Клати ли клона БСП и ще ги осъди ли Добрев?

Министърът отрече да е в конфликт на интереси
14 фев 2013 16:15,
119
Клати ли клона БСП и ще ги осъди ли Добрев?
Делян Добрев отрече конфликт на интереси. Снимка: архив, БТА

Министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев ще заведе дело за клевета и набеждаване срещу всеки, подписал сигнала срещу него за конфликт на интереси.

Той даде брифинг, след като по-рано днес стана ясно, че Атанас Мерджанов и Румен Такоров от левицата внасят сигнал за конфликт на интереси срещу него в парламентарната комисия за разследване на корупцията по високите етажи на властта.

Червените депутатите обявиха, че бивш бизнес партньор на Добрев е спечелил проект на стойност 854 300 лева без ДДС за ”Подготовка, проучване и проектиране за изграждане на междусистемна газова връзка България-Сърбия”. Добрев категорично отрече обвиненията.

Той обясни, че договор за този проект с Евгени Консулов не е подписван. Той е бил назначен на граждански договор за 16 месеца като консултант по въпросния проект, а средната му заплата на месец е била 281. 25 лв. По сметките на Добрев Консулов е взел общо 4500 лева за целия период.

Още по темата
Той обясни още, че договорът на Консулов е бил подписан от бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, по предложение на Добрев.

Министърът защити и квалификацията на консултанта. По думите на Добрев Консулов е магистър по специалността ”Управление на международни проекти”, има опит 8 години с такива проекти, 3 години опит в проверки на международни проекти.

Назначил съм в екипа си човек, с който съм работил преди 6 години, човек, който може да се справи с много тежка работа, заяви Добрев. Той обясни още, че когато е станал зам.-министър в МИЕТ, му е било сигнализирано, че страната ни закъснява безвъзвратно по проекта за изграждането на връзката България-Сърбия.

По думите на Добрев благодарение на Консулов сроковете са били наваксани и са били спестени над 3 милиона лева по проекта. Министърът не отрече, че е работил с назначения консултант, но обясни, че са били просто колеги, работещи на граждански договор, а не както БСП съобщи – съдружници.

В България всеки може да говори, каквото иска, и смятам, че тази порочна практика трябва да спре, каза още Добрев. Колегите от БСП могат да започнат да си готвят защитата, допълни той.

По думите му този сигнал се внася днес, за да се използва се нагнетената обстановка от протестите срещу високите сметки за ток или ”иначе казано -  да се клати клона”.

Явно много им преча на БСП, явно нещата в енергетиката вече не се случват, както искат те, обобщи Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
7
 
! Отговори
АПАШ преди 11 години
НЕ БЕШЕ ЛИ ТОЙ КОЙТО ПРОВЕРЯВАШЕ ПРОЕКТИТЕ ОТХВЪРЛЕНИ ОТ КАЛИНА ИЛИЕВА /НАЗНАЧЕНА ОТ БУДА ЗАЩОТО ТАТКО И МУ Е БИЛ ШЕФ В ПОЖАРНАТА/ЗАРАДИ КОЯТО РБ ЗАГУБИ ~ 5 000 000 000 Э ОТ ФОНДОВЕТЕА ЕКСПЕРТИТЕ - МАЙЧЕ И ТОЯ ВКЛЮЧЕТЕЛНО ИЗЛЪГАХА, ЧЕ РБ НЕ ЗАГУБИЛА НИЩО ОТ НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА ИБДА ГО ПОТВЪРДИ - ТОЕСТ ИЗЛЪГА ОФИЦИАЛНО ?!?!?ГОСПОДИН ЦАЦАРОВ ИСКАХТЕ ДА СЕ РОВИТЕ В МИНАЛОТО АДЕ ДЕ
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно ще ви кажа;"КУЧЕТАТА ЛАЯТ,А КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ!" ХА НАЗДРАВЕ!
94
3
 
5
 
! Отговори
Пандизчия преди 11 години
Верно бе, хора! От тоя става прекрасен травестит! Дали вечер не се преоблича като жена - с мноо грим, жартиерки и прочие! Може и Бочко вече да го е опънал, а?! Иначе за кво ще е министър на тези годинки!? А Бочко си има извратен вкус - я вижте оная прелест - Лилянка Попова! Ооооох!
93
5
 
2
 
! Отговори
Пандизчия! преди 11 години
Тоя може да поклати моя клон! Че къвто е женствен, ...................... ох, на батя сладураната!
92
3
 
5
 
! Отговори
$$$$ преди 11 години
Добрев никой няма да осъди!Наи тате е комунис!!!
91
1
 
2
 
! Отговори
СЕЛО № 9, преди 11 години
СЕЛЯНКО 9, че те твоите други и ти сте също червени, значи по твоя свенлив израз, сте се "oc-ли" до ушите. Ама ония, дъртите червени вече са просъхнали, а вие сте cъвceм пресни, та усмърдехте не само България, а и цяла Европа. А ти кога смени панталоните с пола, обърна резбата демек.
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добрев, нещастнико, остава да кажеш, че Консулов съвсем без пари е "работел"? 280 лева? да не са хиляди бре, мушмурок?!;
89
9
 
9
 
! Отговори
Геро преди 11 години
Другари,Комунисти вярвате ли си още,че ,ще дойдете отново на власт.Със тези маниполаций ,които правите,най много да вкарате 30 Депутати във следващият Парламент
88
8
 
14
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Това сукалче от снимката е некадърно. Ако си беше на мястото нямаше да допусне тези нередности с тока. Нямаше да назначава за шеф на комисията жена, която е нарушавала закона защото не знаела. Други стотици хиляди не са знаели, а са били осъдени за нарушения. Госпожата герберско протеже ще бъде ли осъдена? Не.Затова не гласувайте за лъжливия ГЕРБ никога повече.
87
1
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Такава шапка се крои на потребителите на електроенергия,че няма да смеете и лампите да си включите.не съм сигурен дали ще стане преди изборите.Шапката се нарича избор на доставчик на ел.енергия и обещание за 20% по ниска цена.Свят ще Ви се завие,ако знаете за какво става въпрос.Сега отиваите на протест,срещу Монополите.
86
4
 
9
 
! Отговори
кк преди 11 години
До Анонимен Браво, другарю демократ! Ти човек ли си или ***? 23-годишният преходен период е доказателство, че от комунист става демократ, но от извратен антикомунист - никога. Тази *** злаба, която е обзела част от народа от Освобождението до сега, е най големия проблем. Ние не знаем какво сме и не можем да се разберем по въпроса какво искаме да бъдем.
85
8
 
15
 
! Отговори
ММ преди 11 години
Добрев за къв клон си лапотиш погледнете се всички които сте в управлението сте ***.Сутрин назначавате на супер важна длъжност дама която търгъва с нелегални цигари, за това и тя и ти и вожда Винету трябва да си ходите с наведени глави , но гербераския , сурат не знае свян .Винаги някой ви е виновен непрогршими Будисти.
84
13
 
5
 
! Отговори
ЧЕП преди 11 години
До БиволЪ Това,че се е цвъкнал будизъм е добре за демокрацията,защото доскоро всичко бе комунизъм.Надявам се да се множим пропорционално на вашето самоунищожение!
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и Трайко не бе в конфликт на интереси .Пък като го махнаха от министерският пост изведнъж се оказа в конфликт на интереси и го дадоха на прокуратурата. Та ще е интересно как ще е след 4 месеца.
82
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Р.Овч, е мошеник,над мошениците и Станишев тоже!
81
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министър Добрев смята, че назначаването на престъпник начело на ДКЕВР не е чак толкова лошо.
80
5
 
21
 
! Отговори
no comment преди 11 години
Енергийният министър Делян Добрев смята, че незаконната търговия с цигари в интернет на фирмата на новата шефка на ДКЕВР не е предпоставка за отстраняването й от поста.
79
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-напротия Борисов е уважаван и от европейските лидери и от българите в чужбина!
78
4
 
14
 
! Отговори
някой преди 11 години
Колко много злоба и помия се изливат в този сайт.Кой разбрал,кой не разбрал важното е да се напише нещо,па макар то да е глупост.Егати и тъпият сайт.
77
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте в анкетата да ново име на Софийския градски затвор:а) БУДА Барб) Седмия апартамент на ЦЦв) Пицария ДянкOFFг) Каменната Дюнад) ГерботокоизправителРезултатите - на 7 юли т.г. в чест на първия VIP арестант!!!