Не било агитация, а дарение

Социалният патронаж в Плевен отишъл да вземе козунаци от ГЕРБ
Обновена: 8 май 2013 18:34 | 8 май 2013 18:34,
33
Не било агитация, а дарение
Снимка: Читател

Автомобилът на Общинския домашен социален патронаж в Плевен, заснет пред офиса на ГЕРБ на 7 май, е получавал дарение, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в града.

Кметът на града проф. Димитър Стойков разбрал за дарението на партията от медиите и е била извършена вътрешна проверка. Ирина Йорданова-Ранкова - временно изпълняващ длъжността управител на социалния патронаж, е изготвила доклад до градоначалника, от който става ясно, че дарения на хранителни продукти са получавани не за първи път в патронажа.

През последните години са правени от частни лица и фирми като БЧК е основен дарител. Не е прецедент и има практика автомобилите на патронажа да получават на място даренията, се посочва в доклада, цитиран от пресцентъра.

Дарението на ГЕРБ е било 343 козунаци за възрастни и социалнослаби хора, които се обслужват от патронажа, се уточнява в съобщението.

Днес от БСП и "Движение България на гражданите" в Плевен внесоха сигнали за случая в Районната избирателна комисия /РИК/, тъй като според тях в случая става въпрос за политическа агитация, за която е използван общински микробус и с това е нарушен Изборният кодекс. От РИК заявиха за БТА, че ще разгледат сигналите по-късно днес.

Днес левицата остро разкритикува ГЕРБ заради случая в Плевен и на пресконференция на “Позитано“ 20. Кандидатът за депутат Жельо Бойчев нападна бившите управляващи, че използват общински и държавни ресурси за предизборната кампания. Той определи като “фрапантен и нелеп“ случая със социалния патронаж в Плевен.

Вчера пък до медиите бяха изпратени снимки, на които се вижда микробус на социалния патронаж и хора, които си подават торбички, брандирани с логото на ГЕРБ около него. Имейлът беше анонимен, а подателят се е подписал като “възмутен гражданин“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМА РАЗБИРА СЕ, КОГАТО ГЕРБ ПОДКУПВА СТАРИТЕ ХОРА С КОЗУНАЦИ НЕ Е АГИТАЦИЯ. КОГАТО МВР ПРИНУЖДАВА ОБЩИНИТЕ ДА ПРАВЯТ "ДАРЕНИЯ" ЗА КАМПАНИЯТА НА ГЕРБ И МЕСТНИТЕ РПУ-ТА НЕ Е ИЗНУДВАНЕ... ВЪОБЩЕ ИДИЛИЯ!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА НЯМА ИМЕ И ЛИЦЕ ! ИСТИНСКАТА , ДЕ !
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Козунаци във формата на премиера Слънце :)))))))
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълен цирк. Така са свикнали да работят с подкупи и далавери, няма да се променят . За това не трябва да им се позволява отново да влязат във властта.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако НАИСТИНА искаха да подпомогнат гладните и бедните, вместо тези луксозни рекламни торбички, изписани с ГЕРБ, всяка от които струва 2-3 лева, можеше да им дадат нещо за тези пари за ядене - по 1 хляб и 1 шоколад например, или нещо подобно, от което наистина имат нужда... Впрочем, в предишните 3-4 години, когато по Великден НЯМАШЕ избори, раздавали ли са на тези хора в Плевен нещо, каквото и да било?...
19
1
 
9
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
Ххахааахаха, раздали козунаци??? Малииии, пак манипулации във вота. Изборите да не се зачитат!
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Жельо Бой4ев беше при Коритаров ,две приказки на кръст не можа да свърже . И Станишев е събрал доста *** около себе си.Нямат ли професии тези хора ,вси4ки се юрнали в политиката да се излагат.
17
5
 
4
 
! Отговори
bez ime преди 10 години
ne be6e oplyuvane ne be6e 4udo 4e bsp razdavali kebap4eta,olio i t.n ,tiya bokluci re6iha da sa po-originalni-kozunaci 6te razdavat-"loschiyat matriail"v Bg NESE KUPUVA NITO S KOZUNACI8da ne se brakuvat de, pa i blagodeyanie 6te otchetm,vidi6 li,....)nito s kakvoto i da bilo!BG narod iska pravitelstvo,koeto NE E korumpirano i misli za horata, a NE koy ot upraclyavaschtite da se ohrani kato vas,tapi gnusni "gerberi"...!!!!!
16
2
 
7
 
! Отговори
хърсово преди 10 години
ДПС нахрани цялото село с агнешковие *** ли сте за едни козунаци да се занимавате
15
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айдеее комунистите ще вземат и последния залък от устата на бедните за да вземат властта. Отвратен съм. Не трябваще ли катосоциална партия БСП да помага на бадните а не ГЕРБ дето е дясна партия. БСП до сега едно дарение не са дали за бедни или пострадали хора. Всичките им пари отиват за флашки и компромати
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не било агитация - било дарение Не било разприт - било разговор с прокурора Не слухтяло МВР, слухтяли "паралелни структури"..... Е само с "котката ми изяде домашното" не сте пробвали още, уважаеми ГЕРБери
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено партияата на всяко ниво използва своите калинки!
12
7
 
18
 
! Отговори
pesho преди 10 години
Dolni bokluciiiiiiiiiiiii
11
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дарение преди избори в партийни торбички:)))) Да, бе да!
10
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давайте ***,турчуляги,атакисти,барековци,куневица и подобни тям ***,защото имате още два дена.После ден тишина,а след това може да обявите и военно положение,като стане ясно,че пак няма да ви бъде и пак ще подсмърчате на РЕЗЕРВНАТА СКАМЕЙКА.
9
13
 
25
 
! Отговори
не на ДПС преди 10 години
ДПС масово купуват гласове, дори и в София, което е върховна наглост. Мислех, че го правят само по селата и в малките населени места. Не си продавайте гласовете на тези ***, обричате и децата си на мизерия.
8
5
 
35
 
! Отговори
до кина преди 10 години
Кинче, аз пък щях да взема козунака и пак няма да гласувам за тях. Ха ха хааааааа
7
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе я вървете из казанлъшките села и вижте какво правят БСП и ДПС. Свикнаха да прехвърлят собствените си грехове на другите! За пръв път виждам вместо да се хвалят какво са направили,да раздават диплянки какво ГЕРБ не са направили!
6
15
 
34
 
! Отговори
Георги преди 10 години
С какви дарения и козунаци ни занимават? Аз на снимката не виждам козунаци, а агитационни материали на ГЕРБ, при това доста. Освен ако са козунаци, опаковани в ГЕРБерски папки и хартиени торбички? Знам, че на ГЕРБ им се иска да не вярваме на очите си, но нема да стане :) А и БСП да не се правят на ощипани, те са същите ***, само малко по-внимателно действат.
5
19
 
13
 
! Отговори
кина преди 10 години
за козунаци и аз отивам да гласувам за герб