Експеримент прави възстановка на атентата в Бургас

Два автобуса ще бъдат взривени край Ихтиман
26 апр 2013 08:14, Петя Славова
20
Експеримент прави възстановка на атентата в Бургас
Снимка: Булфото

Експеримент, организиран от следствието ще повтори атентата в Бургас, който се случи на 18 юли 2012 г, съобщи БНТ.

За целта ще бъдат взривени два автобуса. Този път избраното място ще е край Ихтиман. Чрез възстановката ще могат да се изяснят важни детайли за атентата. В него загинаха петима израелски туристи, шофьорът на автобуса и атентаторът.

Двата автобуса за възстановката са закупени от Европол. Ще има и човешки макети с равен брой пътници на превърналите се в неволни участници в атентата. Макетите са направени в завод “Арсенал” в Казанлък и съответстват на мускулната и костна плътност на човешкото тяло. Свидетелски показания и записи от охранителните камери показват къде точно са стояли хората в момента на избухването на бомбата.

Взривното устройство, което също ще е максимално близко копие на бомбата, избухнала в Бургас, е подготвено заедно с експертите на Европол.

Разследващите органи ще се опитат да установят с този експеримент дали автобусът е трябвало да бъде взривен в движение по пътя към Слънчев бряг, за да има повече жертви и щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
?? преди 11 години
Какво правят Българските Джихадисти-Ислямисти ,защо не пресъздадете взривът с тях ?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По време на криза МВР пак харчат като луди парите на хората за глупости!
15
0
 
3
 
! Отговори
хао преди 11 години
А в Бостън защо нямаше възстановка на взривовете и подобни следствени експерименти , преди да заловят атентаторите?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хаха след 1 година ще ми правят възтановка ... питайте цецо той нали знае всичко.другите съучастници още ли ги търсят или стана като избеГалеви ?
13
0
 
4
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ИЗВОДА МИ Е: - ТОПЛО, ТАПЛО - 100% ИНСЦЕНИРОВКА..., НО АРТИСТИТЕ СА СЛАБИ!- ЯВНО МОСАД ОТДАВНА НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ!!!( А на времето бяха корави момчета, доста корави)
12
1
 
2
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
- Записа на атентатора от летището е монтаж, фалшив е, краката му се отделят от тялото!!!- ПОЛИЦИЯТА ВСЕКИ ДЕН СМЕНЯШЕ ВЕРСИЯТА ЗА ВЗРИВА, КОЙТО НЕ Е СЧУПИЛ ДОРИ И СТЪКЛАТА на съседните автобуси стоящи НА ДВА МЕТРА (в затворено пространство ефекта от взрива се усилва) НО ИНТЕРЕСНО ТЕРОРИСТА ПРЕСПАЛ В ХОТЕЛ, НА МЕТРИ ОТ ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА ОЧЕВАДНО ТАМ Е БИЛА ЯВКАТА ЗА ИНСТРУКТАЖ ИЛИ ОБРАТНОТО - ОТ ОФИСА СА СЪЗДАЛИ ФАЛШИВО АЛИБИ ЗА ПРЕСПИВАНЕ В ХОТЕЛАИЗВОДА МИ Е: - ТОПЛО, ТАПЛО - 100% ИНСЦЕНИРОВКА..., НО АРТИСТИТЕ СА СЛАБИ!- ЯВНО МОСАД ОТДАВНА НЕ
11
1
 
1
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ВИДЯХ СНИМКИТЕ... ЖАЛКО ЗА ХОРАТА, НО...- ТОВА БЕШЕ ВЗРИВ ЗА СПЛАШВАНЕ... - МОЩНОСТТА Е НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 200 гр. ТНТ-еквивалент..., ПРИ ТОВА ВЗРИВНОТО ВЕЩЕСТВО Е "МЕТАТЕЛНО" И ПОВЕЧЕ ГОРИ, ОТКОЛКОТО УБИВА... АКО Е ВЗРИВЕН В БАГАЖНИКА И В ДВИЖЕНИЕ, като явно е било планирано, САМО ЩЕШЕ ДА УПЛАШИ ТУРИСТИТЕ И ДА ЗАПАЛИ АВТОБУСА...!!!- НО- НОВИНАТА ЗА АТЕНТАТА Е ИЗЛЪЧЕНА ТРИКРАТНО 7, 15 и 20 минути ПРЕДИ САМИЯ АТЕНТАТ, дори от полицията в Бургас!!! А друг самолет от Израел на същата компания каца 30 МИНУТИ преди обекта на взрива- Записа на атентатора от летището е монтаж, фаршив
10
0
 
14
 
! Отговори
ined преди 11 години
За какво харчат излишни пари като 100% е ясно че целта на атентата е да се натопят Иран и Хизбула.
9
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Тия дали имат поне малко усещане колко са некадърни ,смешни и жалки? След атентата в Бостън, би трябвало дори на слепия да му е просветнало !
8
0
 
3
 
! Отговори
Оногондур преди 11 години
"Свидетелски показания и записи от охранителните камери показват къде точно са стояли хората в момента на избухването на бомбата."Като знаят къде са стояли хората,включително и набеденият за бомбаджия,тогава защо им е да правят експеримент?Харчат едни пари,или просто тупат топката?Да питат Мосад,ЦРУ,Хизбулла,нали те знаели всичко за атентата.
7
0
 
13
 
! Отговори
Gosh преди 11 години
Посъберете от *** *** за и около автобусите, за да е по-автентично. А и малко да се прочисти тоя Ихтиман :) 2-3000 няма и да се усетят ако липсват
6
0
 
8
 
! Отговори
ммм,да преди 11 години
Нашета смешна милиция явно може само да подслушва,рекетира и бие деца и старци по улиците.В Америка и навсякъде по света до една седмица знаеха как,кой и почти защо е направил бомбен атентат,а тука си играйкаме на ПР акцийки година по-късно и театрални"възтановки"!А гнуслярите от гроб уж щяха да "преборват" престъпността-не само че стана стократно по-голяма под тяхното вещо ръководство,но и международната се вихри с пъна сила,въпреки че ядем дюнери като невидели,за световен мир...
5
0
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Да се смееш ли, да плачеш ли! Какви са тия възстановки, та специални автобуси за случая и др.п. Всички знаем, че първите часове и дни са най-важни за разкриване на престъпниците.Нали видяхме как става това в САЩ - бързо и категорично. А у нас би приличало на шоу, ако не беше толкова трагично. Разтягаме случая, докато се забрави.
4
1
 
10
 
! Отговори
Нетаняху преди 11 години
Ние можем да ви осигурим атентатор и точно копие на бомбата.
3
1
 
17
 
! Отговори
хер Химлер преди 11 години
А ще набутате ли евреи в автобуса за по- голяма автентичност?
2
0
 
12
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Не успях да разбера дали ще участват и хазаро/талмудски/кабало евреи в експеримента
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвинокио нали вече каза - Хизбула, за какво са им експерименти? Той знае всичко! Европол пасти да яде...