ДСБ се регистрира за изборите в коалиция без „Единство“

Тъмносините със заявка за повече от 14 депутати в НС
Обновена: 1 апр 2013 17:04 | 1 апр 2013 14:58, Веселина Йорданова
76
ДСБ се регистрира за изборите в коалиция без „Единство“
Веселин Методиев. Снимка: БТА

ДСБ и Български демократически форум регистрираха коалиция за участие в парламентарния вот на 12 май. Отсъствието на „Синьо единство“ шефът на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев обясни с организационни въпроси, но подчерта, че листите на прясно регистрираната коалиция са отворени до събота не само за тях, но и за други сдружения, с които са работили в парламента и с които разговорите продължавали.

Методиев каза още, че ДСБ остава вярна на идеята за проекта за единен субект и след изборите.
Ще си сътрудничим в РИК и СИК с колегите от „Единство“, заяви той. Методиев обясни, че за „Единство“ се оказал сложен въпросът за банковия документ, след като миналата седмица е излязъл броят на ДВ за регистрацията на партията.

Веселин Методиев заяви, че за ДСБ днешната коалиция е важна, защото създава възможност за обединение на десните хора зад политика, която е доказала, че може да извади България от криза.

Председателят на Български демократически форум Жаклин Толева заяви, че партията винаги е поставял на първо място България. По думите й достойното битие на българина е това, което трябва да обединява политическите сили у нас.

Методиев пък хареса номера, под който се регистрира коалицията – 6. Много беше хубав, заяви той. Според последните данни от социолози, които видял, за момента ДСБ има възможност за 14 депутати в бъдещия парламент.

Шефът на предизборния щаб на тъмносините се надява коалицията да има много повече, но беше категоричен, че броят на депутатите ще е достатъчен за парламентарна група. Методиев прати медиите да питат лидера на БСП Сергей Станишев за скандала с подслушванията.

Предстои Коалиция за България също да се регистрира в ЦИК. В коментар на думите на бившия главен прокурор Никола Филчев, че лидерът на ДСБ Иван Костов е родоначалник на незаконното подслушване у нас, Методиев заяви, че родоначалник на това в България е БКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
И как се върнаха от отвъдното, че да се регистрират за изборите???100% са вампирясали!Тичайте да ги хванете и да им забиете по един трепетликов кол в сърцето, докато не са почнали да пият кръв!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Служителите от бившето 6 управление са регистрирани под номер 6.Агентите от ДС за пореден път разбиха синята идея.
64
0
 
0
 
! Отговори
не всеки е глупак преди 11 години
Докато сме многообразни в различията ни ще бъдем употребявани от нашите партии и великите им лидери. Нека преди да си направим поредното сепуко поне да си спомним за: Можещеият Костов дето се кри 3 години и се усмихваше като паж пред Борисов и оцеля;Знаещите босове от хилядолетницата създали Борисов;Другите за които честно ВСЕКИ от нас може да си спомни без да е необходимо да опплюе нарочно. Кой *** кой умен - всеки си намира майстора, така че по-кротко в писанията защото изхода е на колела
63
2
 
5
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ДА НАЕМАТ МЕТОДИЕВ ДА ИГРАЕ *** В НЯКОЙФИЛМ,ЩЕ НАПРАВЯТ ИКОНОМИИ ОТ ГРИМ.
62
0
 
1
 
! Отговори
разни хора и идеали преди 11 години
Бойко Борисов - Аз съм *** и вие сте прости. Затова се разбираме!Иван Костов - Аз съм умен и вие сте умни. Затова се разбираме! Сигнализирахте за неуместен коментар
61
6
 
13
 
! Отговори
дядо Христо преди 11 години
Костов и Мартин - сбогом!!! няма да ви има в следващото НС. Дай боже и Пръмова да не е ТАМ.
60
8
 
4
 
! Отговори
ъф преди 11 години
Няма такъв *** като Костов просто!! Като се видя, че тикватурата няма да я бъде още дълго започна да се ежи. После се оказа, че цените на тока, заради които Тиквуня си бега обратно на Банкя са И заради приватизацията на бай Иван. Пълен клоун е тоя, барабар с цялата му тъмносиня менажерия
59
7
 
6
 
! Отговори
@@ преди 11 години
Хахаха, такава ретро-коалиция :))) ДСБ са останали някъде между 1990 и 2000г, БДФ са си чиста проба музеен ескпонат отпреди 1944-та :)
58
6
 
4
 
! Отговори
2 преди 11 години
Наистина такова тежко наследство от 9.09.1944г никаде по света не е имало. Комунистите-социалисти избиха всичко нормално и образовано за дойдат каскетаджиите на власт. И след като се образоваха в раб-фак Т.Живков предложи да станем 16 република на СССР. Това е скъпи сънародници наследството от престъпната БКП-БСП-ДПС-КОСТОВ-ДС.НИКОГА ЗА ТЯХ.НАПОЛЕОН Е КАЗАЛ ЧЕ ВСЕКИ ГРЕШИ НО КОИТО ПОВТАРЯ ГРЕШКИТЕ Е ***....САМО БОЙКО.
57
6
 
9
 
! Отговори
Сигомота Сигобара преди 11 години
А, къде кака Надка Пиратка ? Как така най-добрата флейтистка на тов. Костов, Иван няма да участвува в коалицията ?!?
56
1
 
16
 
! Отговори
стефанов преди 11 години
Как няма да се увеличава подкрепата за ГЕРБ, като всички чалгаджии гласуват за тях! Чалга правителство! Цялата икономика разбиха! Бизнесът е като жената - трябва да се ухажва! Но сатрапите си знаят своето!
55
10
 
9
 
! Отговори
do 61 преди 11 години
Костов постави доста партийни и лични интереси над тези на народа, затова сега пасе патките в парламента. За съжаление електората на бесепе и депесе не може да осъзнае това и да прати и тях н на същата длъжност.
54
14
 
13
 
! Отговори
българка преди 11 години
Това е партията , за която ще гласувам без угризения на съвестта !
53
8
 
15
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
То това е и проблема в БГ-около 80% ***. По мои скромни преценки читавите хора в БГ (горе-долу може да се нарече средна класа) са между 10-20%, това е и таргета на ДСБ,разбира се, а вие *** си лайте.С този матрЯл, няма как ДСБ да събере много гласове,но проблема е в матряла (Батман беше прав). Само 97-2001 имаше тежки,но необходими реформи, които никой нямаше смелостта да продължи,това е и причината за сегашните драми и кризи в БГ.МатрЯла обаче няма да прогледне,за съжаление.
52
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес Алфа Рисърч с недомлъвки признава, че ДСБ може да влезе в парламента. Но повечето социологически манипулатори ще признаят това чак два дена преди изборите, а ще има и такива като Юлий Павлов (Циреят) дето никога няма да го сторят.На изборите през 2005 и 2009 г. до последния момент се твърдеше, че ДСБ и Синята коалиция няма да влязат, сега ще е същото.Далеч съм от мисълта, че българският народ ще поумнее, но все пак на страна й трябва една партия на разума и тя е ДСБ, начело с Бай Иван!
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Веско Методиев е най-неподходящ за лице на ДСБ. Кой го навря там? Да си седи в зад...а на тъмно.
50
5
 
4
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
До 52-риА ние как давахме 13-заплата и пенсия ,а? И пак ще даваме, стига да има откъде.
49
1
 
7
 
! Отговори
член на СИК преди 11 години
Останхаме само ние, ВИС се разпадна.
48
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от ДСБ от кои точно *** са? те всичките събрани заедно имат ли 2 файтона хора, и интересно от къде са събрали необходимите подписи, или за тях като видни американски мекерета има пеференции.
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любен Дилов - син тука ли беше?