Най-доброто лекарство за здравеопазването е консенсусът

Орешарски: Секторът има структурни промени
21 апр 2013 20:07,
30
Най-доброто лекарство за здравеопазването е консенсусът
Пламен Орешарски. Снимка: Impact Press Group, архив

Най-доброто лекарство за ключовите сектори, какъвто е и здравеопазването, е консенсусът. Това казал кандидатът за премиер на "Коалиция за България" Пламен Орешарски на Национална среща с лекари в София, съобщиха от пресслужбата на БСП.

Според него в този сектор има структурни проблеми. На срещата са присъствали и кандидатите за депутати д-р Емил Райнов и д-р Таня Андреева.

Андреева, която е и изпълнителен директор на АГ-болница "Шейново", е определила като личен ангажимент да работи за връщането на лекарите от чужбина и за ясни критерии на медицинските услуги.

Д-р Райнов е посочил приоритетите на "Коалиция за България" в здравеопазването - държавно субсидиране на лекарските практики в малките населени места и в отдалечените райони, връщане на дейности в Министерството на здравеопазването, премахване на делегираните бюджети, специално внимание на младите специализанти, създаване на фонд за подпомагане на социалнослабите граждани и връщане на потребителската такса един лев за пенсионерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Пецо Конецо преди 11 години
Айде Орешко да разтурваме седянката !
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Популистче гадно си ти СерГей Станишев,гадно,безочливо,интригантско.Такава криза не сме виждали нещастно от Виденовата зима когато всичко беше рухнало,долъра стигна 3000 лв.за да оправите кредитите на кредитните ви милионери,фалирахте банките безсрамнико,изнесохте зърното от България тъпоъгълник,ограбихте спестените пари на хората и имаш наглостта въобще да се появяваш съсел вместо да се скриеш завинаги и да не се появяваш.Истината боли,нали?Особенно като я чуваш от комунистически устенца.ще го духаш на Бойко след изборите със Доган и Костов.,само ГЕРБ
23
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 24Този вече го мислят за премиер, даже онзи ден една комунистическа *** по телевизията, няколко пъти нарече Орешарски премиер! Нека си вярват!
22
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Орешарски, ти си най-доброто лекарство за БСП, защото въведе плоския данък, ограбващ най-бедните и се подигра с учителите! Излекувай БСП, така че да изчезне от политическия живот на страната!
21
1
 
0
 
! Отговори
чукач политик преди 11 години
Абе чак вазелин едвали може и с гресчица свинска масчица в краен случаи и сапунче Лошото вслучая е че сте бъде на сухо дрането ВИ
20
2
 
5
 
! Отговори
отчаян лекар преди 11 години
Реформа не се прави от обикновени лекари и пациенти - прави се с политическа воля и здрави *** за да платиш цената... А пък вазелин ще трябва за всички българи след изборите, който и да спечели!!!
19
0
 
1
 
! Отговори
wc преди 11 години
nai dobroto lekarstvo e vazelin za anysa ti
18
5
 
6
 
! Отговори
челен опит преди 11 години
Фармацевтичната и докторската мафия не искат реформи, а само да крадат от касата/нас..........4 министъра от ГЕРГБ си отидоха за 3 години -а реформи няма и няма.....
17
0
 
4
 
! Отговори
отчаян лекар преди 11 години
До А ПетковНе си прав - не трябва да се вземе от бедните, а от политиците, мутрите, неплащащите данъци и акцизи, с правилно и рационално изразходване на наличните ресурси, а не ние да си стягаме колана, а НСО да купува нови коли за депутатите, ние (данъкоплатците) да си намаляваме потреблението, а да ни вдигат тока, заради кражби и стара мрежа и т.н. -примери много. Според мен затова бяха и протестите - шепа монополисти, олигарси, мутри и коруполитици заграбват ресурсите, няма средна класа....
16
6
 
5
 
! Отговори
А Петков преди 11 години
Защо за лекарите няма повече пари ? Защото за да им дадат повече трябва да ги вземат от други бедни български граждани , които са много по бедни от лекарите . Обърнете внимание с какви луксозни лични автомобили се движат българските лекари , те са върха на айсберга и много добре говорят за финансовите възможности на нашите Хипократовци.
15
1
 
1
 
! Отговори
хм преди 11 години
Че то НЗОК вече е фалирала
14
5
 
9
 
! Отговори
отчаян лекар преди 11 години
Дянков да върне окраднатите 4 милиарда лева от резерва на НЗОК, милиционера Цветанов да се извини на лекарите от Г.Оряховица, които нарече "убийци " ,а съдът ги оправда, да се реформира най-накрая здравеопазването....То какво ли ми пука, като след 1седмица се изнасям за Дания и вече няма да меня подритват за 670лв/месечно при 2 специалности....:-)
13
2
 
9
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 11 години
Ако някой не е разбрал какво означава премахване на делегираните бюджети за болниците ще му го обясня по-просто за да ме разбере.Болниците които сега са на минус,заради некадърното управление и точенето на пари от здравната каса,вече няма да бъдат на минус,демек колкото и каквито разходи да направят,здравната каса трябва да им ги покрие,следователно точенето на пари ще се увеличи многократно,в един момент здравната каса ще фалира и следователно всички останали болници ще фалират.Не съм съгласен
12
2
 
9
 
! Отговори
ДИСИДЕНТА преди 11 години
ТОЗИ РАБОТЕШЕ ЗА КОСТОВ,ЕДНО ВРЕМЕ.
11
5
 
9
 
! Отговори
лекар преди 11 години
отвратен съм от тези нагли некадърници, които се правят на загрижени за здравеопазване, образование , култура и т. н. ! Напускам с огромна радост тази дупка и съветвам всички млади и способни хора да направят същото ! Смърт на тази " държава " !!!
10
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 години
От 1989-та досега минаха 24 години .И нищо!Няма полза от партиите и партиините функционери.Да глсуваме против тях и да правим каквото може без тях,иначе се въртим на място.Така предлагам!Те за това време нищо не направиха за нас та сега ли?
9
10
 
8
 
! Отговори
Така е №8... преди 11 години
...МНОГО СМЕ !ВЕЛИКИ СМЕ!На 12.05 , ше ви спукаме червените цвайтерчета !Ти готов ли си?
8
3
 
3
 
! Отговори
boza do bozhe bozhe преди 11 години
Az li ? Az ne vjarvam na nito edin politik v BG i znaesh li zasto?! Zastoto nito edin ne e napravil nisto za obiknovenite hora , vsichko koeto pravjat e obogatjavane za sebe si na gurba na 7 miliona Bulgari i na vsichko otgore imat surat da mi razpravhat kolko bili dobri.
7
5
 
10
 
! Отговори
А.В.П. преди 11 години
А бе вие герберчета нестарате от компютара . Плащат ви да пишете само глупости.
6
2
 
2
 
! Отговори
бг преди 11 години
ЗА КвИ ПРОБЛЕМИ ГОВОРИ ТОИ.............САМО ОТ ФИНАНСИ РАЗБИРА НО ОТ ДРУГО БЪКЕЛ НЕЗНАЕ И ЗАТИВА ГОИ БИВА БСП ДА НАЕМАТ НЕКОИ САМООБИЕЦ ТА ПОСЛЕ НЕ БИЛИ ВИНОВНИ