Ще влезем в новия парламент, вярват си от СДС

Кабаиванов: Никакви споразумения с БСП, те са ни опонент!
26 мар 2013 18:48,
48
Ще влезем в новия парламент, вярват си от СДС
Емил Кабаиванов. Снимка: БТА, архив

СДС ще бъде част от 42-рото Народно събрание, уверен е лидерът на партията Емил Кабаиванов. Влизаме в битката със сериозни намерения, защото искаме в следващото 42-ро НС СДС със своята парламентарна група да представлява хората, които искат да променят системата в България, заяви той.

Националният съвет на СДС е одобрил схемата за подреждане на листите за народни представители и е дал мандат на Националния изпълнителен съвет в началото на следващата седмица да извърши окончателното подреждане, каза още синият лидер.

Основният принцип за разпределение в листите са качествата на кандидатите за народни представители, посочи Кабаиванов. В много от листите, и то на първите три позиции, ще има представители на т. нар. гражданска квота, добави председателят на сините. По думите му това са дясно мислещи хора, изявени и утвърдени специалисти - лекари, инженери, юристи, преподаватели.

Водещо е качеството на личността и споделянето на идеите на СДС, поясни синият лидер. Той потвърди отново, че няма да участва в листите.

Още по темата
Националният съвет е решил още да одобри подписаните политически споразумения с "Обединени земеделци", РДП, БСДП, Движение "Гергьовден", Сдружение "Патриот". Националният съвет е дал мандат разговорите с други партии и с граждански формации да продължат до края на седмицата. В СДС водят разговори със Съюза на репресираните, БДС Радикали, партия "Кауза България", Българската християнска коалиция и др.

Ще стане ясно дали ще има и други участници в коалицията в началото на следващата седмица, поясни Кабаиванов.

Той е категоричен, че няма да влизат в никакви споразумения с БСП. „Тя е наш традиционен опонент и продължава да бъде такъв”, каза синият лидер по отношение на левицата.

По отношение на ГЕРБ пък заяви, че не биха подкрепили никого веднага и изведнъж. Първо ще видим какъв е съставът на 42-рото НС и дали има вариант да се формира дясно управление, каза той.

Кабаиванов добави, че ако има такъв вариант, ще разговарят с тези, които определят себе си за десни политически субекти, за принципите, по които трябва да се управлява България, и за най-важните стъпки, които би трябвало едно правителство да предприеме, и чак тогава ще решат дали да дадат своята подкрепа.

В отговор на въпрос дали ще си подаде оставката като лидер на СДС, ако партията не влезе в парламента, Кабаиванов заяви, че председателят на една партия носи цялата отговорност за действията на политическата сила и за нейното представяне. Той обаче добави, че ще говори по тази тема на 13 май.

Убеден съм, че Съюзът на демократичните сили в този формат ще бъде част от следващия парламент, каза още веднъж лидерът на синята партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: СДСКабаиванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
Ще влязат те в Парламента... през задния вход като туристи!За толкоз години така и не се намери някой който да оздрави партията, всеки тегли към себе си и сега перспективата е голямото СДС от младините ми да се превърне в квартален кръжок.Нямат емблема, нямат идея, нямат принципи, нямат Лидер... пълно е с ***.
39
0
 
1
 
! Отговори
СДС ше бие ДСБ 2 преди 11 години
Само умните хора са от СДС, ясно е, че ГРОБ, ДПС и БСП, както и слугите им от ДСБ и Куневата клика са патерици на ДС.СДС, ВМРО и Земеделците са най-точните люде в страната, не лъжат и не обещават неща, както го прави Болен Сидеров, затова сме от СДС
38
0
 
1
 
! Отговори
СДС ше бие ДСБ преди 11 години
СДС имат реален шанс да бият всичко лъжливо и крадливо, даже в дясно нямат алтернатива, затова дойде ли 12-ти май, нека България стане синя, свободни и можеща...
37
0
 
1
 
! Отговори
СДС: Костов е БСП преди 11 години
Христо Йовов, само така, всички левскари сме твърдо зад синята идея, оригинала, а не онова менте наречено Мартин Д, както и баща му мароканския мавър Костовей, Муравей, в затвора скоро ще запей...
36
0
 
1
 
! Отговори
аяа преди 11 години
Емо Кабаиванов дава хляб на 30 000 души в общината си, довел е 56 млн. евро инвестиции, а ДСБ, БСП, ГРОБ и РЗС работят за олигарсите и чуждите монополи, затова СДС и ВМРО са силата на българите. Кирчо Йорданов на дъното на морето, да живее там, заедно с ВКР-атата от ДС - ***
35
0
 
1
 
! Отговори
ьяь преди 11 години
СДС имат визия, там са лекари, адвоката, земеделци, патриоти, успешни кметове, успешни хора, а не комплексари от ДСБ, ГРОБ и Кунева, само така, успех момчета, вие можете, ние сме с вас...
34
0
 
1
 
! Отговори
Надежда иска се..кс преди 11 години
СДС са прави на 1000%, дано някой се събуди и разбере, че това е силата на България, ние сме вътрешно сини и свободни, затова ни остава СДС и ВМРО
33
0
 
1
 
! Отговори
flint преди 11 години
Карловската ракия е много силна и прекаляването води до халюцинации. А кабата няма да е в листите защото е подсъдим. Съди го кмета на съседна община.
32
0
 
4
 
! Отговори
кочо преди 11 години
Умрял кон не рита.
31
1
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
Здрасти г-н Прокурор-пенсионер,Ти си прокурор колкото аз съм капелмайстор. Ти си един обикновен въшкав ***. Не се притеснявай, не си сам. Хайде, влизай в цървулите, нахлузвай ушанката, вземай гегата и отивай да работиш.
30
0
 
2
 
! Отговори
Томбукту преди 11 години
От мен ако зависи, ще влязат, стига да върнат старата наредба за пенсиониране отпреди управлението на ГЕРБ. Ще се открият стотици работни места за младите, а старите ще дочакат пенсия преди смъртта.
29
1
 
9
 
! Отговори
Топчо преди 11 години
Гладна кокошка просо сънува!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще влезнат в затвора или в някоя тъмница за изтезания.
27
0
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Ще влязат, в деня на отворените врати да разгледат...
26
1
 
12
 
! Отговори
да бе преди 11 години
Ееех Кабаиванов , щот бяхте много силни затуй на вашия гръб се пръкна оная герберска шайка!
25
0
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
След 12.05.2013 никой няма да си спомня за Каба...... еди кой си.
24
0
 
12
 
! Отговори
Отврат преди 11 години
Пак изпълзяха от дупките гадините. Хората не ги искат, те се натискат отново за кокала. 50 партии са се регистрирали за участие в изборите! Келепира гонят, нищо друго! Ще повърна от погнуса. Няма по-долно нещо от нашенската партизанщина! Как не се наядоха, как не се наживяха на гърба на този измъчен народ! Нямат ни срам, ни съвест! ***!
23
0
 
14
 
! Отговори
ууууу преди 11 години
Хубаво е че си вярва,но няма да стане.....
22
1
 
19
 
! Отговори
varg преди 11 години
Ще влезете в мазето на новия парламент.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС (к.) Кабаивановци, да не си помислите нещо друго.