Гугушева взела заем от сина си, за да му купи апартамент

После той повторил схемата с баба си
Обновена: 10 дек 2012 10:17 | 9 дек 2012 18:02,
357
Гугушева взела заем от сина си, за да му купи апартамент
Снимка: СДС

Кандидатката за конституционен съдия Галя Гугушева изтеглила два заема на обща стойност 133 200 евро от фирмата на сина си Стефан Гугушев "Лигъл партнърс" ЕООД, за да купи апартаменти за него и за брат му. После Стефан Гугушев погасил част от тези зааеми към собствената си фирма с договор за дарение.

Това твърди самата Гугушева в отговора си на сигнала на адвокат Петър Ванев,  депозиран в парламента в петък, съобщи "Правен свят".

Гугушева първо посочва, че Ванев има наложени санкции от адвокатската колегия – "глоби, порицания и лишаване от права", което според нея води до съмнение в надеждността и добросъвестността на сигнала.

Тя  дава интересни подробности  за бизнеса на фирмите на самейството и различните фирми притежавани от сина й и майка й. Така например капиталът на дружеството "Лигъл партнърс"  ЕООД е увеличен за кратко време от 5000 лв. на 1 996 400 лв. с получени приходи от предимно от консултантска дейност на други две фирми на Гугушев плюс дивиденти от едната. Увеличаването на капитала се извършва, докато фирмата е прехвърлена като собственост на регистирано в САЩ дружество – пак на Гугушев.

Още по темата
 През юни 2011 г.. Тотка Ахчийска, възрастната майка на Гугушева, придобива обратно дяловете си в "Лигъл партнърс"  ЕООД на стойност  1 996 400 лв. като плаща с пари, получени от Стефан Гугушев като заем (до момента е изплатила само част – 350 000 евро.)  Излиза, че Гугушев, който преди това е дал заем на майка си, за да му купи жилище, което после изплаща с дарение, след това е повторил аналогична схема с баба си  - дава й заем, за да изкупи дялове от собствената му фирма.

"Голословни твърдения, свързани с връзки във финансови структури с неясен и съмнителен произход на средства и активи, в това число използване на подставени лица, не следва да се кредитирани от страна на уважаваната правна комисия към Народното събрание", пише в отговора Гугушева. Тя дава и обяснение на атаките срещу нея – като прокурор си е създала много врагове "при стотиците осъдителни присъди", които съдът е постановил по внесени от нея за разглеждане дела.

Тази седмица в правната комисия в парламента, където Гугушева трябва да бъде изслушана следващата сряда,  постъпи сигнал за съмнения за пране на пари от фирми, свързани със семейството.

Писмото е подписано от пловдивския адвокат и преподавател в СУ и УНСС Петър Ванев. То е придружено с дебела папка с документи.

В сигнала се посочва, че има "основателни съмнения за връзки на Гугушева с лица и финансови структури с неясен или съмнителен произход на средства или активи, в това число използването на подставени лица за осъществяването на търговска дейност и придобиването на значителни доходи, в противоречие с поста, който заема".

Ако се потвърдят данните в сигналите срещу Галя Гугушева тях, очевидно тя няма да бъде следващият конституционен съдия, заяви по-рано днес министърът на правосъдието Диана Ковачева пред bTV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
3
 
! Отговори
мупи преди 11 години
Понеже Гугушева не е имала възможност да погася заемите от сина си, го дарявала със секс услуги. Мажете ли да си представине какви синове (имал и брат), да се прелъстят от такъв ***? Природата ни поднася това, за да се утешаваме.
300
0
 
10
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
В детската градина .децата по-смислено лъжат от Гугушева.Вижте сега какъв е казуса- "няма честен магистрат за длъжността КС."
299
0
 
11
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Гугушева вземи се гръмни и ти .и сино ти .и баби . дедовци . още има ли?...
298
0
 
11
 
! Отговори
да преди 11 години
Браво на Ванев.Той е смел и честен .затова подава сигнал.Ако е като Гугушева ще си трае.Тая престъпничка има наглостта да го заплашва.
297
0
 
9
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Божеее. като чета какви ги е вършила тая Гугушева .ами тя плаче за затвора.!
296
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам всички магистрати да бъдат издигнати за незаетия пост на конституционен съдия. Явно само и по този повод те могат проверени от НАП. Миии да.
295
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ГУШЕВА ОДИ СЕ ПЕРКАИ...!
294
0
 
11
 
! Отговори
borkor преди 11 години
И след всичките препирания, схеми и т.н колко мислите е платила данък бабичката бизнесмен?!?!? Отворете регистъра и вижте сами - за 2011 500 (петстотин!) лева... Обикновения човечец на заплата 400-500 лв плаща повече!
293
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе,на всички ни е ясно,че избирането на конституционен съдия не гарантира съблюдаване и спазване на Конституцията!!! Това назначение е да се избегне или заобиколи същата в полза на определена група,кръг и т.н.
292
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е то ясно, въртим едни париц.ц. даде тон за песен, видяха че минава номера и всички го позлват
291
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Врътки оттук,врътки оттам,а на народа от глад и безпаричие свят му се вие!!!!! Прав си за пенсиите Борисов щом една баба пенсионер може да си откупи дяловете да 1 996 400 лева!!!!
290
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам колко *** трябва да си , че да се съгласиш да бъдеш номиниран за КС , при толкова много злоупотреби!А нищо чудно и да я изберат!
289
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А парите в фирмите откъде идват?Ако са от печалба,платен ли е данъка?Ако са палучени от вън - кой ги е дал и дали наистина не става дума за пране на пари?
288
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Догушева така се е натъпкала с мангизи,че вече е Доушева,защото оттам изтичат мръсните й пари!
287
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати мошенниците нагли!
286
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бабата върнала 350.000 евро???? баси пенсията, баси чудото..То вярно, че една австрийска пенсионерка си изгуби в автобус спестяванията от 390.000 евро, но не знаех, че и у нас давали такива пенсии :)...ихаааа, нямам търпение да се пенсионирам, ще направя всичко възможно внуците ми да станат прокурори.
285
0
 
8
 
! Отговори
ясно е вече преди 11 години
какво може да направи един съдия с връзки - марковска? да накара прокуратурата да разследва кой е подал сигнал срещу нея, вместо да се извини. а какво може да направи един прокурор като гугушева? още по-лесно - да накара полицията да извършат проверки и директно да окалят човека, пуснал сигнала - Ванев бил с криминално минало, имал нарушения и т.н... Абсолютно дебелокожие и безочие показват тези т.нар магистрати.Нищо не е, че ЕС ни критикува, трябва с чукове да ги блъскат в кратуните.
284
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
същата класическа схема я има и при Цв.Цв за шесте апартамента. Тъща - дъщеря - зет
283
0
 
5
 
! Отговори
az преди 11 години
Тая баба ги натръшка всичките.евалаааааа!!!!!!
282
1
 
14
 
! Отговори
ГИНЕС преди 11 години
ТАЯ ГУГУШКАТА СМЛЯ РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС. ТО БИВА ЛЪЖИ И ДАЛАВЕРИ , АМА ТАКОВА НЕЩО НАИСТИНА Е УНИКАЛНО. НАВРЕМЕТО ДЯДОВЦИ И БАБИ, АКТИВНИ БОРЦИ ОСИНОВЯВАХА ВНУЦИ ЗА ПРИВИЛЕГИИ, А СЕГА ТАЯ РАЗИГРАВА КЛАСИЧЕСКИ СХЕМИ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ. В РЕЗУЛТАТ НА ВСИЧКО ТОВА У НАС НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ЕДИН ЧИТАВ И ЧЕСТЕН ЮРИСТ. ВСИЧКИ ОТ СИСТЕМАТА СА МОШЕНИЦИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ. НЕ СЕ ЧУДЕТЕ - ЩОМ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Е МУТРА И Е ОСЪДЕН В СТРАСБУРГ, ЗАЩО ОСТАНАЛИТЕ УПРАВНИЦИ ДА НЕ СА БАНДИТИ И КРАДЦИ ШМЕНТИ КАПЕЛИ