Намериха забравен чувал с бюлетини в Пловдив

Ще се уточнява дали е технически пропуск
14 май 2013 13:58,
113
Намериха забравен чувал с бюлетини в Пловдив
Снимка: БТА

В Пловдив е открит забравен чувал с бюлетини от изборите. Това съобщи за Dnes.bg прокурор Атанас Илиев. 

В понеделник следобед чистачка на Панаира се натъкнала на цял чувал с бюлетини, зарязан в източния край на палата №6, където се помещава Районната избирателна комисия за Пловдив-град.

Сигналът е подаден в полицията. Прокуратурата е разпоредила извършването на оглед в панаирната палата и изясняване на всички обстоятелства относно движението на документи и бюлетини в изборния ден, както и относно вида и бройката на намерените бюлетини.

Прокуратурата ще провери и доколко случаят касае формален технически пропуск на ангажираните с изборите лица. Образувано е досъдебно производство. 

По закон длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Съдът може да постанови и лишаване от права да се заема определена държавна или обществена длъжност, или с пробация, поясниха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Хубаво щеше да са забравили чувала с парите за кампанията . Чистачките щяха да боготворят професията си .
96
0
 
1
 
! Отговори
абе преди 10 години
как никой не забравя да си вземе парите после? Няма такава държава!
95
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 10 години
Питам аз: а след това къде отива печата? Или се унищожава на място? Предава се заедно с протоколите, бюлетините и т.н. в РИК. Не се унищожава на место.Изборите не могат да се фалшифицират чрез бюлетини.Лъжат ви нагло.В комисиите,които ги броят има 7 представителя от различни партии,плюс застъпници и наблюдатели,които присъстват на броенето.Това са 12/13 души накуп,всеки с различни политически пристрастия,как ще стане?!?!Купуването на гласове е големият проблем,но за това прокуратурата мълчи.
94
0
 
5
 
! Отговори
Maра преди 10 години
Абе, то е много сложно да се провери, отварят въпросния чувал и вътре има списъци на застъпници, наблюдатели и преставители на партии,а на тях си пише коя е секцията. Проверява се дали е предаден на общинската администрация и дали е минала секцията на контролата. Работа за няколко минути.
93
0
 
4
 
! Отговори
Олло преди 10 години
До :)Правителство няма да ни назначат (за жалост), защото е против конституцията на ЕС да се меси (явно, разбира се!!!) във вътрешните работи на страна-членка. Освен ако официално не бъдат помолени за такава намеса. Познай нашите държавници дали ще пуснат доброволно някого да им проверява кирливите ризи... Но за провеждането на изборите могат да се намесят от Брюксел и аз съм сигурна, че така ще стане, най-късно до края на годината.
92
0
 
13
 
! Отговори
смешко преди 10 години
Смях...Тези от Европата са се хванали за главите от нас-навсякъде гафове и воня!
91
1
 
2
 
! Отговори
Тома Неверни преди 10 години
До Ф-2Питам аз: а след това къде отива печата? Или се унищожава на място? Просто питам. Наистина не знам.
90
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 години
Предлагам временно европейско управление и да ни назначат правителство от ЕС поне за един мандат. Така кражбите ще намалеят и всички европейски проекти ще бъдат изпъление! То се цижда какъв цирк сме и само се излагаме, като не може сами, тогава да дойдат от ЕС!
89
6
 
6
 
! Отговори
Жорката преди 10 години
Почва да ми става малко смешно, сигнала е подаден от чистачката на панайра (леля на Станишев)
88
2
 
6
 
! Отговори
социалист преди 10 години
амсалаци всичко което го крадохте 23 години се създаде по времето на соца!!!! И пътищата до най малкото селце и поликлиниките и т.н . Вие *** Герберски какво направихте ......100 км магистрали още няма и само издънки и убийства!
87
0
 
2
 
! Отговори
излишен Вой! преди 10 години
При подписани иксерокопирани и заверени с подписи и мокър печат протокали за всички присъствали наблюдатели , застъпници и СИК Плика в бюлетините е ненужен на практика .Освен ако не се изиска повторно преброяване.
86
1
 
3
 
! Отговори
Ф-2 преди 10 години
"Уникалността" на печата идва от съзнателното нараняване ,които се извършва прид очите на цялата СИК сутринта преди започване на изборния ден!Печата се се изнася при никакво обстоятелство.След преброяване на бюлетините се попълва протокол ,който се подпечатва със същия печат е со подписва от 7 те члена на СИК!!Тази година се направи един колосален разход и се закупиха безрбой копирни машини - мастилено струйни , ужасно бавни и мастилницата на мовечето места се изчерпи бързо
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХахаххахаАма че глупост - забравен чувал! И какво се уточни? Каквото и за склада в Костинброд ...
84
0
 
6
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Кой знае как ни се присмиват" кукловодите", като ни гледат как се обиждаме, как ходим да гласуваме, мислейки,че нещо зависи от нас!Тези *** са за разстрел. До сега наказани - няма! Къде е милицията, прокуратурата,къде е съда, защитник на интересите на обществото!На следващите избори може да си закарат директно бюлетините от печатницата в ЦИК.
83
5
 
14
 
! Отговори
кака преди 10 години
ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ПРОТЕКЛИ ГЛАДКО И ТОЧНО,СЛЕДВА,ЧЕ ТОВА ЧУВАЛЧЕ Е ОТ КВОТАТА 350 000 +. +,АМА КОЛКО И КЪДЕ? И КОЛКО ОТ ТЕЗИ ПЛЮСЧЕТА СА ПЛЮСКАЛИ ГЕРБЕРСКИ КЮФТАЦИ.ВОНЯ!ВОНЯ!!
82
0
 
9
 
! Отговори
Будист преди 10 години
И аз си взех два чувала вкъщи, ще си паля печката зимата.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аха ясно "честни" избори!
80
1
 
6
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Какъвто искаш "уникален" печат могат да ти направят за по-малко от 50 лв. на много места в София.
79
3
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 10 години
ЗА ЧОВЕКА ОТ 75. НЕ УВАЖАЕМИ.!АЗ СЪМ ЕДНА ОТ МНОГОТО И НЕ СИ ТИ, КОЙТО ЩЕ МЕ ПЪДИШ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО АЗ СЪМ ПО БЪЛГАРКА И ОТ ТЕБ. ИЗПИКАЙ СЕ, ОГЛЕДАЙ СЕ И ЩЕ ВИДИШ КАКВО *** СТОИ НА ЗЕМЯТА ПРЕД ТЕБ..ТАКИВА НЕДОРАСЛИЦИ КАТО ТЕБ СЪС САМОЧУВСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ АКО ИСКАТ И В ЗЕМЯТА ДА СЕ СКРИЯТ ЗА ДА НЕ НИ ГЛЕДАТ НАС КОМУНИСТИТЕ. ОЩЕ ЯДЕШ ХЛЯБ ОТ НАС. А ТИ КАКВО НАПРАВИ ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ . АЗ ИМАМ 44 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ , А ТИ?!
78
0
 
4
 
! Отговори
BULGAR$A преди 10 години
i 6e vlezem vav 6engen znaete li koga???????? i *** ne sa vinovni nie sme po golemi *** ot istenskite