Това, което обещаваме, го правим, отчете Райков

Кабинетът прави първа крачка към разширението на Пристанище Варна
22
Това, което обещаваме, го правим, отчете Райков
Марин Райков. Снимка: БТА

Това, което ние обещаваме, го правим, заявява премиерът Марин Райков в началото на редовното заседание на Министерския съвет, обяснявайки, че може да бъде направена първата крачка във връзка с разширението на Пристанище Варна.

Въпросът беше обсъден при посещението на Райков в града в началото на април след среща с министъра на транспорта, ръководството на пристанището и представители на синдикални организации.

Пред министрите премиерът напомня за поетия ангажимент към гражданите на Варна да им бъде осигурен достъп до пристанището, до тази зона, в която има проект по-нататък да се създадат условия за рекреационна зона.

Това е много стар въпрос, който е срещал много пъти съпротива. Той е свързан с изграждане в бъдеще на дълбоководен терминал на острова, тоест на мястото, където се намира Старшинското училище, каза Райков.

Премиерът предлага първа точка за разглеждане в дневния ред на кабинета да бъде проект на решение на Министерския съвет, с което да се подготви за предоставяне имот публична държавна собственост от Министерството на отбраната на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Експертна група под ръководството на министъра на отбраната трябва да подготви предложение за предислокация на военното формирование, разположено в момента в район „Пясъка“, както и оценка на стойността на подготовката и оборудването на нов район за по-нататъшното изпълнение на задълженията му.

Министърът на отбраната може да привлича при необходимост експерти от други ведомства за участие в експертната работна група. След приключване на мероприятията министърът на отбраната трябва да подготви и да внесе в МС проект на решение за смяна на статута на имота от действащ войскови имот в имот с отпаднала необходимост за Българската армия с цел неговото предоставяне за управление на МТИТС за изграждане на пристанище от ДП „Пристанищна инфраструктура“ – Варна.

В срок до 22 април експертната работна група трябва да подготви предложение за предислокация на военното формирование и оценка на стойността на подготовката на нов район за по-нататъшното изпълнение на задълженията му.

При посещението на Райков във Варна на 5 април стана ясно, че дълбоководният терминал ще бъде изграден до бившето Старшинско училище. Изграждането на новия терминал и превръщането на порт Варна-Изток в рекреативна зона ще става паралелно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
33
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
obe6taite kontrol, gospodin Raikov!!! Vav vsi4ki firmi , obe6taite kotrol !!!! I se ubedete kakav e teror s balgarskiq rabotnok!!!
17
8
 
33
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
gosspodin Raikov,naroda ne go interesuva tova tvoe obe6tanie!!! Mnogo ste dobar ,obe6taite da napravite analiz i da ni posavetvate kak da razpredelim 300 lv zaplata,za da izkarame do kraq na meseca????
16
8
 
33
 
! Отговори
фенка преди 11 години
Как не се появихте по- рано, за да си спестим това ахмашко управление през годините?
15
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕКАЛЕНО ХУМАННО ЩЕ Е ДА ИЗМЪЧВАМЕ МАРИН РАЙКОВ ДО СМЪРТНАЙ-ДОБРЕ ДА ГО ДЪРЖИМ В НЕПРЕСТАННА АГОНИЯ
14
10
 
33
 
! Отговори
new koz преди 11 години
"cecko2497" Ти четеш ли какво пишеш. По твоята логика утре да хвана да ти хвърля един бой, ти да кажеш стига и да дойде друг да те бие. Накрая да те обвинят че само се оплакваш и не знаеш какво искаш.
13
8
 
33
 
! Отговори
не го правим, за да преди 11 години
Това, което обещаваме, не го правим, за да ни верват, отчете другарят Райков.
12
9
 
33
 
! Отговори
cecko2497 преди 11 години
До 1 ГОДИНА ДО ПЕНСИЯ , мерси за инфото.
11
9
 
33
 
! Отговори
new koz преди 11 години
Нищо не обещават, само дрънкат общи приказки демагогстват и нищо полезно не правят.
10
9
 
33
 
! Отговори
1 ГОДИНА ДО ПЕНСИЯ преди 11 години
До cecko2497 на 64 години съм ама да знаеш,кода за да въведеш коментар се пише в долното поле не в графата име!!!
9
13
 
40
 
! Отговори
cecko2497 преди 11 години
За пореден път път се убеждавам че Българина е едно вечно недоволно и мрънкащо същество. Зор да свалят Бойко, свалиха го сега пак недоволни че служебният премиер бил роден във Вашингтон и т.н. , и че не бил дал коридор на самолети на БРАТСКА РУСИЯ да помага НА БРАТСКА СЪРБИЯ, нищо че Сърбия никога не е била братска ама айде. Аз не знам като сме толкова работливи как под всяка новина има по 10000000000 коментара от 90% *** които искат някой друг да ги храни... *** народ, слаба държава.
8
10
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Колко трогателно!Не знаех, че разширението на пристанище Варна е първа грижа на служебното правителство!Чии интереси обслужва за двата месеца, за които е назначено? Повече от ясно е, че не са български и тази стъпка не е предприета от загриженост към варненци.
7
9
 
44
 
! Отговори
1 преди 11 години
не трябва ли гражданите да даваме оценка-моята е вън скункс нещастен със гейския президент
6
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А по коя магистрала да стигнем до Варна ?
5
10
 
44
 
! Отговори
Какво правите ? преди 11 години
Е пристанището защо да не е на територията на Военното министерство . Защо Военното Министерство трябва да се откаже ? България няма ли да има военни кораби също !Как е замислено - Варна Изток отива в Минисерството на Транспорта и те ще го продадат на чужди пирати ! И пристанище Варна се е разширило , за интересите на други ?
4
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, да ни пуска Ким Чен Ун една бомба и да се свършва! Видяло се е, че няма оправия...
3
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ега ти снимката - много ми напомня на Мистър Бийн.Сложете му две рогца отгоре и е направо готов за ролята на Лукавия.
2
9
 
49
 
! Отговори
Knock преди 11 години
Кими сикинди за разширението на пристанището на ***? Да вий *** п*****а майна!
1
12
 
48
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ПОДВИЗИТЕ НА ГЕРБКУХ РЕЗЕРВ 4,9 МИЛИАРДА... И 35 МИЛИАРДА ИЗНЕСЕНИ НЕЛЕГАЛНО- ЗАТОВА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ГЕРБ-2 ОТКАЗВА С ИДИОТСКО УПОРСТВО..., ДА СИ ПЛАТИ ДЪЛГОВЕТЕ...- КАКТО "СОВИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО СА"... ТАКА И РЕЗЕРВА НЕ Е ТОВА КОЕТО НИ ПРЕДСТАВЯТ...- ОТ ГЕРБ НИ ЛЪЖАТ КАТО... ДЪРТИ "СОЦИАЛНО СЛАБИ..."- ОНЕЗИ 800 милиона ЩЕ ГИ ВРЪЩАТ ЮНИ НА БАНКИТЕ С БОМБАСТИЧНИ ЛИХВИ (ама европейците дали ще ги дадат нали има лимит за земеделци от 300х., а раздадоха на единици стотици милиони)...РЕЗЕРВА Е САМО В "ЦЕННА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ"... ОРЕШАРСКИ ПАРИ НЕМА..., ДЕЙСТВАЙ