Петър Димитров и Любен Корнезов казват "Сбогом" на парламента

Корнезов: Излизам по-богат, но не с финикийски знаци
Обновена: 8 мар 2013 14:42 | 8 мар 2013 14:05,
108
Петър Димитров и Любен Корнезов казват "Сбогом" на парламента
Любен Корнезов няма да е повече депутат. Снимка: Булфото, архив

Петър Димитров и Любен Корнезов няма да бъдат в листите на кандидат-депутатите за следващото Народно събрание, заявиха самите те днес.

Двамата са едни от най-дългогодишните депутати не само в левицата, но и в НС като цяло.

От декември 1994 година съм в политика, минах през дълъг и тежък път и като на всеки българин ми се полага да се оттегля, заяви Димитров. По негови думи в момента общото мнение на българите не е много позитивно към познатите лица в политиката.

Петър Димитров обясни, че политиката е една от най-тежките професии. По негови думи обаче трябва да влизат нови лица. Политик не се става по принципа на кучето – с гледане. Според Димитров политик се става с работа.
Най-важното е да се появят българи в политиката, отсече той. По негови думи българщината е главната ценност, която ни крепи.

По негови думи в НС трябва да влязат хора, които няма да пращат децатата си в чужбина, а ще ги оставят тук. Човек може да бъде щастлив само в родината си, на чуждо място можеш да бъдеш богат, но да бъдеш щастлив – в никакъв случай, отсече Петър Димитров. По негови думи в политиката трябва да се намери баланс между новите лица и старите и да не се стига до двете крайности. Според червения депутат има хора, от които левицата не бива да се лишава.

Любен Корнезов е човекът конституция. Лишаването от такъв човек ще бъде дупка, заяви той.

Минути по-късно обаче стана ясно, че и Корнезов излиза от НС.

Сигурно ще ми липсва парламентът, но всичко си има начало и край, заяви той. Корнезов беше категоричен, че всеки човек трябва с достойнство да извърви своя път. Колкото богат бях преди 20 години във Великото народно събрание, много по-богат излизам от тук, но не с финикийски знаци, заяви Корнезов. По думите на депутата за законодателството на една държава е необходим опит.

Смятам, че ние трябва да заложим както на утвърдени, така и на нови хора, които обаче имат ясни и последователни позиции и перспективи за развитие, заяви и Янаки Стоилов от левицата. По негови думи за никой в БСП влизането в парламента не е самоцел и лична амбиция. Важно е ние да направим достатъчно критична и самокритична оценка за всеки, за да разберем какво е влиянието на всеки един в обществото, заяви Стоилов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че все още не знае дали ще бъде в листите за следващото НС.

Започнаха събранията по региони и градове, готвим се за изборите сериозно, обясни той. Велчев припомни, че преди три години и половина всички в ГЕРБ са били нови лица.

Трябват хора, които са се доказали, естествено, допълни обаче Велчев. Според него депутат не трябва да бъде професия, защото човек остава извън някои ежедневни проблеми. Основата трябва да е добра и хората в НС да са с опит и да са се доказали, не че са добри партийни членове, а че са хора с опит в професията и в работата в екипност, допълни Велчев.

Димо Гяуров и Ваньо Шарков от Синята коалиция бяха доста лаконични в коментара си за листите на десницата. Точно в този момент това е последното, за което се мисли, заяви Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя дали сам си вЕрва, като дрънка подобни глупости...А и двамцата на никой няма да липсват.
32
0
 
15
 
! Отговори
тери преди 11 години
и защо само тези двамата излизат?Другите какво чакат?Всички са за ***!
31
1
 
7
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Тази дума 'Сбогом' ,много актуално може да се свърже с музикалния поздрав на Волен Сидеров.Можеше и статията да е озаглавена така...
30
19
 
9
 
! Отговори
Павел преди 11 години
Любен Корнезов е сред малкото умни и образовани хора в парламента. Не трябваше точно той да си тръгва, но щом така е преценил човека - на добър час и успех!
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Корнезов: Излизам по-богат, но не с финикийски знаци=------------------Айде бе! Колко парламента, по 48 месеца, по една депутатска заплата + премийки за участие в 2-3 комисийки на НС. Колко пари са това? Или пък духовно си се обогатил през това време? :)Наглост до безбожие.
28
6
 
9
 
! Отговори
Павлина преди 11 години
Корнезов е на 66г.,а Костов на 63. Предполагам ,че една част от вас имат родители ,които са по-стари от тях. За какви памперси говорите или трябва да си покажем простотията пред много навалица.Колко прав е Хитър Петър.
27
12
 
12
 
! Отговори
Кънчо преди 11 години
Не симтаизирам на БСП по никякъв начин, но Корнезов беше един от малкото достойни депутати. Жалко, че си тръгва той, а не такива като Румен Петков и Овчаров.
26
4
 
9
 
! Отговори
Vini преди 11 години
Още малко ще се напикават.Радваме се от сърце и днес ще празнуваме тяхното напускане.Дано съпартийците им тръгнат след тях.
25
4
 
2
 
! Отговори
гого преди 11 години
след като вече не са депутати и нямат имунитет ,да им се потърси наказателна отговорност за престъпленията.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До бивш симпатизантДА.....И БОКО И КОСТОВ И ЦВЕТАНОВ И .........ВСИЧКИ СТАРИ МУЦУНИ...НО НОВИТЕ НЯМА ЛИ ДА СА ТЯХНО КОПИЕ....НЕ СЕ РАДВАЙ НА МАЛКО ПРАСЕ,ЧЕ НЕ ЗНАЕШ КАКВА...ЩЕ СТАНЕ....ХА СЕГА ДЕ--ТРУДЕН ВЪПРОС...БЕЗ ДА СЪМ НИЧИИ СИМПАТИЗИАНТ
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ШИВАЧА НА УНИФОРМИ КО ША ГО ПРАЙМЕ ?
22
4
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Профф.Корнизофф е дупетат от ерата на...динозаврите.Това че още не беше...препариран,е грешка на електоралната маса;не бяха го сложили на...масата,да го...разфасоват.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А останалите кога???
20
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Айде и другите стари маймуни от НС да не се срамуват и да се откажат!? Някои си направиха трудовият стаж като депутати!
19
1
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Останалите ще стоят в парламента с цукалата си,като баба Цола.
18
5
 
12
 
! Отговори
WTF преди 11 години
Най-хубавата новина в последните дни! Петър Димитров - този стожер на социалистическата икономика в капиталистическо време! Жалко, такъв непризнат гений. Сбогом и повече не се и замисляй да си показваш мазната мутра никъде - ще си спестиш много правилни ругатни по собствен адрес.
17
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧАКАМ ЗАГЛАВИЕ - БСП казват "Сбогом" на парламента !!!!!!
16
5
 
8
 
! Отговори
жалко преди 11 години
много ниско ниво на пишещите кометари. нищо добро не ни чака за в бъдеще с такъв материал. знаят само да викат искам искам, но какво.... елементарни разсъждения, прибързани показващи много много нисък емоционален и умствен багаж
15
6
 
13
 
! Отговори
МРАЗЯ БКП преди 11 години
БРАВО НА ТИЯ ДВАМАТА,АМИ ОСТАНАЛИТЕ *** КОГА?
14
13
 
10
 
! Отговори
99 преди 11 години
Корнезов СВИНЯТА си тръгва след 20 години в парламента ! *** СИ ТИ кОРНЕЗОВ !!!*** ,МАХАЙ СЕ ! И ПОВЕЧЕ ДА НЕ СИ СТЪПИЛ В ПАРЛАМЕНТА !