СДС дирят съюзници за парламентарните избори

Ще говорят с всички от Синята коалиция, само не и с ДСБ
22 яну 2013 21:03,
28
СДС дирят съюзници за парламентарните избори
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: Булфото Архив

СДС започва разговори с десни и центристки политически формирования за съвместна дейност, каза лидерът на партията Емил Кабаиванов след заседанието на Националния съвет на партията.

Разговорите ще се водят в следващия един месец, за да може партията да излезе на следващия Национален съвет с решение в какъв формат ще се яви на изборите.

Националният съвет е дал мандат на Националния изпълнителен съвет на партията да подготви документ за принципите, които СДС изповядва и политиката, която ще води в 42-то Народно събрание. На базата на тези документи ще се водят разговорите с другите партии.

До решението за водене на разговори се е стигнало заради големия интерес от страна на други формации в дясно-център, въпреки досегашните решения на СДС да се яви самостоятелно на изборите, коментира Кабаиванов.

Партиите от Синята коалиция ще бъдат част от политическите сили, с които СДС ще разговаря. Разговори няма да се водят само с ДСБ, защото вече има нарочно решение на Националния съвет за прекратяване на преговорите за общо явяване на следващите парламентарни избори.

На въпрос дали ще търсят контакт с Национален съвет "Единство", Кабаиванов посочи, че ще говорят само с реални политически субекти, а не с формирования от типа "събрали се, за да си сглобят коалиция за следващите парламентарни избори".

Вече е попълнен Националният изборен щаб, така че реално СДС вече са в предизборна обстановка и работят за следващите парламентарни избори, посочиха от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пък кои са?Охранени прасенца,борещи се за власт.Без ДСБ сте за никъде.Нямате шанс.Вече дори и абревиатурата няма да ви помогне.Защото не направихте нищо с което хората да ви запомнят.Или по-точно направихте неща с които не би трябвало да се гордеете.Затова ще бъдете аут.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"СДС дирят съюзници за парламентарните избори"Вие кои бяхте?
24
2
 
0
 
! Отговори
тъмно син преди 11 години
До chossКато член на СДС-вече бивш , мога да кажа , че ще гласувам за формацията ДСБ-Единство -Синя коалиция именно , защото знаят и разбират как да извадят странат от икономическата стагнация ,доказано при кабинета "Костов" , въпреки , че не обичам много самия Костов , защото навремето недооцени ситуацията и допусна крадеца Сакскобуготски на власт .
23
2
 
0
 
! Отговори
тъмно син преди 11 години
Защо са му съюзници, нали ГЕРБ ги купиха за патерица , нали затова фалшифицираха вътрешните избори та кликата Марков-Кабагайдов -Сотиров да пристане на ББ ? Впрочем последните социологически проучвания на Алфа рисърч сочат , че 1,5% от СДС са се преляли към новата "Синя коалиция " и за СДС са останали малко над 1% , който до изборите ще премине и той натам и...КРАЙ !!!!!
22
2
 
0
 
! Отговори
choss преди 11 години
Разликата между СДС и ДСБ е в това:СДС си търси съюзници и започва разговори с други формации, без да е подготвил програмата и принципите, по които ще се работи. Подходът е с кого, как, какво.ДСБ приеха идейна платформа на модерната десница преди, т.е. принципите по които ще се работи още преди 3 месеца, публикуваха я официално и обявиха, че е отворена и който я споделя е добре дошъл. Подходът е какво, как и едва тогава с кого.Нека гражданите сами преценят кой е правилният начин.
21
1
 
0
 
! Отговори
мами преди 11 години
Този не разбра че с тази си политика отива в миналото. Незадоволени корумпирани некадърнити от миналото се събират под знамената на партия СДС.
20
3
 
0
 
! Отговори
сашо преди 11 години
До решението за водене на разговори се е стигнало заради големия интерес от страна на други формации в дясно-център, въпреки досегашните решения на СДС да се яви самостоятелно на изборите, коментира Кабаиванов. И кои са тези формации Каба гайдов, сърчо и мърчо, Бакържиев и Софиянски и ти и Иван Сотиров, пфу, как само ви употреби Винету, но почакай да се видиш след изборите ще бъдеш жалка гледка, по жалка и от бай Тошо на конгреса на БКП.
19
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Те да си търсят и гласоподаватели.....
18
0
 
3
 
! Отговори
Надето е тъпа преди 11 години
Това е успешен кмет, който дава работа на хиляди българи, колко работни места създадоха Мартин, Шарков, Надето и Костовезе....Те са в политика, за да оцелеят, това е истината, СДС тръгва сама и търси чисти хора, има над 4000 нови членове, а ДСБ и Шарк гледат пак да са вътре, на топло и да лапат манджи по 34 стотинки, какво говорите, Надето изключи 67 структури на СДС преди 8 години, сега тя става Единство, само СДС-то сега, не преди, 27 депутата за СДС, това ще стане
17
1
 
0
 
! Отговори
bertram преди 11 години
най-тъпия партиен лидер от парламентарно представените сили и не само
16
0
 
1
 
! Отговори
Питащият преди 11 години
Жалка история. Два файтона хора.Толкова са безлични едните и двулични другите, че не виждам смисъл от съществуването им.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божеее! Тоя мазен *** кога стана реален политически субект? :)))))))
14
0
 
1
 
! Отговори
Вбесена преди 11 години
Кабагайдата щял да търси съюзници?? За явяването на изборите ,естествено. Съмнявам се в "голямия интерес" след слугинажния плонж пред Борисов и пълната излагацияот негова страна. Въпроса ми е: Ще се намерят ли лидери на каквито и да е формации да секачат на пробития кораб на СДС за да потънат заедно от любов към Кабагайдата?? съмнявам се. И другата част от СДС- ДСБ също спешно търси към кого да се присламчи за да изплува, а последа натика другите в дълбокото.Жалки продажници .
13
1
 
3
 
! Отговори
Костов е аут преди 11 години
Браво на СДС, така е честно с хората, докато има столчни ***, които само чакат пари и връзки, ще го има и ДСБ, това последното е партия на реститутите от Витошка, реално ДСБ нямат нито кмет, нито нищо, никъде в Страната.ДСБ е клика на 30 човека, намазали филията от Костовчо...Това е истината, СДС може да няма до болка познати лица,но са по-точен избор от Сектата ДСБ
12
2
 
3
 
! Отговори
СДС е СДС преди 11 години
СДС е марката, там са и истинските хора, не болните и *** зомбита на черния Мавър...Само СДС, това е истината, другите сте менте
11
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
Да се коалират с ГЕРБ, нали им бяха първи съюзници след предните избори и все се надяваха за някое министерско местенце. А бат' Бойко ги използва, обра им гласоподавателите и сега не ги брои за нищо.
10
1
 
2
 
! Отговори
ined преди 11 години
Кабагайдов се о*ра хубавичко, сега търси кой да му избърше г*зъ.
9
1
 
0
 
! Отговори
Политзапалянко преди 11 години
За да дирят, се искат здрави дирници.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марш бе, предател долен!
7
1
 
0
 
! Отговори
DSB преди 11 години
S BEZMOZA4NI I NIE NE RAZGOVARAME KABA KADE SME NII , KADE SI TI BE HARLIO