Да махнем доживотния затвор без право на замяна, зове Попова

Това е наказание без надежда и цели, коментира вицепрезидентът
Обновена: 28 ное 2012 15:52 | 28 ное 2012 12:40,
507
Да махнем доживотния затвор без право на замяна, зове Попова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви, че в модерните държави категорично не може да съществува наказание "доживотен затвор без право на замяна". Според нея този тип наказание да бъде премахнато.

По думите й това е наказание без перспектива, надежда и цели. Според Попова подобен тип наказание е нехуманно и се конкурира със смъртното наказание.

Няма шанс за помилване, а човекът не се отчита като ценност, допълни вицепрезидентът. 

Попова, която откри конференция по проблемите на помилването, обаче уточни, че трябва да предвиди достатъчно тежко наказание за онези, които са извършили тежки престъпления.

Вицепрезидентът допълни, че е нужен дебат за трансграничната организирана престъпност с обща европейска прокуратура и борба с корупцията, за която е нужен единен поглед и мониторинг на всички държави.

Тя заяви също, че не е съгласна с досегашната политика по помилване.  Пред журналисти Попова коментира, че никъде по света няма такава честота на помилването, каквато се наблюдава у нас след 1989 г. За 1500 помилвания обществото не знае защо, каза Попова и  категорично заяви, че за милозливост без правила няма място.

Не се раздава милост на заем, допълни тя. Не помилваме толкова сега, защото няма основание на този етап, до момента 900 молби са решени, каза Попова и напомни, че помилването не е за да коригира съдебната практика и не може да замества правилата в затворите.

Искаме помилването да е на прозрачна държавна политика,  защото то не е четвърта инстанция, не е добри условия в  затворите, не е фалшиво разкаяние и театралничене, мисъл за семейството, след като си направил грешка, която все още не можеш и не желаеш да осъзнаеш, коментира вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
1
 
15
 
! Отговори
някой си преди 11 години
Какво очаквате от тази?Преди време, по казуса Опиц каза, че няма да слуша гласа на улицата. Прави ли са били хората или не, но те са граждани на тази държава, плащат и заплатата и тя е техен служител. А тя ни нарича улица!Демек ние сме ***, *** някаква. Пази боже сляпо да прогледа, колко актуално звучат тези думи и сега. Ние сме улицата, там някъде долу, а тази е някъде на Олимп сигурно при боговете. Бог да пази България от такива родоизменици и еничъри!
363
0
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
АМИ НАЙ-ДОБРЕ ДА МАХНЕМ ЗАТВОРА ВОБЩЕ..ТАМ КИБИЧАТ ПРЕДИМНО *** И ДРЕБНИ КРАДЦИ..ИМА И ПО НЯКОЙ УБИЕЦ ОТ БИТОВ ХАРАКТЕР..ПО ДОБРЕ ДА НЕПРАВИМ ЗА ТЕЗИ КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ ДОЖИВОТЕН БЕЗ ПРОМЯНА МАДАЛ ЗА ЗАСЛУГИ..КВО ЩЕ ГИ ТОРМОЗИМ ХОРИЦАТА...МАРГИНЧЕТАТА..ГАЛЕВИТЕ,,ВЪЛКА ЧЕРЕПА,ОЛИГАРСИТЕ, КОВАЧКИ, ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕМПОДОБНИ ГЕРОЙ
362
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия напълно изперкаха! Народът иска връщане на смъртното наказание!!!
361
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 11 години
***, по-***, най-***....Маргарита Попова. :)
360
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остави чиновник без работа и му гледай сеира!
359
1
 
8
 
! Отговори
баста преди 11 години
Атака искат връщане на смъртното наказание. Герб не само че не искат, но и още повече се оливат. Е, улеснихте избора ми на есен. Дотук бяхте, само ВМРО/Атака - другите толерасти вече не се дишат.
358
0
 
16
 
! Отговори
пуповъ преди 11 години
"Да махнем Попова без право на замяна" :)
357
0
 
23
 
! Отговори
оставка преди 11 години
Най-ненужната длъжност в България е вицепрезидент!!! Само харчи пари за администрация, охрана и безкрайно много екскурзии, повечето за лични цели. Ако др. Попова е работила като прокуро по тежки случаи - убийства, грабежи, изнасилвания, надали щеше да мисли така!! Но тази дама винаги се е крила като едминистративно управляващ плъх, никога не се е занимавала с прокурорска дейстост. Сега отново изтресе недомислия. Когато някой *** убие няколко човека - какво заслужава??? Нека да отговори ?
356
0
 
2
 
! Отговори
Cashmirov преди 11 години
mda... da si pomislim 3 dni e dobre! - posle da si spretnem v mrejite barz referendum kato se varne prezidenta ni ot razhodkata v bratskata ni sasedka Turtzia ...i da pomislim koi ot vas kade iska, mechtae da raboti posle - v koi bg zandan - i ot koya strana ?! dano da imat horata v bg zatvorite internet sasto kato vas - da sa v chas s infoto na bg mediite - neka da sme humanni kam tyah !
355
0
 
20
 
! Отговори
боже, боже преди 11 години
С това си малоумно изказване, тази баракуда дърта изяде 2-3% от рейтинга на Герб. До изборите има много време още, ако продължава в същият дух, преди изборите може да стане и отрицателен. Каква пропаст зее между т.нар. елит и средностатистическия българин. Парад на глупоста, да не си на мятсото на нейни близки. Ако тази ми е майка, се отказвам от нея на секундата чрез Държавен вестник...
354
0
 
15
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Тая М Попова е ,,умна" като ,,герберка" Нима не разбира че доживотната присъда е алтернатива на смъртната.Отменихме смъртната прсъда като дествително нехуманна.Но доживотната присъда е необходимаза рецидивисти и престъпници против човечеството!.Защото световната практика НЕ ПОЗНАВА прероден и осъзнал се рецидивист.Ето например да вземем Бойко.След време когато бъде съден и осъден дали ще се осъзнае? Едва ли! Той е от хората които НИКОГА и за нищо не са виновни.За такива е и нужна доживотната
353
0
 
19
 
! Отговори
Теомира - Десислава преди 11 години
Цяла Италия би се ужасила от подобна наглост!Маргарита Попова споменава за Доклад на лицето Ива Пушкарова, председател на Комисията по помилванията.Защо Ива Пушкарова и Маргарита Попова, които се гаврят с костите на зверски убитите при атентати италиански магистрати Джовани Фалконе и Паоло Борселино не напуснат още днес работните си места?Как е възможно такова историческо безумие.Теомира-Десислава Петковаteomira.blog.bg
352
0
 
26
 
! Отговори
Сида преди 11 години
Що за безобразие! Сега имаше поне малко страх от доживотната...Г-жа Попова,след като сега всички са се вторачили в Америка,да попогледне малко какви са наказанията там!Или е по-лесно да развържем ръцете на престъпниците съвсем?!
351
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
прокурорка защитава убийците от убития няма гювеч
350
8
 
3
 
! Отговори
C преди 11 години
Цялата бригада на Кутев пише глупости тук! Досадили сте на всички. В крайна сетка, и Кутев не е орал и сял за тия пари, които ви дава. Партиите се финансират с нашите пари. Не сме длъжни да ви плащаме за тъпотиите!
349
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то ако се ставаше модерна държава с това...сякаш са ни малко неосъдените престъпици, ама да се правим на велики хуманисти можем - що само сме хуманни към престъпниците обаче, а към нормалните хора не ? към жертвите и пострадалите кой проявява хуманно отношение ?
348
0
 
11
 
! Отговори
пешо преди 11 години
убитите сигурно са нямали никакви цели
347
1
 
21
 
! Отговори
Към заглавието: преди 11 години
Махнете го само ако бъде заменено със смъртно наказание.
346
0
 
20
 
! Отговори
българия преди 11 години
да върнем смъртното наказание и разширим пределите на неизбежната отбрана - ако някой ти влезе в имота без твое разрешение можеш да предприемеш всички мерки за защита на собствеността си включително да го лишиш от живота му като МВР само да състави протокол за инцидента без наказателна отговорност за защитаващият собствеността си. живота е ценен само на хората, които работят и създават блага.
345
0
 
20
 
! Отговори
c преди 11 години
Айде така ерудирано и спокойно да го обясни на някоя майка, която е загубила детето си заради жестокостта или менталната деформацията на някой ***, и тогава пак да седне да се прави на много ербап. До живот без право на замяна е даже твърде снизходително, да не говорим, че е идиотско разни убийци да продължават да живеят, и то на наш гръб... Само смъртна присъда е решението - тя СПЕШНО ТРЯБВА да бъде върната като най-тежко наказание!