Няма риск за бюджета, успокои Калин Христов

Социалните мерки не застрашават работата на министерствата
Обновена: 4 апр 2013 15:03 | 4 апр 2013 09:14,
22
Няма риск за бюджета, успокои Калин Христов
Калин Христов. Снимка: БТА

Няма опасност за изпълнението на бюджета и приходите започват да се повишават. В първите месеци на годината се наблюдава ръст на приходите от ДДС в рамките на 23%, започва да се покачва събираемостта на данъците, успокои в студиото на "Нова телевизия" служебният финансов министър Калин Христов.

Той призна, че през януари и февруари има спад на прихода от акцизи, но само от горивата. Финансовият министър обясни това с нестабилността в страната през този период. Тогава е имало спад на активността и вноса на горива, смята Христов. Данните за март обаче показват, че това понижение се преодолява.

Служебният министър направи и коментар по повод появяващите се слухове, че се готви "проход" на валутния борд. Христов смята, че всичко, което сме постигнали досега, е благодарение на борда, и ако искаме да надграждаме икономиката, той ще трябва да продължи да функционира.

По отношение на мерките за подобряване на бизнес средата, финансовият министър уточни, че до май ще влезе в сила "Златен стандарт" за фирмите. Той ще позволи връщането на ДДС за 10 дни, но има и определени строги изисквания.

Сред тях например са исторически фирмите да нямат нарушения и да са на печалба, за да нямат данъчните служби съмнения, че стандартът ще бъде използван за злоупотреби.

Калин Христов коментира и социалните мерки, одобрени от заседанието на Министерския съвет. Служебното правителство успя да намери около 41 млн. лева, които ще бъдат насочени към най-уязвимите хора. Тези средства бяха намерени след обстоен анализ на бюджетите на различните министерства. Финансовият министър уточни, че тези пари са инвестиционни разходи, които няма да могат да бъдат усвоени.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: бюджеткалин христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че има възможност за скок на минималната заплата на 340 леваКазаха, но работодателите се обявиха против. И какво толкова те вълнува този минимум, аман от мизерни мишки. Да не работите за толкова, че все минимални са ви в главата. Аман. Или да се намираме на приказки.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали уж и Плевнелиев, и Дянков казаха, че има възможност за скок на минималната заплата на 340 лева? Какво стана с решението? Нищо не обявяват.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ИнтересноДоста невежо изказване.Ако разбираш поне малко от формирането на бюджета ще ти е ясно,че просто се изпълняват плануваните приходи и разходи .Плануваните от ГЕРБ приходи!
17
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
То пък един бюджет...
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без Герб държавата започва да се съвзема.
15
1
 
2
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Аз на бюджета вече пари не внасям. За мен няма риск:))
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като служител на БНБ установих, че служителите са с контрол на сизнанието с импланти и връзка на мрежата на Мтел (вкл. Калин Христов). Кризата беше замислена от спекуланти свързани с търговските банки като раздаване на достатъчно евтини кредити довели до 20 млрд загуба на фондовата борса, 10 млрд лоши кредити, 10-ки на жилищния пазар. Сега банките изтеглиха техни 10-15 млрд - депозитите да покрият лошите кредити. convergingtechnology.eu/european-commission-and-european-central-bank-opinion/
13
0
 
3
 
! Отговори
bitcoin преди 11 години
Имате ли Bitcoin-и ?Бъдете подготвени, когато крадливите комисари посегнат за Вашите пари.Болшевиките не уважават чуждата собственонст.
12
0
 
2
 
! Отговори
ГУРО преди 11 години
Не тъка отои въпроса с нашия
11
1
 
5
 
! Отговори
Кой, кой е? преди 11 години
Грег Паласт - Да. Нека да преминем към разкритията ни. Чрез предоставените документи установихме, че в основни линии Международният валутен фонд и Световната банка изискват от отделните държави да подписват тайни споразумения, с които правителствата се съгласяват- да продават основните си активи;- да предприемат икономически стъпки, унищожителни за народите им става въпрос за средно около 111 (сто и единадесет) изисквания. Заплашват ги, че в случай на неизпълнение ще им бъдат отказвани каквито и да било международни заеми. А никой не би могъл да оцелее без заеми, независимо дали става въ
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве до преди двадесетина дни и в Кипър нямаше опасност.
9
3
 
12
 
! Отговори
Ганев преди 11 години
Започне ли финансо министър да гастролира по телевизиите, определено не е добре работата
8
3
 
6
 
! Отговори
assyta преди 11 години
Социалните плащания са резултата от социални мерки, които са предвидени в доциална стратегия. Знае ли някой, дали аватарите на ГЕРБ имат такава стратегия или просто наливат едни пари
7
6
 
8
 
! Отговори
REDvayler преди 11 години
До ИнтересноПродадат ли имотите на Цветанов,тогава още повече приходи ще има в хазната
6
3
 
8
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Въведе ли се стандарт за фирмите, поне половината от котилото на ГЕРБ отиват в историята като некоректни към своите позизпълнители
5
8
 
8
 
! Отговори
otneseni преди 11 години
Толкова безпомощен финансов министър, толкова отчаян поглед, чак да го съжали човек за полученото от Борисов и Дянков наследство
4
2
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
зайците и помиарите къде се бутат?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Служебният министър направи и коментар по повод появяващите се слухове, че се готви "проход" на валутния борд. Христов смята, че всичко, което сме постигнали досега, е благодарение на борда, и ако искаме да надграждаме икономиката, той ще трябва да продължи да функционира."Много йезуитски коментар. Нито потвърждава, нито отрича появилите се слухове. Само заобикаля точния отговор. Защото т.н. "проход" не означава край на валутния борд.
2
8
 
13
 
! Отговори
Интересно преди 11 години
Дянков, Боко, Цецо и Фидоска се махнаха и "приходите започват да се повишават"!!!Изводите си правете сами!
1
7
 
12
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Няма риск защото дянков успя да изрине червените ***.