Не се предвижда изпращането на български миротворци в Сирия

Предстои конкурс за войнишки длъжности в армията в началото на 2013 г.
Обновена: 16 дек 2012 14:18 | 16 дек 2012 14:18,
48
Не се предвижда изпращането на български миротворци в Сирия
Снимка: Impact Press Group

Засега не се предвижда България да изпраща миротворци в Сирия, каза министърът на отбраната Аню Ангелов, цитиран от БТА.

Ангелов поздрави присъстващите на коледно тържество и базар "Армията на чудесата", организирано за децата на загиналите в изпълнение на служебния си дълг военнослужещи. Министерството на отбраната подпомага финансово всеки месец 74 деца.

В отговор на въпрос кога ще започнат процедурите за придобиване на нов тип многоцелеви изтребител той каза, че това ще се случи в най-близко бъдеще. Този въпрос се обсъжда от 2001 г. и най-накрая трябва да се намери едно правителство, което да го реши, припомни той.

"Сега някои министерства в рамките на 3 дни не успяха да дадат своите становища. Реалният срок е 10 дни и се надявам следващата седмица да мине през МС", обясни министърът.

Напусналите системата на армията по взаимно съгласие са 186, а има и други, напуснали поради щатни промени, отбеляза той. Ангелов уточни, че 649 са освободените поради придобито право на пенсия. През 2011 год. по същите причини са поискали да бъдат освободени 640.

Ангелов увери, че това е и възможност за много млади офицери да получат своето кадрово развитие, защото веднага биват назначени на освободените места. Предстои конкурс за войнишки длъжности в началото на следващата година, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До АнонименСИРИЯ Я ИСКА ТУРЦИЯ,ДА ВЪЗРОДИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!!!НАЛИ СМЕ ВАСАЛИ НА ЕРДОГАН,ЩЕ ПРАТИМ ВОЙНИЦИ И ХОРО ЩЕ ИГРАЕМ....ТЪПАКА АНЮ ВСИЧКО ЩЕ НАПРАВИ САМО И САМО ДА НЕ ЗАКРИЯТ МИНИСТЕРСТВОТО - ЗА ТРИ ДИВИЗИИ НЕ Е НУЖНО МИНИСТЕРСТВО,ТОЛКОВА ХОРА МВР МОЖЕ ДА ГИ РЪКОВОДИ....***!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Синедрионът още не е взел решение, затова свободната размяна на мнения е полезна за раята.
30
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Идете на "Деконструкция" и почетете коментара на Калина. Г-н министър, това се отнася и за Вас. Прочетете го обаче два пъти - един път за да Ви хареса, и втори път за да го запомните.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя лъжи за децата на загиналите военни. Откакто тоя *** стана министър, ползват децата само да се снимат с тях пред камера и да "отчитат дейност", а реално спряха да ги подпомагат. Последните две години потрошиха много пари за парадни концерти за тези деца, вместо с тези пари да ги подпомогнат с нещо реално - герберска му ПР-ска работа.....
28
1
 
4
 
! Отговори
ГЛАДНИЯТ. преди 11 години
НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА НО ЩЕ СЕ УЧАСТВА С НЕЩО. *** И ЗАСЕГНАТИТЕ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ТРЯБВА С НЕЩО ДА СЕ ИСТЪКНЕМ КАТО, ВЕРНИ НА НОВИТЕ НИ ЧОРБАДЖИИ.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя довърши армията
26
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A трябва. На мене Асад ми пречи.
25
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....български миротворци"...!
24
0
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Корумпираните БОКО и Аньо Ангелов не признават понятия като Държавна изгода! - Защото превъоръжаването на авиацията, може да прерасне в ТЕХНОЛОГИЧНО превъоръжаване на БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ!!! Най-важното при съвременните сделки с оръжие е ОФСЕТА... Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, във военни (преки) и цивилни (не преки) обратни инвестиции. Например Швеция предлага нови самолети със 120% офсет, а е тя е държавата с най-висока производителност на труда в Европа (България с най-ниската).
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е като пингвина от "Батман", но в реалният живот са съюзници срещу интересите на България.
22
0
 
16
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Представете си за миг: Аню Ангелов с каска и автомат! Вече ви е смешно нали :))?
21
0
 
17
 
! Отговори
Жоро Алексиев преди 11 години
Аню перфектно олицетворява българската армия - да плачеш или да се смееш като гледаш тоз човек....
20
2
 
18
 
! Отговори
марин преди 11 години
А защо трябва да вземаме евентуално бежанци от Сирия, да разбомбят после нашата страна разни ислямисти и мюсюлмани! България има достатъчно етнически малцинства и проблеми с тях за да взема и бежанци от Сирия!!!Пак безумие на управляващите, някой да получи пари за това! безобразие!Никоя страна която е взела бежанци и то мюсюлмани не е прокопсала- вижте Ливан!
19
0
 
17
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Е, САМО ТОВА ОСТАВА...- ДА НИ СЪДЯТ ЗА ТРЕТИ ПЪТ КАТО ДЪРЖАВА АГРЕСОР...
18
2
 
16
 
! Отговори
сашо преди 11 години
не забравяйте русия пи4ове, не я забравяйте...! а и китай също!! янките пак си правят сметката без кръ4маря нещо.../ лошо, 4е с тия гъзоблизци на власт, пак наши хора може да *** там за "слава" на сащ и транс-корпорациите! а ние тук пак да си мизерстваме!! а ако ще се бием, да е СРЕЩУ терористите, дето се водят(според сащ) опозиционери..!!!!
17
2
 
24
 
! Отговори
Kortez преди 11 години
Махнете тва църно , грозно изчадие на снимката , че още малко и ще ударя един юмрук на монитора !
16
3
 
10
 
! Отговори
asd преди 11 години
Истинската информация за Сирия се обновява ежедневно на 'anna news' - като го напишете в гугъл ще отидете там. Западните медии са манипулатори.
15
6
 
1
 
! Отговори
циганин от Париж преди 11 години
До Анонимен 21 . С юрмуци ще се биете бате ! Ние как можем да се бием с юрмуци .За да се биеш се иска лъвско сърце ,а не оръжие !
14
2
 
3
 
! Отговори
Чорлу преди 11 години
Плевнелиев: Работя за Балкани без граници!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм българомразец и си обичам родината.Ама все се тикаме където не ни е работата, та да вземе някой да пусне една ракетка ей тъй и да ни удари, че да видим как ще реагират нашите ***, като нямаме нито ракети, нито модерни танкове и изтребители...нищо. С камъни и пръчки ли ще се бием?