Белгийски медии: "Сцена на крайно насилие от България"

Опитът за покушение срещу Доган влезе в международните новини
20 яну 2013 09:28, Петя Славова
113
Белгийски медии: "Сцена на крайно насилие от България"
Снимка: Reuters

Две от основните телевизии в Белгия публикуваха кратки информации за днешното нападение над пожелалия да се оттегли като председател на ДПС Ахмед Доган, пише БТА.

Телевизия Ер Те Ел започва репортажа си с думите "Сцена на крайно насилие от България", като описва, че Доган е бил нападнат пред очите на делегатите на конгреса на партията, които са успели да неутрализират извършителя. Медиата уточнява, че Доган е избегнал атентат, както и че оръжието на нападението е било газов пистолет.

В кадрите със звук от залата, излъчени от Ер Те Ел, както и от канала Ер Те Бе Еф, се чуват призивите на делегатите "Удряйте! Убийте го! Някой да го убие!" - по адрес на поваления нападател. Ер Те Бе Еф допълва, че Доган е избегнал опит за убийство.

До този момент европейските институции в Брюксел не са разпространили реакция на новините от София; единствената позиция бе получена от централата на Либералния интернационал, чието ръководство присъства на конгреса на ДПС в НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
БОНО ШКОДРОВ преди 10 години
НЕКА ОБЕДИНЕНИТЕ "ЛОМЦИ" И "БДИНЦИ"ДА ЗАПЕЯТ СВОЯ МАНШ...И НАПРЕД НА НОЖ...ДА ВЛЕЗАТ ВБЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!
84
0
 
1
 
! Отговори
БОНО ШКОДРОВ преди 10 години
В РОДЕНИЯТ МИ ДОМ, НА ТАВАНА НАМЕРИХ ЯТАГАНБАБА МИ КАЗА, ЧЕ Е ТРОФЕЙ ПРЕДАДЕН ОТ ТУРСКИ ОФИЦЕР,КОГАТО НАШИТЕ ПРЕВЗЕЛИ ОДРИН! БЕЗ ДА ЗАПЛАШВАМНИТО АХМЕД ДОГАН, НИТО БИВШИЯТ ЕР ДОГАН/Министър-придседател на Република Турция бих ИСКАЛ ДА ГИ УВЕДОМЯЧЕ РАЗПОЛАГАМ И СЪСМЕЧЪТ НА АТИЛАСЕДЕТЕ СИ НА ***!НА ДУПЕТО ДЕ!
83
0
 
1
 
! Отговори
сломер преди 11 години
Глупости!!!!! Точно телевизия РТЛ гледам цял ден.....не са казали и една бува за Доган. темите бяха изборите в Нидерзаксен, поледицата в южна Германия и атентата в Алжир...как си представяте изобщо, че такава сериозна медия ще се занимава със селските забавления на тоя психопат доган....хахаха...забрави :-)
82
0
 
1
 
! Отговори
detelina преди 11 години
А-тези ли европейци-къде бяха когато,БГ бе под турско робство?!Трябва да ни целуват-дупетата,че спряхме турците да не завладеят цяла Европа!?Ами,като толкова много харесват ДПС-нека си ги вземат при тях!Нека и те да усетят,за какво иде реч!А,на дпс-като не им харесва в БГ-МОЛЯ ДА СИ ВЗЕМАТ ПАРЦАЛКИТЕ И ДА СИ ЗАМИНАВАТ-СВЯТ ШИРОК!Да ,ама другаде няма да им позволят да си веят байряка!
81
0
 
1
 
! Отговори
brukselski duner преди 11 години
maitapa e goljam sas sluchkata i pokaza na sveta kakvi oxraneni varvari opravljavat bulgaristan no nikoga do kraja na jivota koito bog mi e dal njama da priema tozi *** grad za euro stolica
80
0
 
1
 
! Отговори
пешко преди 11 години
Политик който мисли за държавата си никой не го напада.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен AKO NA TEB TI IZVADIAT TAKOVA PISTOLET4E 6TE SE NASERE6 111
78
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 91Те точно това пишат, за насилието над поваления "атентатор".
77
0
 
3
 
! Отговори
soraia преди 11 години
До кога тези от Западна Европа ще бъдат овча мисъл,но със самочуствие?Алооо,защо не реагирате на зверският побой на турци срещу турчин,а намесвате България?
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те белгийските медии ако си догледат клипа, ще видят кое точно е "крайното насилие" - нападението с водното пистолетче или зверския линч на падналия и беззащитен човек.Но дали ще пишат за това е без значение. Всеки нормален човек може да намери клипа с грозния и арогантен побой и да го гледа.
75
0
 
1
 
! Отговори
KIKO преди 11 години
GOLIAMA 4AST OT KOMENTARITE SA OT ORGANIZATORI NA ATENTATA KOITO ISKAT DA IZKARAT KATO DETSKA IGRA !!!!
74
0
 
3
 
! Отговори
ДА преди 11 години
Не се впечатлих особено от насочения пистолет към Доган.Все едно гледах филм,каквито дават всеки ден.Но отвратителния побой над падналия човек ме втрещи и отврати безкрайно!!Би трябвало младежа да го оправдаят,защото това е хулиганска проява,а не опит за убийство и да съдят тези,които го биха!
73
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
PO DOBRE DA GO BE6E UBIL TOQ DOGAN PONE DA ZNAE KAKVO E NAPRAVIL TAKA SAMO RAZLQ KU4ETATA I NAKRAQ NI6TO
72
0
 
1
 
! Отговори
Кире Либерало преди 11 години
Еми да! Крайно насилие за България се оказа един клоун да насочи тапешник срещу един оял се либерал-***! Иначе да рзстреляш като пилци 20-тина дечица в едно начално училище е нормално насилие по американски! Брейвик изтрепа 70 младежи в Норвегия за нищо, но тука клоунадата на едно заблудено турче е карйно насолие! Много по-крайно беше насилието на "либералите" върху атентатора и ритниците по главата му бяха доста по-животозастрашаващи, от халосните патрони, които даже не беше заредил в цевта!
71
0
 
3
 
! Отговори
Asen Prodanov, Burga преди 11 години
Цяла България, а и Европа видя как действат освирепелите турски башибузуци - нямат задръжки да смажат от бой /дори на такова публично място!/ повален на пода беззащитен човек, независимо кой е той. Все пак, добре че не беше българин, защото щяхме да се наслушаме и на крясъци "***". А делегатите в залата са елита на турската партия, тоест не са част от простолюдието, което още повече ги позори за безсмисленото насилие. Има предостатъчно видеозаписи като доказателствен материал и е редно прокуратурата да се самосезира и повдигне обвинения на бабаитите, представили ни така варварски пред света.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Медиата"Илитерат
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
alooooooooo v4era ima6e teroresti4en akt kogo sadqt ve nenormalen ami ako be6e naso4eno sre6to bolen siderov togava pak toka li 6te da reve6
68
0
 
2
 
! Отговори
съд за делегатите преди 11 години
Прокуратурата незабавно да повдигне обвинения срещу озверелите ***, които ритаха момчето докато беше обезвредено на земята от служителите на НСО. Тази осверепяла *** е по опасна от младежа, който единствен в тази държава има смелостта да покаже гражданската си позиция срещу гнилото ръководство на ДПС. Един български гражданин от турски произход показа повече решимост и желание за промени в България отколкото нас етническите българи.
67
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
Администратора, моля ви BAN за FBI, вижте как подклажда хората. Не съм от ничия парта, ама моля ви уважавайте другите хора поне.
66
0
 
3
 
! Отговори
Перо Пиперо преди 11 години
Най-голямото насилие в случая беше упражнено от контракцията на дебелото черво на Сокола върху разхлабения му ***!Забавянето преди повторното му излизане на трибуната е било предизвикано от неочакваната нужда от ново бельо, костюм и продължително къпане, за да се отстрани упоритата миризма на ако!Било е необходимо и доста време, за да се окаже медицинска помощ на пострадалите в схватката с терориста делегати на конгреса - имало е множество навехнати от ритниците глезени и охлузени юмруци!