Независими бъркат името й, но номинираха Гугушева за КС

Карбов, Тетимов и Николов декларират принадлежност към СДС
Обновена: 30 ное 2012 14:48 | 30 ное 2012 14:02,
165
Независими бъркат името й, но номинираха Гугушева за КС
бивши атакисти и СДС номинираха Гугушева. Снимка: СДС

„Патриот” извади държавата и СДС от конституционната криза. Тримата независими депутати Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Валентин Николов депозираха кандидатурата на прокурор Галя Гугушева за конституционен съдия.

Тримата депозираха номинацията й в деловодството на парламента. Самата Гугушева дойде в парламента, но не застана пред медиите. Остана в стаята на независимите, докато те обясняваха пред медиите причините да я номинират.

Началото на пресконференцията започна с гаф, след като единият от вносителите – Димитър Карбов, обърка името й.

„Внесохме номинацията на прокурор Гогошева”, започна Карбов. След като разбра, че е направил грешка се поправи: „ На прокурор Гугушева, извинявайте, за конституционен съдия.”

Независимите депутати, които влязоха в парламента като депутати на ”Атака”, обясниха, че от името на сдружение „Патриот” и от името на НИС на СДС внасят кандидатурата.

Още по темата
„Бяхме подробно запознати с нейната автобиография и с това, че тя е безупречен и компетентен прокурор, с дългогодишен стаж в съдебната система”, обясни Карбов.

Изтъкнати бяха и отличията, които тя е получила по време на професионалното си израстване. Кандидатурата е надпартийна, обясняват в мотивите си независимите.

Тримата бяха засипани от въпроси от медиите. На въпроса дали са се запознали с обстоятелството, че Гугушева  има апартамент, който тя е получила като дарение, отговори Валентин Николов.

„Аз лично се срамувам да правим всичко възможно да окепазяваме всеки един. Ние сме поставени пред сериозни криза пред Конституционния съд и ако трябва да бъде национално отговорни политици, трябва да сложим край на тази криза”, заяви той.

„Нека да има състезание и дебати, ние се възползваме от правото си на народни представители и внасяме формално кандидатурата”, обясни Валентин Николов.

И допълни, че Емил Кабаиванов лично поема политическата отговорност за кандидатурата на Галя Гугушева.

Независимите обясниха, че с кандидатката са говорили вчера, „защото трябваше да ни я представят”, обясни Валентин Николов.

Междувременно колегата му Димитър Карбов се сети, че дарението на апартамента, което е получила Гугушева, е от фирмата на нейния син: „ Всичко, което тя има като имоти и публично достояние.”

„В България Исус Христос да извадят, също ще му намерят причини”, взе думата за първи път третият независим депутат, който също с подписа си входира предложението за Гугушева, Огнян Тетимов.

„Имотът, който е малък апартамент, е дарение от сина й. Синът й става семеен и той дарява апартамента и отива да живее в друго жилище. Ние сме я питали и тя ни каза точно това”, защити авторитета на прокурор Гугушева Тетимов. „Сигурни сме в нейния авторитет, защо да не сме сигурни”, заявиха още независимите.

На въпроса кога от националисти са се събудили демократи, Валентин Николов обясни, че 10 години е бил член на СДС и общински съветник от партията, включително и член на Националния съвет на сините.

 „Като такъв напуснах през 2001 г. заради господин Костов“, заяви той.

Димитър Карбов обясни, че вчерашното решение да подкрепят кандидатурата на СДС е плод на разговори, които водят от по-дълго време с „Раковска 134”.

„Това е в следствие на едни разговори, които водим от 16-ти май”, обясни Карбов. Именно тогава в СДС решиха да не продължават да работят във формата „Синя коалиция” с ДСБ на Иван Костов, добави той.

Карбов потвърди, че той и двамата му колеги ще заявят принадлежност към СДС с лидера Емил Кабаиванов и ще пренасочат субсидията си към синята централа.

Независимите нарекоха съвпадение вчерашното споразумение със СДС и издигането на кандидатурата за конституционен съдия.

Депутатите от „Синята коалиция” се въздържаха от коментар на внесената кандидатура. Единственият, който се съгласи да коментира темата, беше изключеният Ваньо Шарков.

„Разбраха се няколко неща - че ние тримата, изключени от партията, сме били сменени още май месец т.г., а другите независими депутати, декларирали принадлежност към ГЕРБ, сега ще трябва да направят това към СДС, за да пренасочат субсидията си. А една такава смяна може да покаже само докъде стига глупостта на хората, които ръководят синята партия”, коментира Шарков.

От ГЕРБ не бързат да коментират дали ще подкрепят кандидатурата на Галя Гугушева. Председателят на управляващата партия в парламента Красимир Велчев обясни, че въпросът трябва да бъде подложен на обсъждане от Контролния съвет на партията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: СДСКСГаля Гугушева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
26
 
! Отговори
лекция на тема преди 11 години
Днес Цецо Лажецо и Гушгушева ще изнесат лекция на тема: 6-те апартамента - няколко съвета как да ги купим. За комунистите от ЕТ герб и СДС- вход свободен!
75
0
 
23
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Какво ли не правят хората за няколко пържолки. От тези *** лакомници на снимката е наивно да очакваме някаква полза за държавата, тези са загрижени единствено за собствените стомаси. Гнусни дребни човечета готови да продадат всичко каквото могат, включително и държавата си.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nie ot MERE6ETO ne sme saglasni s ozi na4in na izbori, tova sa dlajnosti koito triabva naroda da gi izbira (i premiata daz otiva pri nego, a niakakvi nezavisimi ( koito posle 6te dadat parite na tozi za koito sa glasuvali). Nie niamame ni6to protiv da glasuvame vseki den (a mojem i po dvapati na den ) samo iskame da ni se platiat po 20 leva(10?) 15 US; 12 L i drugi valuti. S uvajenie kam na6iat velik gospodar!
73
0
 
14
 
! Отговори
А,така съдъсъ! преди 11 години
Новата формация се нарича: А,така съдъсъ!
72
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутра, физкултурник и очилат икономист сядат в ресторант в чужбина. - Вие сте много странна компания! - казал сервитьорът в приятелски разговор. - Ние не сме компания, ние сме българското правителство!
71
0
 
5
 
! Отговори
strandjata преди 11 години
Nablijavat izbori ????Nie deklarirame!!!Nie ot ME6ERETO isdkame vsi4ko da se glasuva ot narodat !Vsiakakvi izbori koito vie re6ite ( UPravcliava6tite) da se glasuvat ot narodAT.Tam sadii, proKURori, ministar, ministar predsedatel i drugi seneKURni dlajnosti, sme gotovi da glasuvame kato ni se zaplati 20 leva (10?) na glas (e ima razhodi ???), ako izkate da glasuvame za daden NOMER tarifata e dvoina. SAS UVAjenie ASAN.
70
0
 
17
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
До къде стига СДС!Тези шушуминги да се гаврят с надеждите на милиони честни българи!СДС беше създадено от БКП за да се контролира опозицията и в даден момент да бъде компрометирано, като на този фон комунистите да извлекат дивиденти.За обикновените хора останаха само надеждите.Парите,медии,икономика,силови структури-всичко беше в ръцете на комунистите.
69
6
 
1
 
! Отговори
strandjata преди 11 години
Nie ME6ERETO iskame izbori vseki den( za kakvoto vie re6ite) , no da ni se pla6ta po 20 leva na glas. Boiko s tebe sme - vseki den glasuvane: sadia, prokuror, ministar predsedatel i T.N.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Послееееден шанс,...сбогом любимааа...",....това е последния шанс на СДС ,за човек в някоя институция!
67
7
 
24
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Герберастите са по-гнусни от комунистите.
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гугуткова ли беше каква беше? Не я познавам!
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следва ,само в Бг!Какво се получава ,..винаги в Бг ,когато една жена със семейство ,заеме отговорен пост,стане депутат ,или ...подобно,СЕ РАЗВЕЖДА ,НА 100%!Някой от вас познава ли жена в политиката ,Парламента със ЗДРАВО СЕМЕЙСТВО ,или е разведена /поне над 4-5 пъти ,или е престаряла мома ,или е от бардака ....! А ТЕ ,....КОВАТ И ЗАКОНИТЕ ФЪФ Бе-гетото!
64
0
 
17
 
! Отговори
Всички криминални преди 11 години
престъпници след 10 ноември се изкараха политически борци за демокрация и се видя докъде я докараха България. И себе си
63
6
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
БЕЗ "БЕЛЕНЕ" ПРЕЗ 2020 Г. ЩЕ ПЛАЩАМЕ 1 МЛРД. ЛВ. ПОВЕЧЕ ЗА ТОКБез АЕЦ Белене" през 2020 година българите ще бъдат принудени да плащат близо един милиард лева повече за електроенергия. Причина за това е тежестта от таксите върху въглеродни емисии и за енергия от ВЕИ. За това предупредиха специалисти от областта на ядрената енергетика по време на конференция в София.Според анализ, направен от Таско Ерменков, председател на сдружение За обективна и честна информация", през 2020 година в страната ни ще бъде налице енергиен дефицит. По думите му това ще наложи търсене на доставки, при които цената на горивото най-малкото ще влияе върху крайната цена на тока. Затова според Ерменков без АЕЦ Белене" енергетиката в България може да се окаже неконкурентна.Ако ние не построим АЕЦ у нас, някой друг на Балканите ще го направи у тях, и ще ни продава това, което можем сами да си произвеждаме", убеден е той.Ерменков мотивира изграждането на втората атомна централа и с факта, че вече имаме изградена площадка, в която са инвестирани много средства и която е призната за една от най-добрите.
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като видиш физиономиите и можеш да разбереш кой стои пред теб .........
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога най-после ,...ще има ВНОС НА МАГИСТРАТИ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ,....В Бе-ГЕТОТО?
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kukusheva li, Kokoshkova li, ili Kurutroshkova imala pa nemala, nedonesla pa neodmaknalaare stiga be!na snimkata sa se stroili kato za pogrebenie na batko im Tikva i deloto po izbansilvaneto na batko Piponnemoga da shvana kak moje Boiko Borisov da se opre na takiva *** i tolkoz "neimotna" kandidatka
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бг-***---най-качествени в Бг,...останалите в Бе-гетото ,са под този КРИТЕРИЙ !
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Статистиката !Най-много *** ,на глава от населението се пада на ---България !
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
86 усетихте ли какъв дворцов преврат спретна бат Бойко на СДС извинявайте , но всеки мойто гласува догодина за тези , значи никога не е имал нищо общо със синята идея интересувала го е само облагата.