Не смея да допусна, че в момента се подслушва, обяви Райков

Нямам впечатления да е доказано, че Цветанов е виновен, уточни премиерът
Обновена: 16 апр 2013 15:10 | 16 апр 2013 13:20, Красимир Ангелов
242
Не смея да допусна, че в момента се подслушва, обяви Райков
Марин Райков. Снимка: БТА

Дори не смея да допусна, че е възможно по време на служебното правителство да са извършвани нерегламентирани подслушвания, обяви служебният премиер Марин Райков, който присъства на Деня на отворените врати във Висшия съдебен съвет.
 
Министър-председателят изрази очакване в разумно време институциите да приключат разследването и посочи, че във връзка с неговата обективност вече са отстранени двама служители на МВР.

"Нямам впечатления да е доказано Цветан Цветанов да е виновен", посочи Райков и допълни, че България е демократична държава, в която има презумпция за невиновност, до доказване на противното.

Още по темата
Той обясни, че по негово настояване шефът на СДОТО Сергей Кацаров и началникът на отдел Радко Димитров, са временно отстранени от длъжност до приключване на досъдебните производства срещу тях.

Dnes.bg припомня, че преди ден прокуратурата обяви, че във връзка със сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев, има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.  Последните двама бяха временно отстранени от длъжност до изясняването на случая.

Помолен да коментира позицията на прокуратурата бившият вътрешен министър Цветан Цветанов посочи: "Притеснявам се дали заедно с бившия министър-председател не сме подложени на незаконно подслушване".

По думите му въпросното подслушване е започнало в момента след напускането му от МВР и по време на вече започналата предизборна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
12
 
6
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
До хей, "нямам дум: Протестираше с/у монополите създадени от Тройката. Никой не протестира с/у ББ и правителството в първите 3-дни. Стига сте лъгали и сте си приписвали несъщуствуващи неща. След 3-я ден се вляха отрядите и феновете на ВМРО, БСП и Атака.През месец март е разкрито несъответствие на пътните листа - тогава ББ и ЦЦ не са на власт, какви 5-лв търсиш..................
131
6
 
25
 
! Отговори
трима-четирима преди 11 години
Цецо умолява всичките си трима-четирима почитатели, редовно да го посещават в затвора и да му носят памперси!
130
1
 
16
 
! Отговори
15 520 сересета са н преди 11 години
От 16 000 сересета годишно, 3 процента, или 480 сересета се ползват от съда! Което означава, че останалите 15 520 сересета са незаконни!
129
1
 
13
 
! Отговори
ще трябва да повтаря преди 11 години
Цецо Слухтаря: -"Моля всички да не мляскат, да не се оригват, да не грухтят, да не се секнат, да не се хилят, да не кихат, да не кашлят и да не ***, защото всичко се подслушва и ако не се чува добре ще трябва да повтаряме записа."
128
0
 
15
 
! Отговори
чукча преди 11 години
ДО140Купи си тълковен речник за да разбереш значението на думата емигрантТова че 2 милиона са напуснали България според теб е повод за гордост ли Нима ще опонираш че това е свободния избор Не приятелю за по голямата част е избора пред безисходицата
127
2
 
19
 
! Отговори
122 преди 11 години
Господин Премиер, припомнете си в държавите, в които сте представлявал България официално какво би се случило при тази ситуация. Дори не е необходимо да се доказва вина на вътрешния министър. По закон той отговаря за цялостната дейност и ако не е успял да я организира и контролира трябва да поеме политическата си отговорност. Ако има престъпление - тогава има друг ред.
126
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУДА БЕДНОСТ ЕМИГРАЦИЯ СКАНДАЛИ КАЛИНКИ ДАЛАВЕРА ПОЛИЦЕЙЩИНА ПОДСЛУШВАНЕ МОНОПОЛИ ШЕНГЕН ПРОВАЛИ ПР АКЦИИ ЛОШ МАТРЯЛ ИЗХАРЧЕН РЕЗЕРВ НИСКИ ПЕНСИИ НИСКИ ЗАПЛАТИ ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА БЕЗРАБОТИЦА МАСОВА ЕМИГРАЦИЯ *** КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ ПРЕКРАТЕНИ ПРОЕКТИ НЕКАЧЕСТВЕНИ МАГИСТРАЛИ НЕДОВЪРШЕНИ ЛЪЖИ ИЗМАМИ ПРЕСТЪПНОСТ ГАФ СЛЕД ГАФ НЕАДЕКВАТНОСТ ПР ПР ПР ОПРАВДАВАНЕ С ДРУГИТЕ ТОВА Е УРОДА НА БЕДНОСТТА ГРОБ УПРАВЛЯВАНА ОТ БУДА КРАДЕЦА НА КОЛИ И ТЪРГОВЕЦ НА АМФЕТАМИНИ
125
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Райков, Кристалина Георгиева и ГЕРБ не са подслушвани за шпионаж в полза на САЩ, а ДАНС подслушват предимно русофилските политици от БСП и Атака.
124
3
 
20
 
! Отговори
за всеки апартамент! преди 11 години
Цецо Сересето ще кандидатства в шест листи. По една за всеки апартамент!
123
4
 
14
 
! Отговори
пръв пред дулата преди 11 години
Кой от вас, тиквените гербави будисти, ще отиде на барикадите, без заплащане, да защитава с гърдите си честния агент Буда? Кой ще застане пръв пред дулата на полицейските пушки, за да пролее кръв и за да даде живота си за честния и почтен Цецо Сересето и за апартаментите му?
122
1
 
13
 
! Отговори
Смееш, не смееш преди 11 години
Смееш, не смееш, Цецо Сересето те подслушва, другарю Райков! Нали трябва да те контролира!
121
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 11 години
до132 като ги разбираш толкова кажи за кой да гласувам и да ми поевтинее тока и данъците,че и водата,телефона
120
1
 
6
 
! Отговори
хей, "нямам дум преди 11 години
Ако си бил на площадите, няма как да не знаеш,че протестирахме срещу монополите и тези,които ги затвърдиха в икономиката ни. Тогава се очудвам от мнението ти. В сигнала на Станишев никъде не е написано,че са подслушване Борисов, Цветанов, Фидосова, Дянков и т.н., тези срещу които протестирахме. Тогав за какво си чешеш езика? Много плитък номер, да се пишеш протестираш, а да си получаваш дневните от ГЕРБV Скрий се!
119
6
 
7
 
! Отговори
АЗ ДА ВИ КАЖА преди 11 години
АТАКА ЩЕ ВЗЕМЕ 51% НА ИЗБОРИТЕ
118
1
 
10
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
Да си гербер явно си е диагноза Защо постоянно коментирате политическата отживелица БСПНали използвахте наивноста на нацията да гласуваме за нов проект който ще е по различенНАЛИ ВИ ДАДОХМЕ ТОЛЕРАНС ОТ ВРЕМЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ Сега искате пак Само *** пипа два пъти горещата печка Нима ни вземате за такива Стига с този комунизъм Комунистите умряха малко преди 1989г У МРЯХА РАЖДАЙКИ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много се пъните да обвините Цветанов или да го оневините.По-кротко,агале,агале."Бързата работа срам за майстора".По народному ,думите на служебния премиер звучат"не слагайте каруцата пред коня"
116
5
 
3
 
! Отговори
нямам думи преди 11 години
Дори и да са подслушвани.Абе, много се загрижихте точно за тези срещу,които протестирахте.То не бяха протести срещу цялата политическа класа и олигарсите,то не беше чудо,а изведнъж какво стана?Много мили ви станаха.
115
1
 
8
 
! Отговори
до пенсионер преди 11 години
Ти първо изплюуй резерва, който си изял, оставен от същия този "гейчо", пък после разсъждавай по теми, които са много далеч от мозъчните ти гънки.
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не смея да допусна, че назначеният от Буда-Цецо премиер не е в играта с подслушванията.
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Райков, ми много е просто, попитайте Министъра си на МВР и ще разберете. Те са отговорните за послушванията и вие сте длъжен, не да мислите, а да знаете и да ни уведомявате.Що за наивитет се опитвате да ни пробутвате, с една единствена цел- да прикриете колкото се може във времето вината на Цветанов и Борисов? Нямате ли срам?