ГЕРБ приключиха, отсече Кунева

Тя видя престъпление против правосъдието в записаните разговори
28 апр 2013 16:05,
260
ГЕРБ приключиха, отсече Кунева
Меглена Кунева. Снимка: БТА

“Има престъпление против правосъдието”, коментира председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунев информацията, че Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи.

В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Запасите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

Скандалът със СРС-тата започна, след като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та в СДОТО. Обвинението потвърди две трети от сигнала и образува четири досъдебни производства.

“Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички”, коментира Кунева.

Тя изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени. По думите на Кунева записите показват как е осъществявано “извиване на ръце на прокуратурата и как са раздавани пари по обществени поръчки”.

Меглена Кунева допълни, че до настоящия скандал се е стигнало, след като не е имало никакви последици от предишните скандали с подслушани разговори – този със спряната от бившия премиер проверка срещу Мишо Бирата и изчитането от парламентарната трибуна от бившия вътрешен министър записи от СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, които после се оказаха невинни.

“ГЕРБ приключиха! Ако още не са го осъзнали, толкова по-лошо за тях. На 12 май ще изчистим България за един ден”, заяви по-късно пред симпатизанти в Бяла Меглена Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 10 години
Ей такива изказвания вдигат рейтингът на ГЕРБ...
128
2
 
13
 
! Отговори
moli преди 10 години
Другарката Пръмова да не бере грижата на ГЕРБ -тя е била и ще бъде.И един съвет -да прослуша прословутите записи и тогава да говори за каквото и да е.За лекарите в Г.Оряховица всичко беше истина,но там участваха и родителите на момичето за съжаление.А на М.Найденов така му се пада.
127
1
 
12
 
! Отговори
д-р ФройНд преди 10 години
Аз мисля, че тази жена е не за Народното събрание, а за едно друго, специализирано, заведение при едни чичковци с бели престилки и пижамки с по-дълги ръкавчета, да могат да се връзват на гърба, щото.
126
0
 
5
 
! Отговори
Нина преди 10 години
Не се радвайте толкова много. Не е почтено.
125
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Госпожо Кунева, народът ще реши дали са приключили ГЕРБ, не вие.
124
0
 
7
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
zashto li se e zagrijila tazi za balgariya?pak neshto e nabelyazala za kradene.bedna mayka balgariya-izpiha i kravchicata tezi vampiri.
123
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Топката е в Цацаров, но да не чака да минат изборите, защото ще изтърве влака.
122
15
 
14
 
! Отговори
svejarov преди 10 години
За съжаление с ГЕРБ приключи и България.Движение България на гражданите и Кунева знаят какво ще заварят след изборите една разградена и разграбена България.Пожелавам им успех по трудния път.
121
16
 
17
 
! Отговори
:) преди 10 години
Права е Кунева.
120
24
 
12
 
! Отговори
Някои не ми харесват преди 10 години
Някои от писачите в този форум не ми харесват. Обиждат Кунева. Наричат я дърта, кривоуста...Кой то не харесва Кунева няма акъл. Преди 34 години навърших 50 години. За мен Кунева е умна и красива жена. Ще гласувам за нея.
119
15
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не им обръщайте внимание на глупостите , които пишат по форумите. Те освен с мръсотии и цинизми , нищо друго не умеят. Това са платени драскачи. Това са ГЕРБЕРСКИТЕ еничерчета , които цял живот не са създали нищо , освен да рушат,бият и крещят.И с тях ще се оправим. Да започнеме от ГЕРБ. ДА СМАЖЕМ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА ,ДОКАТО Е МАЛКА. Иначе ще стане....страшно.Без работа,без пари , без пенсии....ще се биеме пред кофите за смет.
118
15
 
24
 
! Отговори
Кунева преди 10 години
Кунева е нахална,като конска муха!Дърта нахална снаха!
117
9
 
23
 
! Отговори
stanimirbg преди 10 години
А по въпроса тая КУКУнева за каква се мисли до ония ден беше с "царя"после с БСП,ДПС сега партия ще прави наяла се въшката ,излезнала на челото.*** ГАДНА И ПРОТИВНА
116
11
 
13
 
! Отговори
перо преди 10 години
Искате ли вашите деца и внуци да работят,печелят и помагат.Искате ли те да са до вас,да се грижат за вас и да бъдат с вас , а не да бягат в чужбина като изгнаници по турско време. Свалете Г Е Р Б . Свалете най лошата и *** българска МАФИЯ .Живейте , като всички хора по света, а не да слувшате само лъжи и извинения. Тези хора мислят само за себе си. ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ......
115
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази кукумявка какво иска?
114
10
 
11
 
! Отговори
stanimirbg преди 10 години
До до 131ВангаТя Ванга умря бе,и ГЕРБ ще я последва а Боко И Цецо в затвора.
113
28
 
18
 
! Отговори
до 131Ванга преди 10 години
ГЕРБ ще бъде първа и самостоятелна сила в 42 -то народно събрание и това е в полза на всички български гражданиКазах!
112
1
 
17
 
! Отговори
рано е за радости преди 10 години
Последния се смее най- добре!
111
14
 
12
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Леле колко ви боли , само като ви казва истната в лицето. А,като стане,ще стане страшно. Корупция,далавери,кражби,всичко това ще излезе на яве. И да плюете и да ругаете и да спечели и загуби, нещата вървят на .....присъди и.....?За пръв път в живота си ще гласувам за БСП.А Кунева е като Касандра. Винаги казвала истината , но никой не и вярвал.КоЛлото по бързо си отидат, толкова по скоро ще завивеем , като ХОРА.
110
7
 
12
 
! Отговори
въй въй преди 10 години
А загниващия капитализъм приключи ли,другарко Пръмова-Кунева ?Айде сег аплатените драскачи тук да напишат 120 мнения във възхвала на това умно изказване ,а ние които сме граждани на България да ни сложите минусите,щото не сме на акъла на тая от гражданите на някоя друга България-може би тази,която се предлагаше на Априлския пленум да стане 16-та република на СССР.