Няма да допуснем раните от миналото да бъдат използвани!

Служебният премиер се срещна с главния мюфтия
21 мар 2013 17:04,
53
Няма да допуснем раните от миналото да бъдат използвани!
Марин Райков на срещата в главното мюфтийство. Снимка: МС

„В период на социални изпитания е от изключително значение да се избягва всяка манипулация на основата на верска принадлежност, тъй като тя може да доведе до радикализацията на определени групи“. Това каза служебният премиер Марин Райков по време на среща на главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Подобна радикализация българската държава няма да позволи“, категоричен бе той. Премиерът подчерта, че мюсюлманите в България са неделима част от българската нация, независимо от техните етнически или други специфики.

„Ние бихме искали те да са сигурни, че никой няма да допусне раните от миналото да бъдат експлоатирани“, заяви министър-председателят.

Марин Райков настоя, че никой не трябва да плаши хората, защото това, което е допуснато като грешки преди години, не е възможно да бъде повторено и всякакви манипулации на тази основа са неоснователни.

„Българският ислям е напълно чужд на радикални внушения отвън. Като част от българската нация и мюсюлманите търпят същите проблеми като останалите българи и няма да позволят да бъдат противопоставяни на тях“, каза на срещата главният мюфтия Мустафа Хаджи.

Той увери, че посланията на Главното мюфтийство са свързани с мир, спокойствие, толерантност и уважение и благодари на Райков, че с това посещение е показал уважението си към мюсюлманската общност в България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Живков и Възродителен Процес , великия ГЕНОЦИД
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ТОЗИ "ЦЕЛУНА" КРАЙЧЕЦА НА РОБАТА,НА ОДЖАТА...
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито Левски , нито Капитан Петко Войвода са били против турците , те са били против рРобството което е тежало еднакво и за турци и за българи !Сега тук е България , имаме хора мюсулмани , католици православни атеисти - тук свободата е пълна на вероизповядване и докато всички сме Български Граждани и работим за благото - нашето общо благо всичко е ОК !всички сме заинтерисовани да живеем достойно,задружно и да не се срамим от дедите и децата си !
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Живков започна ДИСКРИМИНИРАНЕ на Турското население в България , дори немаше съд за Възродителен Процес , Чаушеску е пример за това
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бре пеци , всяка фанатична фашкия е гадна - било ислямска християнска или ква да е ! Исляма е създаден 800 г след християнството и то с помоща на християнството , двете религии нямат кои знае какви различия , при опитите през вековете да се обеденят единственната пречка за това е бил отказа на мюсюлманите да признаят Йисус за Бог , както и християните да го низвергнат до обикновен месия / човек - как и да наричаме онова висше същество то си е едно , останалото са ефтини спекулации от политици
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МЮСЮЛМАНИТЕ НИ НАС НЕ НИ ПРЕДАДОХА. За което от мен ,почит и разбиране .
29
1
 
5
 
! Отговори
Пеци до 30 преди 11 години
Да не мислите; че Христос е разпнатия Йисус само? Да Йисус е Христос; той бе Човечен; добър; не делеше на етноси и помагаше на много. Нима Слънцето ви дели?- то грее на всеки. А сред мюсюлмюните има също много добри хора. И сред останалите. Опасни са зомбитата тълпа; те войнстват и носят неправди. Ако е човека човечен справедлив; има ли значение името? Объркали сте разбиранията отдавна от пристрастия.
28
1
 
15
 
! Отговори
Пеци преди 11 години
А тези министри; които сключиха вредни нам договори не са ли ни сатани? Те не ни ли грабят и убиват?
27
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствения изход за цивилизацията е да се обяви исляма за анти човешка и анти демократична доктрина и да се забрани със закон. Така както навремето се постъпи с комунизма и фашизма. В случай нищо добро не ни чака. Пълна забрана на исляма във всичките му форми.
26
8
 
3
 
! Отговори
Пеци преди 11 години
Всяка войнстваща масова психоза в света е Ислям: персийски; египетски; хунски; хазарски; римски; кръстоносци; арабски; османнски; хитлеристки; натовски; шериатски....все е ИсЛИАм ; страшен е с неправдите които носи; но не е нито само арабски нито само един по света. Затова всеки справедлив човечен човек е Християнин по сввета а всеки войнстващ е ислямист. Понякога се преплитат и двете неща но рядко.
25
3
 
3
 
! Отговори
Пеци до 24 преди 11 години
Именно това казах че не религията е виновна а зомбитата тълпа; набият им в тиквите разни войнственни щуротии и зомбитата хукнат. Същото е приложено и в Хитлеристкия Райх; масова психоза превърналаа се в световна война; това също е Ислям; Конквистадорите; Анибал; Персит.... все е Ислям; но с други имена.
24
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исляма е измислена религия създадена от сатаната.
23
1
 
3
 
! Отговори
Пеци до 17 преди 11 години
Аз съм влизал в джамия; обичаите са по-различни и езика на песнопение. Нищо лошо няма в православни мюсюлманнски католически и др. храмове; от хора и духове - астрални същества идва злото не от храмове; без хората те са мъртви. А има не един имам ислямист се моли за унищожението ни това е друг въпрос. Един от тях и съседката убиха майка с магия. Но ще дойде денят на отплатата стана ли нечовек; и космоса няма да ме спре да им изтръгна лукавите душици. А вредни хора има всякакви навред сред народи
22
8
 
10
 
! Отговори
до Пеци преди 11 години
Не забравяй, че исляма е нетолерантна религия, в нея е заложен джихад за налагането й върху целия свят.Няма друга световна религия с такъв постулат, заложен в основата й. В сравнение с другите религии той е като вълк в кошара.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навсякъде, където има ислям започнаха да ги учат, че властта трябва да е само от бога, като под това се разбира ислям, аллах и шериат. Мюфтията трябва да заеме ясна позиция по този въпрос - противопоставя ли се исляма на държавното ни устройство? На какво точно учат вярващите? Възпитават ли ги като граждани на родината ни, или са "скрити лимонки"?
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвратен съм от марина райкова
19
0
 
5
 
! Отговори
Пеци до 17 преди 11 години
Така е' А кой продава? Съседката продаде здрава къща с 480 кв. двор на село за 400 лв. на един цинг; само керемидите са 1300-1600 лв.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
koq rana e po golqma 500 godini klaneta teror i genocid nad bulgarie ot osmaskata imperia ili smqnata na imenata na musulmanite jiveeshti v BG !!??
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мръсен ***
16
4
 
9
 
! Отговори
до Пеци преди 11 години
" А който ще да си е православен; католик; мюсюлмюаннин; будист;..."Да, ама всяка жаба трябва да си знае гьола.България се потурчва, като се изкупуват масово земите и от турци и се строят ударно джамии. Погледнете и вижте колко църкви има и колко джамии?