СДС на разговори за коалиция с НДСВ и партията на Касим Дал

ЦИК не дава на Кабаиванов да представлява "Синята коалиция"
Обновена: 29 мар 2013 19:53 | 29 мар 2013 19:52,
59
СДС на разговори за коалиция с НДСВ и партията на Касим Дал
Емил Кабаиванов Снимка: архив, Булфото

Днес към напредналите разговори за съставяне на предизборна коалиция за парламентарните избори на 12 май между НДСВ и Народна партия „Свобода и достойнство” се присъединиха и представители на СДС.

Обсъжданията се провеждат в централата на НДСВ в София на ул. „Врабча” 23, съобщиха от жълтата партия.

Днес се е провело и заседание на Национален съвет на НДСВ, който е дал мандат на ръководството на партията да подпише предизборно коалиционно споразумение.

Председател на Народна партия "Свобода и достойнство" е Корман Исмаилов, а в ръководството е Касим Дал.

По-рано пък стана ясно, че Централната избирателна комисия е отказала Емил Кабаиванов да представлява "Синята коалиция" на мястото на Мартин Димитров.  ЦИК е решила това на основание, че не е извършена надлежна промяна в представителната власт на Синята коалиция, съобщи за „Фокус” Бисер Троянов, говорител на Централната избирателна комисия.

„Синята коалиция при учредяването си и регистрацията през 2009 г. в ЦИК е посочила, че измежду петте партии Синята коалиция се представлява от Иван Костов и Мартин Димитров. Тези пет партии към този момент не са се събрали заедно, за да променят представителната власт и вместо Мартин Димитров, да излъчат Емил Кабаиванов. Решението е на 4 от общо петте партии, без участието на ДСБ", разясни Троянов. 

"По тази причина не може да бъде удовлетворено искането на тези 4 партии да се променя представителната власт на коалицията, тъй като не участват всички партии, включени в състава на тази коалиция”, добави Троянов. „В решението си за учредяване те нямат изрично предвидени други правила, при които да става промяната на представителната власт, следователно може да бъде само общо решение на лидерите на петте партии”, посочи той.

По думите му Синята коалиция ще има представители в секционните избирателни комисии. „Те трябва да се съберат, заедно да решат и тогава да подадат промяната на представителната власт. По този начин ние не лишаваме никого. За нас представителната власт на "Синята коалиция" е между Иван Костов и Мартин Димитров, а не между Иван Костов и Емил Кабаиванов”, заяви Троянов.

От партията дават извънреден брифинг по повод решението на ЦИК утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
косо преди 11 години
С дявола ортак ще станат дамо и само да са да са в парламента.
50
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 11 години
Атака!Победа!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господи, какъв сурат! Всъщност точно за български политик...
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТБОР АНТИБЪЛГАРИ - МАСОНИ, ТОЛЕРАСТИ-ПСЕВДОДЕМОКРАТИ И ТУРКОФИЛИ. ЛИПСВА САМО ТРИЛАТЕРАЛКАТА ПРЪМОВА.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да има морал и в политиката. Костов сам се съюзава със себе си и сам да представлява синята коалиция. Няма да гласувам за такъв човек, който показва, че прави коалиции само той да оцелее, а след това не уважава партиите с които е правил коалиции.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС- ТО НАЙ- НАКРАЯ СИ НАМЕРИ ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО- ПРИ ТУРЦИТЕ.
45
3
 
5
 
! Отговори
седесар преди 11 години
Седесар съм, но с болка заявявам, че този път няма да гласувам за СДС защото:Партията не се отвори за образовани и почтени на синята идея хора; Демократичните ценности в СДС са мит; Ръководи се от крадливи комплексарски кметове; Превърнаха столичните клубове в кръчми, за да продават ракията и виното на гл. секеретар на СДС София; СДС е затворена клиентелистка партия; Листите отново се подреждат отгоре без да се съобразяват с мнението на членовете и симпатизантите по места;Това е краят на СДС.
44
3
 
6
 
! Отговори
герб не са комунисти преди 11 години
Бойко Борисовкомунист, баща му служител от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачевапартиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов-син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатовсин на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиевплатен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков-стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова-дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова-внучка на заместник завеждащ отдел
43
2
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Гошо ТъпотоНа кого краката не миришат. Само на комунистите нали? Комунистите от ГЕРБ се състезават с комунистите на БСП, Атака и другарката Пръмова. Според вас мутро-милиционерите в България не трябва да има дясна партия, защото току виж поправи икономиката и страната тръгне нагоре.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП-то ке бие
41
3
 
5
 
! Отговори
kms_07 преди 11 години
И тюрлюгювеча на Кабацървул, и бандата на др.Костов и Натка Гаражната са пътници за политическото небитие!...А пък тия, които се коалират с тях, акъл нямат...
40
4
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Чакам с нетърпение 12-ти май,за да видя физиономиите на всички сини...коалиционери,начело с Костоф,след като разберат че краката им...миришат за Парламента.То отдавна...миришат,ама нали Ваньо си е с...късмет,все се муши вътре.То вътре и други се мушат,ей така за слава и за да ги пишат в семейните...хроники,че били дупетати.Ейй,направиха я тези политически мушмороци...тази дума ***.Повервайте ни и ние ще се...управим;о темпора,оо морес.
39
1
 
5
 
! Отговори
герб преди 11 години
Ето това вече е второто издание на ГЕРБ,става ясно кой кой е и за какво се бори.Иначе обвиняват Костов ,че бил червен.Нещастни неокомунисти ,ще подкрепят царската партия крило на ДС,ама какво се чудим то ясно,че това сдс си е розово не синьо.
38
0
 
8
 
! Отговори
читател преди 11 години
Само хора готови за печалба с цената на всичко могат да се съюзяват с НДСВ и разни съмнителни етно-сдружения.Видът му на коледен *** издава и същността му.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
фантасмагории.
36
0
 
3
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До Анонимен 31Ами като му е дебел тролският врат, как да го закопчее?
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези, които няма да гласуват всъщност трябва да знаят, че гласуват за ДПС. Причината е, че по-ниската избирателна активност дава по-голям процент на партиите с ограничен електорат.
34
1
 
4
 
! Отговори
demokrat преди 11 години
този *** и с БКПреволюционно ще направи коалиция,но това едва ли ще му помогне,за успех е нужна принципна дясна политика,а не простотиите които върши
33
9
 
8
 
! Отговори
Добри Тодев преди 11 години
КабаИванов дава работа на 12 000 души - роми, граждани, безработни, служители, младежи и хора от съседните общини, това е кмет за пример. Петър Паунов - също, зам.кмета на Бургас - Марков - усвояване на еврофондовете 67,23%, черно на бяло, а ДСБ са партия, която само взема, справка - Сметната палата.Това че Костов има хора в съда и при Гоце, в ДАНС си пролича от това, което четете в статията, един прекрасен ден Мавъра ще гние в затвора, помнете това.Адв. Добри Тодев
32
6
 
10
 
! Отговори
СДС: Костов е БСП преди 11 години
ДСБ - партия без нито един кмет и зам.кмет в цялата страна, точно те искат да правят кабинет на Спасението, ***. Всяка ***, ще бъде измита, премахната и запалена. *** около черния ***, взет от дом за сираци през 60-те години ще лежи в кирлив затвор, гарантирано от СДС и ВМРО.Мартин Димитров е болен сектант, идете в Първа евангелска църква и гледайте какви луди щуротии прави този плъх на Костов, един ден ще цвилите от кеф като изядете по един син шут.