Борисов е излъгал тежко, скочи Местан

Утре той ще поиска наказателно преследване срещу премиера
26 фев 2013 20:36,
444
Борисов е излъгал тежко, скочи Местан
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан утре ще внесе писмено искане до главния прокурор Сотир Цацаров да образува наказателно преследване срещу премиера в оставка Бойко Борисов за нарушаване на закона за класифицираната информация.

Припомняме, че преди седмица, при гласуването на оставката на правителство, Борисов заяви от парламентарната трибуна, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него. Тогава премиерът в оставка призова депутатите да формират комисия да проучи случая.

Малко по-късно депутатът от Синята коалиция и бивш шеф на разузнаването  Димо Гяуров заяви, че не е сигурен, че информацията може да бъде предоставена на комисия и най-вероятно до споменатия от Борисов сигнал, предоставен от партньорска служба, имат достъп само трима души.

Днес тази информация беше потвърдена от Местан.

Той обясни, че е попитал директора на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров на днешното заседание на КСНС дали има документи, които да сочат Ахмед Доган като поръчител на терористичен акт срещу Бойко Борисов.

По думите на лидера на ДПС генералът е заявил, че не е в състояние да потвърди подобна теза.

Това означава, че министър-председателят е излъгал тежко, заяви Местан. Генерал Драгомир Димитров каза, че не е в състояние да каже каквото и да е в повече по този казус, защото информацията, която се съдържа в тези материали е не просто класифицирана информация, а е класифицирана информация от най-висок ред, т.е. над "строго секретно", каза още Лютви Местан.

Те са толкова класифицирани, че аз, като председател на ДПС нямам право на достъп до тези материали, добави той.

"На какво основание, кой е Бойко Методиев Борисов, че да се поставя над законите и да огласява безнаказано класифицирана информация", попита риторично Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
0
 
0
 
! Отговори
Сънчо преди 11 години
Спете спокойно деца. ДС ще ни управлява още 20 години. Най-малко.
368
1
 
4
 
! Отговори
дидо преди 11 години
Какво значение има каква е информацията, при положение че става дума за ПОРЪЧКА ЗА УБИЙСТВО ??????По-голямо доказателство ,че това е истина, от този коментар на Местан, няма !
367
1
 
2
 
! Отговори
до qwer преди 11 години
Проблемът е не кой ще си отиде. Проблемът е кой ще дойде - да има и дух и характер.Няма ли, който и да свалиш и изгониш играта продължава на същото ниво.А на тези, които искаш да ги убият - нека преди това да дадат от имотите и банковите им сметки на бедните турски семейства в България. Враг търси бедния човек, притиснатия от отчаянието и страха. Битието много влияе на съзнанието. Ще махнеш някой си там *** с пари, ама Хасан утре пак ще търси от някой 50 лева...
366
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Класифицирана некласифицирана, твърдия електорат трябва да знае за кого гласува че белкем омекне малко.
365
0
 
11
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Вън *** и техните бг парцали от НС, вън БСП/ДПС от там и направо по затворите, те са носители на напрежение /етническо/, на кражби, на разруха и бедност. Престъпноста и корупцията в Б-я са създадени от тях за страх и подчинение те създадоха и престъните закони според които сега никой голям крадец и престъпник не може да бъде осъден справедливо. А този гнусен фес от снимката заедно с Доганя на смърт за антибългарска дейност и подпомагане на радикалният ислям.
364
0
 
8
 
! Отговори
петко войвода преди 11 години
подготвел сам подстригани свински опашки
363
0
 
16
 
! Отговори
Справедлив преди 11 години
Ефенди, разхождай си костюмчето докато още можеш. Скоро ще го сменяш с раирано.
362
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че генерала не е потвърдил не значи, че няма такава информация. Та нали и той се притеснява, че е "топ секретна" информация. Тук въпросът е защо подобна информация, която ако е вярна пряко касае националната сигурност, е толкова секретна. Да не забравяме, че ДПС се стяга да управлява държавата заедно с БСП! От друга страна, ако това е лъжа и Доган не е посочен като поръчител, Борисов трябва да си понесе последствията и завинаги ще бъде политически труп! Аз искам да знам истината!
361
1
 
9
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
МНОГО ЯСНО, ЧЕ ГЕНЕРАЛА НЯМА ДА КАЖЕ НИЩО НА ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ.
360
0
 
3
 
! Отговори
до 381 преди 11 години
До Анонимен:Още Бай ти *** беше казал, че всички са маскари! Факт!Което е потвърждение и на твоето твърдение.Но с написаното в коментар 380 не случайно обръщам внимание и на още един факт: партия на етническа основа.Ти ще ми кажеш дали има правен текст в основия и други закони. И ако желаеш може да разпростреш разсъжденията си по темата. Защото позоваването само на "всички ни лъжат" и "искам защото искам" не работи в ничия полза.
359
4
 
0
 
! Отговори
8-9-10 преди 11 години
NE NAROD A MAR6A
358
1
 
4
 
! Отговори
7-10 преди 11 години
Но защо ще попитате вие казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се избавят от това положение, но въпреки това, те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до това положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато стана
357
0
 
9
 
! Отговори
6-10 преди 11 години
Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за ***, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко; тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.
356
0
 
4
 
! Отговори
5-10 преди 11 години
Но как така, ще попитате вие Нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.
355
2
 
4
 
! Отговори
4-10 преди 11 години
Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.Какъв, ако не ***, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много ***, з
354
2
 
4
 
! Отговори
3-10 преди 11 години
Трябва да си много *** за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости
353
3
 
3
 
! Отговори
2-10 преди 11 години
Трябва да си много ***, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много *** и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.Трябва да си много ***, за да вярваш, че тези, които нарушават закона а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти че те ще въведат законност.Трябва да си много ***, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъв
352
4
 
2
 
! Отговори
1-10 преди 11 години
Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на бълга
351
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен;НЕ САМО ТАЗИ ПАРТИЯ НИ ЛЪЖЕ.ВСИЧКИ .А между другото има платени драскачи които нажежават обстановката.
350
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов няма нужда да го коментирам. Каквото си е казал да си го разяснява.Но докога една партия на етническа основа ще продължава да лъже тежко?!!