Владо Пенев като министър - стреснат и трогнат

Няма страшно, отличници сме, успокои го Рашидов
Обновена: 13 мар 2013 14:48 | 13 мар 2013 12:03,
72
Владо Пенев като министър - стреснат и трогнат
Владимир Пенев пое поста от Вежди Рашидов Снимка: Булфото

„Стреснат, трогнат и очарован” се чувства актьорът Владимир Пенев в първите минути като културен министър. 

„Приемам този пост като лично изпитание”, заяви Пенев, познат като комисар Попов от сериала „Под прикритие“, при приемането на поста от досегашния министър на културата Вежди Рашидов.

Думите „морал”, „чест” и „достойнство” липсват от българските медии и българското общество, те не само не се употребяват, но и не означават нищо. Моята задача като министър на културата дори и за два месеца е да се опитам да ги върна, обеща новият министър.

Рашидов предаде на служебния министър Владимир Пенев „Манасиева хроника”, букет цветя и му пожела: „Знам, че и ти като мен се вълнуваш, но няма страшно. Били сме отличници и ще продължаваме да бъдем”.

Рашидов подари на приемника си и атлас, защото обича да пътува, а в близките месеци няма да има такава възможност, и вратовръзка - като част от "униформата" на министъра, която самият той с радост ще свали, за да се върне към битието си на свободен артист.

"Няма да се обърна с "господин министър" към Владо - той е наш събрат, артист, а и цялото ми семейство сме му фенове. Желая му здрави нерви и устойчивост, защото държавните учреждения са трудни места - там се решават проблемите на хората", каза Рашидов.

Заместник-министър на културата в служебния кабинет ще бъде проф. Мила Сантова.

Рашидов пожела на Пенев да има достатъчно сили и воля, за да работи в името на българската култура.

„В медиите се появява това, което може да забавлява улицата, но в Министерство на културата са парите, съдбата, бъдещето на хиляди български творци и отговорността е безкрайно голяма”, подчерта Рашидов. 

Той отбеляза, че е направил отчета си в един ресторант пред гилдията на писателите, на поетите, на артистите, защото през тези 4 години е работил за тях. „В това трудно време не съм ги предал. Никога не съм изменил на занаята творец. За нас е важно да сме добри професионалисти”, заяви Вежди Рашидов.

„С ръка на сърцето заявявам и вярвам, че оставям Министерство на културата в едно добро състояние, като успяхме да върнем интереса към българското кино вместо към чалгата”, подчерта Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
до 26 Ти за Роналд Рейган чувал ли си ????Президен на САЩ, който преди това е бил актьор!!! Сигнализирахте за неуместен коментар
41
8
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Верно е.Тая дето са я турили за МВР министър ще се изложи мъжката.Те тва правителство въобще не става за нищо.
40
2
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
до 28 Ти за Роналд Рейган чувал ли си ????Президен на САЩ, който преди това е бил актьор!!!
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре да го беха направили вътрешен министър
38
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двата най-велики гласа в българското кино и телевизия - Николай Бинев и Владимир Пенев. Колко съжалявам само, че заради ниско-интелигентната *** у нас да си интелектуалец звучи някак си обидно... Владимир Пенев със сигурнсот е допринесъл 1000 пъти повече на своето поприще от анонимните мишоци, които цвърчат по форумчетата...
37
4
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Браво, Рашидов ! Наистина, направи много за киното, а театрите са пълни от 3 години, невероятно ! Жив и здрав !
36
2
 
8
 
! Отговори
pa4o преди 11 години
GOSPODIN KOMISAR POPOV, RAZBIIGI VSI4KITE I POKAJI NA KAKVO SI SPOSOBEN. POJELAVAM TI YSPEX.
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 31И това са само сериалите. Сещам се и за поне 5-6 топ български филма от последно време. Ти гледа ли "Дзифт", "Мисия Лондон", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Лов.нет" и т.н.? Да не би холивудските продукции да са кой знае колко по-добри от нашите? Или са актуални за нас?
34
5
 
12
 
! Отговори
Един преди 11 години
до 31"Столичани в повече" и "Под прикритие" са топ сериали. "7 часа разлика" и "Стъклен дом" също не бяха лоши, но просто не уцелиха момента да приключат и се развалиха, особено втория. Това не е никак малко за няколко години и с оглед на факта, че кинопроизводството ни беше дълги години на командно дишане. Преди това "Хайка за вълци" и "Патриархат" също си бяха попадения.
33
2
 
4
 
! Отговори
jka преди 11 години
До НепознатАз съм завършил нормално образование в България.Преценил съм,че не мога да си позволя Харвард , но това не ме прави нещастен.Познавайки системата на финансиране на образованието (там),масово хората си плащат чрез студентски заеми,които после изплащат години.Връщането на тези пари става с работа и доходи. Т.е хората са стимулирани максимално бързо да започнат да материализират знанията си.Много малко са тези,на които родителите поемат обучението.И това обикновено се приема за странно.
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Владо Пенев е много добър избор за този пост, на плюещите ще кажа, че живота му не се изчерпва с "Под Прикритие"
31
4
 
4
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
А дали разбира от изкуство
30
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, какъв цирк е тази държава, не е истина. Владо, защо не си гледаш ролите или реши и ти да се повозиш в лимузина и да ядеш министерски кюфтета? Байганьовщината така ни е проникнала в кръвта,че не е пощадила никого.
29
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новият министър отива и на левия бряг.
28
3
 
11
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Човека си гледаше работата и той изгоря заедно с останалите за голямо съжаление
27
10
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Признавам, че като количество се създават доста български филми и сериали през последните 4-5 години.Но като качество 75% от тях са доста зле, с кухи актъори и посредствен сценарий.
26
10
 
6
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Никой на никого не става враг,но как може едни хора да нямат пари за средно образование,а други да завършат в Харвардският университет питам аз??????
25
11
 
27
 
! Отговори
.... преди 11 години
Само ***, сляп, лицемерен, злобен, завистлив и необразован тип - с други думи другар комунист може да отрече прогреса на бъгларското кино и театър за последните 4г.Дори не може да се нарече прогрес, защото толкова и такива качествени филми не сме имали за последните 25г. изобщо, колкото произведохме за последните 4г.Приноса на г-н Рашидов е очевиден и няма как да не му се признае.
24
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкият Клинт Истууд, как не е могъл да стане министър на култура след толкова полицейски роли?Пардон, в САЩ такова министерство няма!
23
1
 
16
 
! Отговори
jka преди 11 години
Отново проличава силата на българина ...по форумите.Понеже всеки от плювачите е постигнал нищо(нула,дупка) в живота си,всеки с човек с малко качества,образование или известен става враг. Враг на собственото его.Враг на дребната душица,която стои във *** панелка,зад компютъра и плюе всички,които живеят по добре от него.Но не се замисля как е постигнат този статус.С усилия,хъс и качества-така се успява.Като стоиш и се самосъжаляваш или оправдаваш с другите не става.