5200 подписа събрали СДС за референдума за пушенето

Сините искат видеорекордери в колите
Обновена: 5 фев 2013 21:07 | 5 фев 2013 21:05,
58
5200 подписа събрали СДС за референдума за пушенето
СДС започнаха да събират подписите през януари. Снимка: Булфото

5200 подписа са събрали СДС до момента в подписката им за свикване на референдум за тютюнопушето.

На 29 януари сините внесоха в парламента уведомление за Инициативен комитет за провеждане на национален референдум за тютюнопушенето в страната.

Председател на Инициативния комитет е зам-председателят на синята партия Любомир Ковачев, а въпросът, който ще бъде поставен, е „Да отпадне ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?”.

Днес Ковачев обясни още, че до края на седмицата ще има открити пунктове във всички областни градове да събиране на подписи.

От “Раковска 134“ днес анонсираха и идеите си за законови промени, които да намалят броя на жертвите на войната по пътищата.

СДС предлага застраховката "гражданска отговорност" да е за водача, а не за автомобила.

В момента застраховка "гражданска отговорност" се сключва за леките автомобили. Те предлагат още да има отговорност на сервизите, издаващи удостоверение за преминат технически преглед, при произшествие, станало вследствие на техническа повреда у автомобила.

Сините искат общините да бъдат задължени да сложат броячи на светофарите, оказващи времето на сигнала и да осигурят осветяване на пешеходните пътеки.

От СДС смятат, че трябва да има сертифициране и приемане на видеорекордерите за доказателство пред КАТ и застрахователите, както и да има облекчение за водачи, оборудвани с видеорекордери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
ттт преди 11 години
До 56:Точно така, равни права! Ти имаш право да дишаш никотинов пушек, аз имам право да не го дишам. Влизаме в едно помещение, ти изпушваш една цигара. Правим анализ на въздуха в помещението. Ако има една молекула никотинов дим, значи си ми нарушил правото.И още нещо за гражданската отговорност. Защитават интересите на онзи, който има много коли. Обикновенните семейства, които имат само една и я карат съпругът, съпругата и дъщерята, ще правят три застраховки вместо една.
52
2
 
6
 
! Отговори
склероза преди 11 години
СДС-Какво беше това?
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалки опити на един политически труп за привличане на внимание.
50
3
 
9
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Това искане на СДС е само за отвличане на вниманието на хората от съществените проблеми. Приемам го по-скоро като подигравка относно същността на референдумите.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей много бе, цели 5200 подписа. Това явно са подписите на служителите на Кабагайдов и техните роднини, които задължително са записани в списъка.
48
1
 
7
 
! Отговори
NoComment преди 11 години
Ей, журналистчетата. Улицата е "Г.С.РАКОВСКИ" . По цялата дължина носи името на един велик възрожденец. Не се подигвайте с историята и да прекръствнате улицата. Скоро ще видим и "Христа Ботева" ли?
47
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"5200 подписа събрали СДС за референдума за пушенето""Видяла жабата ,че подковават бивола и тя вдигнала крак".Само това мога да кажа за поредния напън на т.н. "сини"
46
1
 
5
 
! Отговори
Казах ти преди 11 години
В предаване по германската телевизия се признава, че военните разпръскват във въздуха тонове химически вещества....Вчера и нас ни пръскаха яко!!! Пич просто гледай небето по-често и изведнъж ще почнеш да виждаш странни неща до няколко дена...
45
0
 
3
 
! Отговори
do 47 преди 11 години
Най-поробени са точно тези, които се/ги мислят за свободни!!!
44
5
 
10
 
! Отговори
да бе, да преди 11 години
явно швейцарците са много изостанали, *** и наркомани, според някои пишещи тук, защото там хората си направиха референдум и казаха - да - на свободния избор. дори на летището в Цюрих има място за пушачи, отгоре има вентилационна система, толкова добра и безшумна, че изобщо не можеш да разбереш, че някой пуши. но това е за свободни хора, не за задръстени , наивни хора.
43
0
 
3
 
! Отговори
до Стефан-корегирано преди 11 години
Трябва да си много глупав за да правиш връзка между пушенето и мизерията, но наистина с ограничени хора като теб трудно се спори, не трудно- невъзможно е. Посредствеността е страшно нещо и тя наистина води до мизерия
42
0
 
3
 
! Отговори
до Стефан преди 11 години
Трабва да си много глупав за да правиш връзка между пушенето и цигарите, но наистина с ограничени хора като теб трудно се спори, не трудно- невъзможно е. Посредствеността е страшно нещо и тя наистина води до мизерия
41
0
 
13
 
! Отговори
Кунчо преди 11 години
Популистки идейки преди избори - познатата схема.
40
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, я да питам: защо ми забраняват да слушам музика? Увеличил съм си на макс музиката вчера към 23:00 часа и съседите ми идват да ми се карат, че съм им пречел, че даже и полиция заплашват да викнат. И за какво- че слушам музика? Не- защото им преча и навлизам в личното им пространство-никой не ми е забранил да отида на село и да си увелича колоните до края - там на никой няма да преча.Аналогично е с пушенето- никой не забранява пушенето, защитава се правото на хората да не бъдат опушвани
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега като се тръгне едно дърпане за подписи.Едни искат 100 депутата,други искат да си пафкат където си искат.Хайде спрете се бе политици.За маймуни ли ни взимате?Това ли е политическата мода сега,да събирате подписи и да се правите на заинтересовани?Повръща ми се от лицемери.
38
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
smokefree.nhs.uk/?&gclid=CM_4wpiMoLUCFdLJtAodGxgAfQ полезен линк за владеещите английски пушачи
37
4
 
20
 
! Отговори
Зевс преди 11 години
Тези от СДС не разбраха ли че са "бита карта"-два пъти участваха в управлението на България и два пъти се провалиха-разпродадоха всичко за жълти стотинки/кажи си думата,Иване/,разбиха селското стопанство,сега пък им се пушело-гадняри,*** мръсни,референдум ще правят.Хората нямат пари за храна,те-референдум-като грабна една сопа ..ще ви кажа аз на вас !!!
36
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 11 години
СДС да вземат и да финансират референдума като им идват подобни *** идеи!!!!! Аман от простотии няма ли една креативна мисъл да се роди в простите кратуни на нашите политици???????????? Никой не им забранява да пушат просто не е нормално да пушат навсякъде и тва е , какво толкова не можаха да разберат??????????
35
2
 
19
 
! Отговори
darcas преди 11 години
СДС са труп, който периодично мирише на гнило
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТМЯНААААААААААААА