Независими депутати се обявиха за връщане на смъртното наказание

Очакват "политическото лоби" да се мобилизира срещу тях
5 дек 2012 19:23,
62
Независими депутати се обявиха за връщане на смъртното наказание
Гумнеров и Иванов при друга своя акция. Снимка: архив Булфото

Проект за промяна на Наказателния кодекс, която предвижда връщането на смъртното наказание, внесоха независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, които наскоро сформираха коалиция "Не на Европейския съюз".

По думите на Гумнеров хората отдавна искат връщане на това наказание, а политиците отказват да уважат това желание. Депутатът обясни още, че предложението е разработено от Павел Чернев, депутат от "Атака" в 40-то Народно събрание.

Той допълни, че смъртното наказание е единственият възможен отговор на нарастващата тежка престъпност в страната.

Стоян Иванов от своя страна обясни, че предлагат това наказание да се налага за някои от престъпленията против републиката, за предумишлено убийство на бременна жена, на деца ненавършили 14 г., за серийните убийства. Той поясни, че предлагат "смъртно наказание да се налага и за убийства по педофилски подбуди".

Същото наказание се предлага и за убийство, извършено от член на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотици.

Гумнеров добави, че през следващата седмица ще внесат законопроект за химическа кастрация на педофилите.

„Ние сме убедени, че е крайно време тези политици, които са отговорни пред хората, а не пред престъпниците, да поведат битката срещу изродите, които се гаврят с български граждани“, каза още Гумнеров.

Той заподозря още, че срещу предложението ще се мобилизира цялото “политическо лоби“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Ако има смъртно наказание ,ще има и ред в страната, а точно затова всички управници и САЩ и ЕС ще са твърдо против. Като се разчуе в даден квартал/село че еди-кой си са го осъдили на смърт за това че е убил човек и следващия кандидат-убиец ще се поразмисли за последствията .
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da se vrashta shte ima rabotno miasto .
53
2
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
АКО се върне смъртното наказание дпс=герб ще остане без гласоподаватели
52
0
 
6
 
! Отговори
Станиш Костов преди 11 години
Съдебна система в България-навързани като свински черва съдии,прокурори и политици без морал и принципи,съсипали надеждите и живота на хиляди българи!
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментарите и се ужасявам! Нима е възможно да няма поне един нормален човек тук?! Какво смъртно наказание ви е напънало бе тиквеници? При тази съдебна система при която "грешките" не се случват, а са норма, вие ли ще поемете отговорността да убиете невинен човек?!Не случайно в цивилизованите държави няма такова наказание. Не ми давайте Америка за пример - тя не е цивилизована в много отношения. Много хора са го мислили дето повече могат да мислят.Убииството не е наказание, а престъпление!
50
0
 
2
 
! Отговори
ЦСКА преди 11 години
ЦСКА МРАЗИ ГЕРБ
49
2
 
3
 
! Отговори
Депутатите НЕ !!!! преди 11 години
Депутатите нямат думата.Нека да не се изказват от мое и наше име без да сме ги упълномощили по този въпрос!
48
0
 
8
 
! Отговори
petkov преди 11 години
UBIICITE TRQBVA DA BADAT UBIVANI!!!!!!!!!!!!!!ZA S DVETE RACE ZA VRASHTANE NA SMARTNOTO NAKAZANIE!!!!!!!!!!!!
47
1
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 11 години
Така ли? А защо отменихте смъртното наказание бе, *** долни? Може ли да заколят някой и да няма възмездие? Всякаква *** излезе по улиците, бандитити, изверги, крадци, убийци, изнасилвачи и редови крадци, и обирджии се писаха "антикомунисти", политически репресирани...Какво щастие само, цялата *** в България да е антикомунистическа...всички *** се писаха антикомунисти...няма нужда от никаква пропаганда, действителността е достатъчна такава...Гьобелс не би го измислил по добре...
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кусур на герберастката анархия и смъртно наказание.
45
2
 
8
 
! Отговори
Санчо преди 11 години
Цялото театро е да бъдат забелязани бившите атакисти и други подобни!!!!!!!!!БЕЗРАБОТИЦАТА И НИСКИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИНА!!!!!!!Това е проблема, ***.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗДРАВЕЙТЕ ДРАГИ ОВЦЕ Ъ-Ъ-Ъ-Ъ ИЗБИРАТЕЛИ. АЗ СЪМ ДЕПУТАТ-ПОПУЛИСТ, ГНУСНА И ПРОДАЖНА ДУШИЦА, А ГЛАВНАТА МИ ЦЕЛ Е МОЕ... Ъ-Ъ ВАШЕТО ЗАБОГАТЯВАНЕ. ЗАТОВА АЗ ИСКАМ:1. ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ(цел:***, националисти и прочее ***)2. НАМАЛЯВАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ С 80%(цел: стадото като цяло)3. УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ С 200%(цел: дъртаците)4. ДА ТЕЧЕ МЕД И МАСЛО ОТ ГРАДСКИТЕ ЧЕШМИ(цел: ***)5. ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ***, ТУРЦИ, КИТАЙЦИ И ДР. ПОДОБНИ(цел: бедните духом, но злобни и дребнави хорица)
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаме референдум! Да се включи въпроса за смъртното наказание в референдума за АЕЦ-а, все още не е късно
42
2
 
16
 
! Отговори
Справедливост БГ преди 11 години
Смъртно наказание само за осъдени политици и висши държавни служители.
41
3
 
8
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
не ми се спори относно зависимостта или независимостта на тези, знам едно, че смъртното наказание трябва да се върне, както и ТВУ-тата за непълнолетните, законите трябва да са железни, иначе узаптяване на престъпността по друг начин няма
40
0
 
3
 
! Отговори
до СКАНДАЛ преди 11 години
От къде разбра съдиите, че са червени ... зелени, сини, жълти, *** ? Цветът няма значение дали си *** - ти си жив пример ;)
39
1
 
4
 
! Отговори
Пипилота преди 11 години
"Обединението прави силата",но тия двамата на снимката правят точно обратното,народа ще ги храни още половин година а те ще се правят на маймуни,а и нас също.
38
0
 
18
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Пишете за "наказаните" доктори с по 100 и 300 лева глоби за неприемането на тежко болен пациент, който умира пред болницата им!!! Ще се намери ли читав журналист да пита министърката и цялата друга управляваща *** - 100 и 300 лева ли струва човешкия живот в България и наказанието справедливо ли е? Това да не е като да ми откажат в магазина да ми приемат телевизора за ремонт? Там продавача може и повече да го глобят! Срам и позор!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
youtube/watch?v=bUOanRJXCrM
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕЗАВИСИМИ ДЕПУТАТИ-ПОПУЛИСТИ СЕ ОБЯВИХА ЗА ВРЪЩАНЕ В 18-ТИ ВЕК.