Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност

Дянков беше твърде рестриктивен, заяви Лиляна Павлова
Обновена: 2 мар 2013 13:55 | 2 мар 2013 13:55,
347
Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност
Снимка: архив, БТА

„Моят стил е да тропна по масата и да взема решение, може би това бе и правилното поведение в последните събития“, е на мнение министърът в оставка Лиляна Павлова, коментирайки управлението на правителството и последните събития в България в интервю за Нова телевизия.

Павлова заяви, че са направени много неща от правителството, но са допуснати и грешки.

„Най-главното е, че не активизирахме икономическата активност, винаги съм питала защо ни беше толкова нисък дефицит, толкова строга фискална политика. Трябваше много по-рано да се предприемат действия в ДКЕВР и за ограничаване поскъпването на тока, това е наша грешка. Дянков беше прекалено рестриктивен. Умееше да казва „Не”, но не и „Да”, сподели министърът на регионалното развитие в оставка.

По думите ѝ, ако правителството беше вдигнало дефицита – малко и прозрачно, е щяло да постигне развитие на икономиката, осигуряване на заетост и повече пари в бизнеса.

„Вярвам в жените и смятам, че в кризи те са много по-ефективни. Не казвам, че мъжете не могат да се справят или че са лоши, напротив. Но смятам, че една жена в криза се мобилизира, може да бъде ефективна и може да се справи. Спомняме си Ренета Инджова като премиер. Включително и Саша Безуханова смятам, че е един безспорен лидер“. Това  отговори Лиляна Павлова на въпрос, дали жена не би могла да бъде служебен премиер.

Според нея служебният кабинет, ще е съставен само от експерти и ще трябва да овладее държавата и да гарантира честни демократични избори.

Относно настъпилата криза с Общественият съвет, според Лиляна Павлова основният проблем се корени в  представителността на протестиращите.

“Росен Плевнелиев е изключително диалогичен, той изслушва всички гледни точки и се старае винаги да вземе обективното решение за всяка ситуация. Но лошото е, че има разнопосочни мнения и желания на представителите на протестиращите”, смята Павлова.

Тя оприличи протестите на бутилка шампанско, а тапата – на сметките за ток. "След като тапата хвръкна, се стигна до много нови искания, в това число и някои съвсем неприемливи", заяви Павлова.

Министърът в оставка изрази мнение, че протестите във Варна са най-ясно организирани и имат най-ясна концепция за исканията им. „Ако не си желан, трябва да си тръгнеш”, каза тя по повод исканата оставка на кмета Кирил Йорданов.

„Не приемам обаче да се самозапалиш по политическа причини”, допълни Павлова, визирайки случая със самозапалилия се 36-годишен мъж пред сградата на Общината във Варна в знак на протест.

“Медиите изиграха негативна роля, защото преекспонирането на една тема нагнетява напрежението”, твърди министърът в оставка. Тя смята, че някои елементи от протестите са били показани прекалено драматично, без да има основание за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая пък само чака Тиквата да снесе някоя мисъл и почва да я претворява в тезиси! Досега пееха мантрата магистралки, сега почват "ех, ако знаехме, че искате, как сме щели доходите да вдигнем". Съд за герберския геноцид над българите!
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда узакони мафията,а народа чака да оправи България!?
189
0
 
4
 
! Отговори
ама преди 11 години
лиле, ако ти си представителката на Жени Герб това не говори много добре за интелектуалния им и политически потенциал. Жалко
188
3
 
7
 
! Отговори
български И Д И О Т преди 11 години
ГЕРБО ПОТЪНА КАТО ТИТАНИК.... КРАДЦИ МЪРШАВИ ДЕТО ЗА НОВ МОРАЛ ГОВОРЕХА.... СЪЩАТА ПАСМИНА КАТО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЕ ОКАЗАХА...НЕКАДЪРНИ,КРАДЛИВИ И ЛЪЖЛИВИ...*)))
187
5
 
4
 
! Отговори
нима преди 11 години
Дянков беше изключително способен, просто липсваше министерство на ИТ, щото извън туризма само това движи икономиката и трудовия пазар
186
6
 
4
 
! Отговори
сфх преди 11 години
Сега като дойдат Станишев и Доган ще цъфнете и вържете при тях!
185
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков е най-*** коп*ле управлявало финансите на България
184
0
 
7
 
! Отговори
ама преди 11 години
лиле, я си признай, че Жени ГЕРБ те пратиха при Биби, докато беше болен, да ги представляваш, не че се бяха толкова юрнали да го видят как е?
183
6
 
2
 
! Отговори
2 1 4 преди 11 години
Не ги искате - защото сте ЧЕРВЕНИ!
182
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОЕТО ПОКОЛЕНИЕ НЯМА време поредното правителство да се учи,да се извинява и да обещава,че повече така няма да прави.НЕ МОЖЕ ХОРА БЕЗ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ ДА МИ СЕ ПРАВЯТ НА УПРАВЛЕНЦИ.Не може да ми обещават,че ако им се даде втори шанс,ще помислят как да премахнат безработицата,как да увеличат доходите и как да напарвят здравеопазването и образованието по-добри.Явно ,че целта е да има повече неграмотни хора,та да ги управляват без работещо здравеопазване-по-малко хора.Ако това е била целта-изпълнена е
181
2
 
3
 
! Отговори
Така е преди 11 години
Няма юридическо-икономическа власт която да засили икономическата активност на обикновените хора.ТАКАВА ГРЕШКА НИКОЯ ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ДОПУСНЕ.Ние обикновените хора имаме право само на икономическа пасивност иначе висшистите какво ще правят,нали ще им изядем хляба.А сега те ни изядоха хляба....вече над 20 години!Така че не сме правова държава.Ние сме държава на правистите,юристите, икономистите,счетоводителите.Другите извън тези професии да не очакват работа...нито икономическа активност!
180
2
 
18
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
Изтеглих кредит, останах без работа и не мога да го изплащам.В понеделник ще отида в банката да има кажа, че съм сгрешил, да ми отпростят кредита.Мисля, да ми мине номера.
179
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изхода на българия от фалит е само единзнам че някои ще ме опонират но ви гарантирам че до няколко месеца борда ще падне и ще има инфлация и то доста голяма,пари няма,магазините са пълни със стоки а няма кои да купува защото получавате малки заплати,ЗА ДА ИМА ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПЕЧАТАТ
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не може да посочи каквато и да е разлика в управлението на ГЕРБ и това на тройната коалиция. Бойко Борисов и Гоце Първанов са двамата централни нападатели на олигархията и кадесарската мафия. Свързани са като сиамски близнаци и никога не са заставали един срещу друг.
177
0
 
6
 
! Отговори
ох преди 11 години
аз нещо ви казах за експертите в ГЕРБ, че прекалявате с експертността и липсата на кадърни политици, но няма кой да чуе май
176
0
 
4
 
! Отговори
ах преди 11 години
женското свинеугоено лоби в ГЕРБ се опитва да стъпи върху кръга Сохо. Да им пожелаем успехДГД
175
2
 
4
 
! Отговори
до №204 преди 11 години
Не ни трябва кабаГЕРБОВ и некадърните му пътуващи във файтона...Искаме истинската ДЯСНА партия ДСБ!
174
2
 
6
 
! Отговори
как е възможно преди 11 години
Как е възможно тези докарали народа до тотално отчаяние да се показват, да говорят, да имат наглостта да си "отчитат" грешките! Като малките деца- няма вече така да правя!
173
1
 
3
 
! Отговори
ДО 204 преди 11 години
Колко пари струва , има ли отстъпка . Та нали Борисов ги купи за един Хотел в Несебър .
172
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов вярно е слаб комарджия има един момент в които когато загубиш трябва да си тръгнеш с малкото което ти е останало ,а нашия опитва да си върне всичко.