Неудобен съм, настъпих много интереси!

Ударих фирми и лобита с неудобни за тях наредби, каза Йордан Войнов
17 апр 2013 22:15,
32
Неудобен съм, настъпих много интереси!
Йордан Войнов Снимка: архив, БТА

"Настъпих много интереси, не съм удобен". Така коментира пред БТА оставката си днес изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Йордан Войнов.

Той вече е депозирал оставката си пред служебния министър на земеделието и храните проф. Иван Станков, който я е приел. Засега поста му щяла да заеме д-р Венцеслава Тасева - заместник-директор на БАБХ.

По-рано премиерът Марин Райков заяви, че Войнов трябва да бъде освобен от поста, тъй като е подписал скандално известния договор за санитарния контрол по границите ни. Договорът с частната "Пи Еф Си", избрана при съмнителни според опозицията обстоятелства да събира такси на пунктовете в Капитан Андреево и Лесово, стана известен като "златния гьол".

Ексдепутатът от БСП Румен Петков предостави фактура, в която става ясно, че частната фирма „Пи Еф Си” ЕООД е упълномощена да взема такса за дезинфекция по 20 лв. на всяко превозно средство, а стойността на услугата за това, че се събират пари, е 10 лв.

Според Войнов нещата скоро ще излязат наяве, а те са свързани с накърнени интереси на фирми и лобита, свързани с неудобните за тях наредби както за млечните продукти, така и за водата в пилетата. "Когато ме няма, нещата там ще се случват много по-лесно", коментира Войнов. 

Още по темата
Той каза още, че сам е предложил да подаде оставката си още с встъпването в длъжност на служебното правителство, но тогава не му е била приета.

След прословутия договор, станал известен като "златния гьол" с частната фирма ООД "Пи Еф Си", избрана при съмнителни според опозицията обстоятелства да събира такси на пунктовете в Капитан Андреево и Лесово, Войнов също е искал да депозира оставката си като директор на агенцията. Тогава е бил посъветван да излезе в  отпуск. 

"Сега вече я подавам и за мен няма никакъв проблем",  обясни той. До създаването на агенцията Войнов е бил последователно  заместник-генерален директор и генерален директор на  Националната ветеринарномедицинска служба /НВМС/. Преди това -  от 2001 г. до 2008 г., е бил директор на Районната ветеринарномедицинска служба на Софийска област. В областта на ветеринарната медицина д-р Йордан Войнов има 24-годишен опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
vesko преди 11 години
С вписванията е по зле.
25
0
 
0
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Настъпил си лука.
24
1
 
4
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Настъпил си на държавата интересите.
23
1
 
4
 
! Отговори
Умния преди 11 години
Тоя Войнов е егати и тъпакаи се прави на жертва
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 лева са много пари... за какво са? 10 лева за гьола и 10 лева, че сабирли пари за гьола. Наглост. ама и ние сме будали.
21
2
 
5
 
! Отговори
МИМА преди 11 години
КАТО НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ, ПОНЕ ДА СИ ЗАМЪЛЧИ. ИНАЧЕ ОПРАВДАНИЯТА МУ ЗВУЧАТ ДЕТИНСКИ ОТ СОРТА НА "КОЙ МИ АКА В ГАЩИТЕ"....
20
0
 
0
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
На мен си ми удобен.....СПОКО....
19
1
 
5
 
! Отговори
IavO преди 11 години
Само и единствено държавния интерес настъпи. Не само го настъпи, ами го смаза - срам и позор и /дано/ затвор за такива национални предатели.
18
2
 
15
 
! Отговори
докога преди 11 години
Защо на герберите им се разминава само с уволнение или преместване на друга работа след доказани престъпления по служба?
17
3
 
25
 
! Отговори
до л--ното Войнов преди 11 години
Ей,мутро некастрена ,за какви интереси говориш,като ревеш по медиите ,кажи и какво си настъпил ,освен собственото си ла..но.Коя фирма сложи на гьола и защо тя не е от бранша,защо е регстрирана по никое време,защо ветиринарите в дирекцията ти крадат като башибузуци при проверките на обектите,а хуманните доктори чакат отвън за да не виждат подкупите в пликчета и от кога един ветиринар е водещ и може да мачка хуманитарния лекар с два пъти по-високо образование.Ти си за затвор,както и вачалника т
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
".... И ЗА МЕН НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ " !!! ЗАТОВА СМЕ НА ТОС ХАЛ ! ЕДИН ЧОВЕК С ПОДПИСА СИ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОКРАДНЕ МИЛИОНИ И СЛЕД ТОВА ДА СИ ЗАМИНЕ И НИКОЙ ДА НЕ МУ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ !!! НЕЩО ДА КАЖЕТЕ!!! В ТОВА Е ТРАГЕДИЯТА В БГ. ! ТАКА Е РАЗПРОДАДЕНА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И НАРОДА Е ХВЪРЛЕН В РЪЦЕТЕ НА ШЕПА ОЛИГАРСИ , КОИТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ СА НЕДОСЕГАЕМИ ОТ ЗАКОНА ! И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПРОМЕНИ ТОВА ! КОРУПЦИЯ ИПАК КОРУПЦИЯ ! ТОВА Е БГ. ! ЗА НАРОДА - Х*У В ГЪ*А !
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОА някой да го закара в съседна Гърция,Румъния да види как търгуват хората на спокойствие без неизпълними изисквания от тяхните контролни органи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и ТОА като Дянкофффффффффффф ,,народолюбец!!!!
14
1
 
32
 
! Отговори
аман преди 11 години
Брей, аман от измамници, които като ги уволнят почват да врещят колко били неудобни и затова ги уволнили. Как пък един не се изправи и каза, че е сгрешил.
13
2
 
30
 
! Отговори
медик преди 11 години
Какви доктори сте бе ?. Такива, които си ядат пациентите. Кухи манерки , натъпкани с калинки. Поръчкова агенция от некадърници , начело с онзи мършоядец.
12
6
 
60
 
! Отговори
рекет преди 11 години
А защо трябва да се плаща такса локва ? За да ни обират мутри и да стават милионери?
11
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе - настъпил нечии интереси... Влизам от България в Турция - не плащам нищо. От Турция в България - 10лв "такса - гьол", такива гьолове вече няма никъде по европейските граници. Не ме боли за 10те лв. ама състоянието на разтвора в тоя гьол беше такова че по скоро можех да хвана някоя зараза от колкото да си дезинфекцирам колата
10
59
 
18
 
! Отговори
1 преди 11 години
ОПРЕДЕЛЕНО МИСЛЯ, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА АТАКА ОТ СТРАНА НА ДС НА БСП В ОТГОВОР НА ЗАСИЛЕНИЯ КОНТРОЛ НАД КАЧЕСТВОТО НА ХРАНИТЕ ОТ ЙОРДАН ВОЙНОВ И МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ! ТЕЗИ ХОРА ВЛЯЗОХА В ЖЕСТОК КОНФЛИКТ С ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ФАЛШИВИ СИРЕНА И ПИЛЕШКО И РИБА, НАДУТИ С НАД 40 % ВОДА. ВИЖДАМ В ТОВА ОТМЪЩЕНИЕ НА МАФИЯТА, ТЪЙ КАТО ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ СА НА ДС НА БСП! МИСЛЯ, ЧЕ ОТ ТОВА ЩЕ ЗАГУБЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ! ТЕЗИ ХОРА ДОРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЩИТАВАНИ, А НЕ ХВЪРЛЯНИ НА МАФИЯТА. УТРЕ КОЙ ЩЕ ВОДИ ТАКАВА ПОЛИТИКА????
9
30
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Разчистване на терен,Румен Петков на гол тумбак хоро не играя ,много се надяват *** да управляват но на 12 ще пият шльокавица.
8
4
 
45
 
! Отговори
калейчо преди 11 години
..ами така като чета досието му и професионалното му развитие достигам до извода че този е "напълно добре развит парашутист"....който скача ..ама след като самолета е кацнал......
7
6
 
40
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 11 години
ьордан е жертва на текезесарската мафия. иначе е много свясно момче, знам го от симионово, ритали сме мачле с него.