СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС

Според синия лидер е най-добре тримата изгонени да напуснат парламента
Обновена: 26 ное 2012 16:07 | 26 ное 2012 13:18, Веселина Йорданова
298
СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС
Емил Кабаиванов Снимка: БТА

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов заплаши сините депутати, че ако откажат да подкрепят в парламента номинирания кандидат за конституционен съдия, ще бъдат изключени от партията.

По-рано днес ръководството на СДС взе решение да прекрати членството на трима депутати  - Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков.

По време на заседанието в тази група се спрягаше и името на Йордан Бакалов, който обаче остана член на СДС. Обяснението на партията, дадено на пресконференция след заседанието, беше, че за него няма достатъчно доказателства, че е уронвал престижа на сините, каквито имало за останалите трима.

Националният съвет на партията възложи на Националния изпълнителен съвет да довърши процедурата по номинация на кандидат за член на КС от квотата на Народното събрание. На заседанието днес, на което са присъствали 60 членове на партията, е взето решение и да бъдат задължени шестимата сини депутати да внесат кандидатурата и да гласуват „за“ предложението.

„Ако откажат, тяхната съдба ще бъде същата“, беше категоричен Кабаиванов. Той заяви, че върху СДС не могат да бъдат оказвани никакви външни влияния, а още по-малко членове на партията независимо от поста им имат право да увреждат нейния имидж.

Още по темата
Предложението за изключването на тримата депутати е било дадено от Контролния съвет на на партията. 56 членове на Националния съвет са подкрепили предложението Мартин Димитров да бъде изключен, 54 са били гласовете за изгонването на Димо Гяуров, а 49 - за Ваньо Шарков. 

Ще бъде прекратена дейността на тримата в партиийните структури, а според Кабаиванов най-добре е те да напуснат парламента.

Той смята, че тримата изключени трябва най-малко да напуснат постовете си в парламентарни комисии, а Мартин Димитров да престане да бъде съпредседател на Синята коалиция.  От партията не обявиха имена за конституционен съдия, но заявиха, че ще спазят сроковете, дадени от Народното събрание за номинацията.

Кабаиванов беше категоричен, че решението за прекратяване на членството на тримата е продиктувано от политическа логика. Въпросът за партийната субсидия на тези депутати не ни занимава, каза лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
33
 
! Отговори
1456 преди 11 години
това е краят на СДС. Унищожиха и нея.Който не е съгласен с Герб - аут. Е това е наистина демократична партия.
2
5
 
42
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Ей,*** на ГЕРБ,знаете ли как скачах за тази партия и какви надежди таях.А вие я разсипахте,ненаситници.
1
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.2. Цветан Цветанов комунист, служител в ДС ! (Седмо управление ). Осиновен от баба си и дядо си активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов !3. Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .7. Симеон Дянков стипендиант на фондация Людмила Живкова !8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд Чавдар !10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...13. Аню Ангелов Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като Социалисти !,