Ако имаме 100 депутати, ще пробвам да направя кабинет

Борисов пред Ройтерс: Всяка нация сама избира дали да се срине или не
24 апр 2013 17:52, Елка Василева
563
Ако имаме 100 депутати, ще пробвам да направя кабинет
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Две седмици преди предсрочните парламентарни избори лидерът на най-голямата партия в България отказва да отстъпи пред исканията на протестиращите, които го принудиха да подаде оставка от премиерския пост, и обещава да запази строгия контрол върху разходите, съобщи Ройтерс.

Бойко Борисов, бивш бодигард на комунистическия диктатор Тодор Живков, подаде оставка като премиер през февруари по време на вълна от демонстрации срещу ниския жизнен стандарт в най-бедната страна от Европейския съюз.

Но два месеца по-късно неговата десноцентристка партия ГЕРБ, която предизвика гняв за това, че поддържаше финансова стабилност с цел да запази фиксирането на валутата към еврото и не харчеше много, увеличава преднината си пред социалистите - нейния главен противник, в социологическите анкети, пише агенция Ройтерс.

Всяка нация сама избира дали да се срине или не, посочва Борисов в интервю за агенцията. Не мога да им дам нищо оптимистично, за да удовлетворя желанието им да чуят това, което искат да чуят, добавя той.

Наричайки социалистите комунисти и казвайки, че те са същата група, която е управлявала преди революцията от 1989 г., Борисов посочи, че тяхното обещание да създадат нови 250 000 работни места е нереалистично.

Ако ГЕРБ е на власт, ще запази 10-процентния корпоративен и подоходен плосък данък и ще продължи да използва парите от ЕС за изграждане на пътища и за енергийна ефективност наред с частни инвестиции в области като производство на автомобилни части, което би създало десетки хиляди работни места, заяви той.

Макар да не пожела да коментира евентуални коалиционни сделки, Борисов каза, че ако ГЕРБ спечели 100 от общо 240 места, или 42 процента, на изборите на 12 май, ще се опита да състави правителство, вероятно с неофициалната подкрепа от по-малки партии.

Ще бъде много, много лошо, ако България не успее да състави правителство. Но ще бъде още по-лошо, ако бъде сформирано правителство на всяка цена, цитира Ройтерс думите на бившия премиер.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе ако му стиска и ако разкара цветанов, може и да стане, иначе си е точно като в оня виц за девствената булка "дано, дано, ама надали"
407
5
 
14
 
! Отговори
Стойнев преди 11 години
Този варел пълен с фекали до кога ще се пули пред камерите. Позор тикво гнила!
406
4
 
18
 
! Отговори
лили преди 11 години
ТИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ И ЕДИН ДЕПУТАТ. КРАДЦИ
405
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАБРАВИХ, И ЗА ТВА ДЕТ НЕМАЛО ЖЕНСКИТЕ ГАШТИ У ТЕХ, БАСИ КОНСТАТАЦИТЕ, Е ТВА НИ Е БИВШИЯ ПРЕМИЕР, ША МУ ПИША БИОГРАФИЯТА НЕМА НАЧИН, ТВА ША Е УНИКАТ , ША ИЗКАРАМ ДОСТА КИНТИ, ТИРАЖА ША Е ГОЛЕМ
404
2
 
16
 
! Отговори
ядосан преди 11 години
как да види народа, че гладува - тоя ходи с охрана и се крие като мишок от хоратаи по неговите си митинги платените раздава запалки белким всички се самозапалим!
403
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЙ БЪРКА, НЕ 42% 92 % ША ЗЕМИ
402
3
 
15
 
! Отговори
човек преди 11 години
Тоя не гледа ли по телевизията как обедня народа до просешка тояга и как го хулят всички и го гонят от властта, не сили взе поука как го изхвърлиха хората като мръсно куче, та се е напнал пак министър председател да става, брей, че гьон сурат! Малко му беше, иска му се още един път да опита шута на народа, тоя път направо в мутрата!
401
1
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Производство на автомобилни резервни части ще създаде десетки хиляди работни места. Какво бълнува тоя "МОНТУБЕ" които лееха блокове за моторите на Ауди в Русе затварят фабриката и я местят в Македония , тоя сънува производство на резервни части . Явно от ганджа е минал директно на бели магистрали
400
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ША ПИШЕМ КНИГА ," БИОГРАФИЯТА НА БОЙКО", ПОЧВАМ С "ГЪОЛА" НА БЕЛЕНЕ, ША ДОБАВЯ ЗА ФИЛИИТЕ С МАС, ЗА ВИШИСТИТЕ ДЕТ ТРЕБЕ ДА ПАСАТ ОФЦЕ, ЗА ТВА КАК СЕ САДЯТ КАРТОФИ, ЛОШИЯ МАТРЯЛ, ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДЕТ ОПАПКАЛИ РЕЗЕРВО, ДА НЕ ЗАБРАВИМ КУФТАЦИТЕ И ПАРЖОЛКИ, ЗА ЦЕЦОМОЛА, ЗА ИНСПЕКЦИЙКИТЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ, ЗА АСФАЛТО, ЗА БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ ДЕТ ХОДЯТ ДА РИТАТ С САМОЛЕТО НА ДАРЖАВАТА, ЗА НЕГРАМОТНОСТТА НА НАРОДА И МОАТА, ЗА ПОДСЛУШАНИЯТА НАРЕД, ЗА ТВА ДЕТ НАП ПРИКЛЮЧИ БИЗНЕСО И ЗА ОЩИ СЕЛСКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ
399
1
 
4
 
! Отговори
куку преди 11 години
Ранат се зер, да не заслабнат!Народа си изядоха и пак за кльопачката се нередили!
398
3
 
7
 
! Отговори
Злопаметен преди 11 години
Бойко , Бойко какви 100 депутата ти се присънват ?Много по- вероятно е да получиш 100 обвинения в престъпна дейност , ама че си гламав!!!Като ти казваха да бягаш , да се криеш при ошфорките - да си го направил !Късно е чадо !!!
397
1
 
5
 
! Отговори
един преди 11 години
абе, да попитам защо като поседят във властта политиците така се оранват, че дигат по двадесетина кила, мязат на угоени *** за колене, па и са все гладни за още... ай, си.тир от тук!
396
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMO GERB BA - 55 PROZENTA BA
395
4
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Ама тоя *** наистина ли си вярва?
394
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ 42 % , ПОБЕДА, БОЙКО КАЗА
393
4
 
8
 
! Отговори
фен преди 11 години
Ало, артистчето стига толкова лъжи. Всички разбраха колко си ***, вземи Цв и беж да те няма иначе си аут.
392
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕЦКО ПРЕМИЕР, БОЙКО ПРЕЗИДЕНТ, ФИДОСКА БОС НА ПАРЛАМЕНТО, ПОБЕДААААААААААААА, САМО ГЕРБ, БОЙКО, БОЙКО, БОЙКО, МАГИСТРАЛИИИИИ, АСФАЛТ, ЦЕЦОМОБИЛИ НОВ ВНОС ВСИЧКИ ЕКСТРИ, ДАРЖАВА НА ГЛУПАЦИТЕ, ПОБЕДАААА, 240 ДЕПУТАТА ОТ ГЕРБ, ША ПРОИЗВЕЖДА, АМА НЕ ЗНАЕ КВО, С БОЙКО, С ЦЕЦКО, НАПРЕДЕ, ПОБЕДААААААААААА
391
1
 
5
 
! Отговори
ех преди 11 години
мечти, мечти.....
390
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я вижте снимките които показва Бойко. Станишем ноже ли да покаже такива снимки. Например това е гьола в Белене преди да дойдем на власт 2005 а това са изградените рерактори на снимката от 2009. При комунистите нещата се случват само в бъдеще време. Любимата им думичка е ЩЕ и любимото глаголно време е БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ. Аз вече 50 години чакам да видя светлото бъдеще което ми обещаха през 1960та. По добре реалните малки строежи на ГЕРБ пред светлото бъдеще на комунистите което никога не идва.
389
3
 
7
 
! Отговори
ТАТО преди 11 години
ТОЗИ *** ОЩЕ СИ ВЯРВА ЧЕ НАРОДА ЗАБРАВИ ПРОСТОИИТЕ КОИТО НАПРАВИ И СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ В ЕВРОПА, БЪЛГАРИНА ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ КОГАТО ТЕ УПРАВЛЯВА *** НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ ОТ НЕГО, ТАЗИ ГЛУПАВА И АЛЧНА МУТРА НИ ВЪРНА ГОДИНИ НАЗАД,.