ГЕРБ в здравната комисия против да се пуши на закрито

„Няма конкретни бизнес аргументи за отмяна на забраната“
Обновена: 7 дек 2012 16:26 | 7 дек 2012 16:26, Веселина Йорданова
116
ГЕРБ в здравната комисия против да се пуши на закрито
Снимка: Impact Press Group - архив

Членовете на ГЕРБ в Комисията по здравеопазване в парламента няма да подкрепят отмяната на забраната за тютюнопушене, смята председателят на комисията д-р Даниела Дариткова. Тя коментира темата в Пловдив, където присъства на церемонията по дипломиране на студенти от Медицинския университет.

На заседание на комисията следващата седмица ще бъде разгледан законопроект, който връща стария режим за пушене на закрито. Дариткова уточни, че едно от предложенията е дори връщане на тютюнопушенето на работните места.

Тя заяви, че идеята на забраната е да намали пушенето сред младите, както и вредата върху непушачите, но е необходимо време за възприемане на европейската норма.

Още по темата

По думите й няма конкретни данни, че за трите месеца на действие на този закон има сериозна стагнация на ресторантьорския сектор. Според нея здравните аргументи са по-важни от тези, свързани с бизнеса.
 
Даниела Дариткова посочи, че бюджетът на НЗОК тази година е по-голям с около 76 млн. лева и това ще позволи „по-спокойно да се реализират дейностите във всичките нива на медицинското обслужване".

Тя призова лекарите, които заплашват, че няма да подпишат Националния рамков договор, да проявят разум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ей, Новаков, алкохола намалява рефлексите при каране. Затова е забранен. Както и наркотиците. Тютюна само вреди на здравето ни. Убива ни чист и при приемане директно в кръвта.
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е на тия от ГЕРБ да започнат да им пушат имотите, да видим пожарната ще насмогне ли.
45
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде пушачи, сега отивам на заведение да си хапна да си пийна и никой да не ми пуши около мен.
44
13
 
13
 
! Отговори
Новаков преди 11 години
Щом са толкова отровни цигарите за околните-непушачи забранете продажбата им. Алкохола е по вреден но не е забранен.Като те спре полицай те пита дали си пил а не дали си пушил цигари.Нека има заведения за пушачи и заведения за непушачи всеки сам да реши къде ще ходи.
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 48Вие пушачите нямате една гънка в главата.
42
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво ГЕРБ!
41
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
наймразя когато пуша някой да яде
40
12
 
30
 
! Отговори
Служител преди 11 години
Не желая около мен някой да ме трови и да трови децата ми в закрито помещение. Като иска да се наркотизира с тютюн да го прави на открито. Достатъчно нас непушачите ни дискриминираха досега. Всички приказки на пушачите и "собственици" на заведения са демагогия или лобизъм.ДА ПОМИСЛИМ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ И ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА НИ !
39
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До --------------> А ПУШЕЦИТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ СА 10000 ПЪТИ ПО-ВРЕДНИ ОТ ЦИГАРИТЕ!С тях са убивали хора, а има и много случаи на смърт в гаражи!Та тях каква ще ги правим?Хайде пълна забрана на автотранспорта и да минем на волски каруци и файтони! Това противниците на пушенето сте пълни ид...ти и мислите с гънките на задните си части!!!
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.....Oooooo ДАААААА!!! Познайте за кого няма да гласувам на изборите !!!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БАБА ПЕНАА не ракийката няма да ми я забранявате. Не съм съгласен.
36
11
 
19
 
! Отговори
пушене преди 11 години
Ако пушенето за закрити места се позволи....това е крачка назад! Дано ГЕРБ държат на думата си!!! Който желае да пуши- да излезе навън! Стига отрови! Не е нормално в затворени помещения да се дими и стои!!! Това е самоубийство...да не говорим как миришат дрехите, косата и въобще цялото тяло, пропито с гадна миризма на цигари! Щом в другите европейски страни е забранео, тук също трябва да е така!!!!!
35
7
 
25
 
! Отговори
! преди 11 години
Пушач съм.. и като такъв съм за пълна забрана на пушенето на закрити обществени места!
34
14
 
15
 
! Отговори
скромно мнение преди 11 години
Всеки си носи кръста по удобен за него начин.Дали ще пуши или не си е лична преценка на всеки.Дали някой ще работи в заведение за пушачи или не си е пак лична преценка.За всеки непушач е въпрос отново на лична преценка да избере заведение за пушачи или за не пушачи да посети.Защо се налагат забрани, които противоречат на личния избор на всеки човек?!Всеки трябва да избира опциите, които му се предлагат,а не тези,които му се налагат.Нали уж сме демократична държава?!
33
5
 
12
 
! Отговори
--------------> преди 11 години
Ако гледаме от финансова гледна точка да разрешим и наркотиците проституцията и всичко забранено че да се плащат данъци то и без това ги има !!!Против цигарите съм да ги забраняват това е СМЪРТ!!!
32
8
 
10
 
! Отговори
БАБА ПЕНА преди 11 години
Да се забрани алкохола! Веднага! *** от ГЕРБ се *** всеки ден така че да забранят алкохола защото вреди на черния дроб и пияниците ми нарушават спокойствието миришейки ми на джибри!
31
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само за това ще гласувам за ГЕРБ. Твърди са държат си на думата. Който иска да се трови да го прави на улицата.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки има право на избор!Аз минах на електронна цигара.Със забрани нищо не се постига!
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Надявах се, че ГЕРБ имат нещо полезно, но след случая Игнатов- просто няма да гласувам за ГЕРБ, макар че на инат гласувах за Плевнята. Но вече- не!
28
11
 
8
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
Защо се наложи приемането на тази забрана - има общо две изгоди за ГЕРБ 1-ва по време на забрана се пуши повече /спомни си сухият закон в САЩ/, което означава по-голям оборот на контрабандните канали толерирани от ГЕРБ и 2-ра рекета в/у заведенията означава по-големи печалби за партия ГЕРБ...така, че не очаквайте господа управляващите да се лишат от тези финансови средства...защо не поставят ограничение и в продажбата на алкохол/вредата от който също не е малка/, а може би и това предстои...

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.