Тотю Младенов дири работа на работниците от ВМЗ-Сопот

До две седмици ще бъде изготвен оздравителен план, заяви министърът
16 яну 2013 17:55,
63
Тотю Младенов дири работа на работниците от ВМЗ-Сопот
Тотю Младенов търси работа на 500 души в общините Карлово и Сопот. Снимка: Булфото

„До две седмици ще бъде изготвен оздравителен план за ВМЗ Сопот.” Това съобщи в Пловдив министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, след като се срещна с кметовете от общините в пловдивския регион и представители на бизнеса. Държавата вече има идея къде ще намери работа на 800 оръжейници, ако бъдат съкратени от завода.

Социалният министър Тотю Младенов обяви, че 500 души могат да бъдат заети в общините Карлово и Сопот, а 300 работници да минат преквалификация в българо-германските центрове. Бюрата по труда и бизнесът по места също мислят за откриването на нови работни места за оръжейниците.

Кметът на Сопот Веселин Личев потвърди позицията си, че е необходимо отпускането на безлихвен заем от 5 милиона лева на ВМЗ Сопот, за да бъде спасено предприятието. Ако бъдат назначени 200 души в сопотската община, кметът ще поиска от финансовия министър да бъде увеличена изравнителната субсидия с 250 хиляди лева. Той иска още хората да работят по специалността си.

„Не може досега да са били оръжейници, а от утре да берат рози”, заяви кметът на Сопот Веселин Личев.

В Сопот откриват социална трапезария за 300 души, където да се хранят част от работещите в завода. От община Сопот съобщиха, че децата на оръжейниците няма да бъдат спирани от детска градина заради неплащане на месечните такси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ВМЗ затънал със 150 милиона...Добре, но УВОЛНЕНИ ЛИ СА ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ:. ДИРЕКТОРА- ЧЛЕНОВЕТЕ НА ДИР. БОРД, ЧЛЕНОВЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ КАБИНЕТ НА МЕНЕСТЕРСТВОТО- ОТГОВОРНИЯ ЗАМ. МИНИСТЪР- МИНИСТЪРА... - Много им е лесно да твърдят...:- Работниците ни си изработвали заплатите..., но изброените по-горе създадоха ли им условия за това...- БОКО, УВОЛНИ ГОВЕДАТА ДОВЕЛИ ЗАВОДА ДО ФАЛИТ...!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Допълва 53 преди 11 години
Та всеки мислещ човек знае, че военно производство се работи по държавни поръчки, пазарът е осигурен, плащанията - също. Значи, печалбата от военното производство, просто ще отива в частния джоб, а не в държавния бюджет. А митът за големите данъци, които внася голямата частна икономика е за . Видяхме вече достатъчно как олигарси и държавно създадени богаташи (не)ВНАСЯТ ДАНЪЦИ за милиони (а общо за милиарди) кой от Бангладеш, кой от Таити", кой от .ъза на географията.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А НЕ ДА СЕ ПЛАНИРА СУБСИДИРАНА ЗАЕТОСТ ЗА 10-12 МЕСЕЦА на злочестите хорица (почти 1/3 от персонала на завода) които ще бъдат запокитени във водовъртежа на безработицата.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... оздравителен план за ВМЗ Сопот. Да се чудиш и маеш министър, който по ранга си трябва да е корифей в теорията и практиката на икономиката и заетостта, нарича търсенето на работа за уволнени работници ОЗДРАВИТЕЛЕН ПЛАН за ВМЗ-то? Няма ли достатъчно високоплатени сътрудници, да му обяснят, че оздравителен план за ВМЗ е да се планират действия, за подобряване организацията на производството и на труда в завода, за подобряване качеството на продукцията, за намиране на ефективни пазари. ЗА ДА ОЗДРАВЕЕ заводът. И да носи ПЕЧАЛБИ ЗА ДЪРЖАВАТА, не за получилия го на практика даром частник. А
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво ще спечели държавата (не държавниците, тяхната муфта от 23 години не може да се сравни с печалбите дори на най-големите богаташи в света, защото нашите ги получават даром, от корупция, а ония все пак се понапъват, дори и да е само умствено, защото имат и ум) от приватизацията (очастняване) чрез раздържавяване(даване за жълти стотинки на грамадни държавни общонародни имущества на приятели, рода и услужливи бандюги. Дали като станат частни военните заводи ще си изкарват сами доходите, сами ще си търсят пазарите, сами са си квалифицирали персонала? Та всеки мислещ човек знае, че во
38
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
ще им позамажат очите и ще са на същия хал като нас .ще им намери работа на........ама друг път . Една година жените ще са метачки , а мъжете с лопатите по улиците ......и това е .Временна заетост От там нататък дупе да им е яко . Глад до дупка , като нас .По скоро временно да минат на 6 ч работен ден , да съкратят пенсионерите. Абе много добре знаят какво да правят управниците , ама се правят на ущипани
37
0
 
0
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Ами ще им намерят работа щат не щат! Защото ако от глад започнат да "работят по специалността си" в домашния гараж, ще стане мътна, кървава неконтролируема ситуация... Това са хора, които цял живот са произвеждали и ремонтирали оръжие!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С риск да предизвикам неистова омраза ГРАМ НЕ МИ Е ЖАЛ и не съчувствам на *** от Сопот - в крайна сметка поне 70% от тях на предишните избори са гласували за... ГРОБ. Време е да оберат плодовете от малоумието си...
35
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ot kade pak se nameri tolkova rabota ?po natatak kak da prodalga da kometiram.....kato iskat mogat da otkrivat novi rabotni mesta,AMI 4AKAT OHTE NAD 300 000 4oveka porabotete za da gi yredim i tiah.....
34
0
 
0
 
! Отговори
mdaa преди 11 години
След неколко месеца,Тотю ша дири работа и за себе си:)))
33
0
 
0
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Дон Балон Решил, един Скучен Зимен ден, да се погрижи за хората в страната Си Балонленд и извикал Своят малък съветник с Голямата сянка Хер Флик.Дон Балон:-Да направим нещо за хората, според МЕН Реформи, например от 23г.- Няма? Хер Флик:-Разбира се и това съм го направил за Хората, и извадил един Голям лист от Малкият си вътрешен джоб на сакото.Дон Балон изненадано взел листът, Замислил се дълго над него, накрая се усмихнал Тъжно и казал: -Хитър, много си хитър ТИ Хер Флик, като ято лисици, но Докога?
32
0
 
0
 
! Отговори
IMK преди 11 години
Трябва да го затворят разпродат и дадат обезщетение на уволнените. Така само замзват положението.
31
0
 
0
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Направо започвам да се радвам на всички глобални,природни катаклизми.Тези наште надути пуяци,са ламнали да крадат всичко,до което са се докопали.*** са отворили даже и от там засмукват.Да вземе да мине циклон които да унищожи всичко или земетресение да ни срине.Белким разберат *** леики,че човек нищо не е донесъл на тази Земя и няма да отнесе със себе си.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали на запад или Японците или с които там давате примери за 150 евро на месец ще произвеждат с 700-800 души това което ВМЗ произвежда?????
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не ви е срам да призовавате ако срещнете ГЕРБАДЖИЯ да го заплювате ......С камъни трябва с КАМАНИ
28
0
 
0
 
! Отговори
хххх преди 11 години
Какво точно, аджеба, произвеждат тоя ВМЗ, в смисъл, което не е тайна?
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Тотю ще им намери работа, колкото на нас ни намериха Костов и БСП, когато ни приватизираха и затвориха заводите.
26
0
 
1
 
! Отговори
САЩ преди 11 години
Интересно аз като финансист в Америка като останах без работа и пици разнасях и лятото по курортите и сервитьор работих. Така почти 2 години докато си намеря работа по специалността. Само в България чакате Държавата да ви даде или да ви намери работа.Ей затова сте на тоя хал и няма да видите по-добро бъдеще в скоро време.Айде със здраве, и хубаво да ви оправят със работа по специалността.
25
0
 
0
 
! Отговори
Цензурата преди 11 години
На нас ни утърва да ви цензурираме, щото ни плащат да махаме определени коментари. Парата говори тука.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И...кво намери?????????????