто бърка България с охранителна фирма която е управлявал и се държи като "мутра".....но и това не му се отдава - на яве излиза "невероятната му ПРОСТОТИЯ"....лошото е, че за 3-години тотално СЪСИПАХА ИКОНОМИКАТА в България - върнаха ни в началото на 19век да мислим как да изхраним семеиствата си....защото асфалт не се яде но от асфалт мноого добре се краде...жив и здрав да е да си носи парите "отатъка" ако може
298
1
 
6
 
! Отговори
Борисов /някой си/ преди 11 години
Спонги, да не ми гледаш в канчето, че ще те взема в Бистрица, да ми гониш топките.
297
1
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха. СДС издига агент Виктор за Конституционен Съдия. Е, ББ има да му връща жест. Агент Виктор го направи кмет на София, после ББ направи брат му евродепутат. Сега след като Емил Стоянов се отказа, Агент Виктор ще става съдия в КС.
296
1
 
9
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
Ооооо, Вожде, Вожде, имаш ли пари?Имаш ли пари, Вожде - хубави жени!Ооооо, Вожде, Вожде, нямаш ли пари?Нямаш ли пари, Вожде - сбогом избори!Ооооо, оооо,оооо, опала!Хайде, борци, дайте му пари!Дайте му пари, борци, идат избори!
295
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЙ ТАКА И УПРАВЛЯВА - НА СЛЯПО.
294
1
 
14
 
! Отговори
Борисов /някой си/ преди 11 години
До 356Кво искате бе. Аз магистрали за вас строя ли? На пенсионери пенсии плащам ли? И спортна зала ви дадох. И метро ви построих. Неблагодарници такива. Нямал съм право на ГЕРБ да казвам как да гласуват! Кой ги вкара тях в Парламента бе? Кой ги направи "средна класа", че и повече? Стига сте дрънкали и бегайте да бачкате, че иначе - от глад ще ви уморя!
293
2
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
На първо място - има избрани двама за конституционни съдии от квотата на НС с валидно решение, така че без да се отмени решението не може да се избира нов.На второ място - откъде накъде ще казва Той какво да правят от Синята коалиция. Какъв е и на какво основание прави подобни изказвания? Това са плитки провокации и милиционерски похвати.На трето място - изказването, че Той ще гарантира гласуването на парламентарната група на ГЕРБ е меко казано скандално! По закон законодателната власт казва на изпълнителната, а не обратното.Извод - държавността и правото в територията никакви ги няма и Той прави всичко възможно, за да ги довърши в малкото време, което му остава.
292
0
 
11
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
И ква стана тя сега? Вожда-Тиква, каратист, охранител, пръв мъж измежду мъжете, захвана да л*же ***! Че това мъж ли е? Предлагам да му купим една карирана поличка и кашон Вазелин, и да си ходи по живо, ро здраво! На нас п*тки във властта не ни трябват! Стига ни Яне.
291
2
 
10
 
! Отговори
Anonimen_1 преди 11 години
До Анонимен Изглежда, че ти си *** след като не виждаш, че благодарение на НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ББ - националната криза и геноцит на Българския народ е налице!
290
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе чудно ми е,тоя Борисов защо толкова се натиска да остане във властта ?Що са му още главоболия ? Няма с кого и къде мач ли да играе,кинти си има..........?!Уж юнак безстрашен,пък нещо шубелия излиза ???!!!
289
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
м..дааааа..*** е готово да се коалира вече с когото и да било..защото му е ясно че няма как да спечели с повече от над 50% пак...и ще дава мило и драго ..само и само да влезе от ново в парламента..може и да влезе..но ще е безгласна буква вече в парламента
288
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До IQ146IQQ, IQQ
287
2
 
7
 
! Отговори
Балет майстер преди 11 години
До бай Иван полицаяМоже ли и за прима балерина ? Че му оди много !
286
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Боко на сляпо,давай ! То ясно,че на видело ни катастрофира и хендека,*** ся на сляпо ша я втясаме !