До вчера депутат - днес на борсата!

Бившите народни избраници масово се регистрират като безработни
Обновена: 21 мар 2013 14:50 | 21 мар 2013 08:23,
326
До вчера депутат - днес на борсата!
Депутатите от 41-вото НС в последния им работен ден. Снимка: БТА

Доскорошните депутати масово се регистрират като безработни на борсата. Засега най-много са от ГЕРБ, пише в."Труд".

Всички те ще получават максималното обезщетение - 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата.

Държавата ще ги подпомага между 6 месеца и 1 година в зависимост от трудовия им стаж.

Депутат от ГЕРБ, пожелал, анонимност, съобщи, че ръководството на партията е посъветвало повечето бивши народни представители да се регистрират в бюрата по труда, за да имат законни доходи по време на предизборната кампания.

Така на практика държавата ще плаща на тези активисти, докато работят за ГЕРБ, посочва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възмутително, безобразно! И без това няма да бъдат наказани за националната катастрофа, хайде сега и огромни суми за помощи!
151
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нагляри
150
0
 
22
 
! Отговори
до социалното минист преди 11 години
Г-н Министър,нормално ли е,редно ли е депутат,избран с партийна листа и отказал се от работа,защото партията му е дезертирала от поетитите отговорности,чието име е оставало неизвестно,поради неработене да се реди за соц.помощи и то в такъв размер.Не забравяйте и моралния аспект ,също и доверието от 6% на същата институция.Моля,за спешно решаване на казуса,който възпламени обществото
149
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да гладуват да ходят да крадат ! Никакви помощи, финансова дисциплина повелява вожда !
148
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сами си ги избираме, сами ще ги храним и търпим.
147
0
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Тези хора приключиха работа по-рано от предвидения срок, поради некадърност! А какво гласи КТ? Това се равнява на дисциплинарно уволнение в точката за уронване престижа на работодателя, в случая на държавата, уронване достойнството на българите, които представляват държавата! И не само, че не трябва да им се плащат обезщетения, ами те дължат на държавата, както е предвидено в закона! Безсрамници!
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спешно трябва да им се провери имотното и финансовото положение, на тях и на близките им, и едва след като се окаже, че ще гладуват, да получават обезщетения.
145
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пръв път чувам, че за несправяне с работата заради НЕКАДЪРНОСТ и за нанесени материални щети на предприятието /държавата/ се полагат обещетения. КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ? ЗА "БЕЗРАБОТНИТЕ" депутати? АЗ НЕ!
144
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да съм депутатин в София, къде да се запиша ?
143
0
 
6
 
! Отговори
PACO-LOCO преди 11 години
Надявам се голяма част от тази група на снимката да няма нищо общо с решаването на въпроси свързани със бъдещето на България,сигурен съм че някой от тях пак ще са депутати за това не казвам всичките.
142
0
 
7
 
! Отговори
До 157 преди 11 години
Не, приятелю, те просто са ПО-РАВНИ.
141
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 11 години
Затова в България г.з дават за да са депутати.
140
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Посочете Дамите и Господата поименно, заслужават да бъдат линчувани с камъни!!! Краха, краха, а сега били безработни... И какво става, мойте удръжки за безработица, които са близо 40 лева на фона на скромната ми заплата от 500 лева, ще отиде за тяхните 1200 лева!??!?! Айде, моля!!!
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, ама като приеха закона за обезщетенията на безработните, викахте браво. Толкова ли не ви беше ясно, че такива високи обезщетения взимат само богопомазаните.
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
156.. по-ефективно е... Скоро няма да можеш и 0,10 лв данък да платиш ! Не ти стига, че си плиткоумна-депутатка или някакъв друг резил, а даваш и неуместни препоръки.Преди аз да се запаля чадо, 7 милиарда на земята трябва да са изгоряли вече !Внимавай какво си пожелаваш ! Тържество на простотията !
137
0
 
8
 
! Отговори
При тази мизерия преди 11 години
Не е ли време депутатите / малко на брой/ да си стоят по работните места и оттам да получават възнагражденията си, а като народни представители да се трудят безплатно и безкористно, да не си хабят времето и парите на народа за празни препирни, а да се събират през определени периоди, да изработват качествени закони, да гласуват и пак да се връщат по работните си места? Няма ли да са уважение тогава, ще има ли съмнение, че работят за благото на сънародниците си?
136
0
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
И на това ли ще замълчим????
135
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До DogsoleАбсолютно правилно. По кой член са "уволнини" депутатите. УВОЛНЕНИ СА ЗА ПРЕСТЪПНО НЕСПРАВЯНЕ С РАБОТАТА СИ! Какви обещетения? Кави 5 лева. ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ НА ОБЕЩЕТЕНИЯ НА НАС-НАРОДА за умишленото разоряване на държавата и дори *** са в затвора, а то какво колкото повече си крал, толкова повече НАГРАДИ от дтржавата получаваш.
134
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 11 години
Нагли ,мръсни *** !Кой им плащаше, кой ги осигуряваше , а сега и обещетение -1 200 лева. Всичко на гърба на хората. Затова сме бедни ,защото храним и си отглеждаме страшно много търтеи. Питам каква работа всеки един от тях е свършил, за да се оправдаят тези пари?
133
0
 
17
 
! Отговори
де преди 11 години
Нещастници, не се наядоха, ей!!! Обещетение щели да вземат, а за социални помощи няма ли да кандидатстват!!!