Райков дири откъде са изтекли документите за Костинброд

Премиерът е разпоредил на ДАНС вътрешна проверка
Обновена: 15 май 2013 12:27 | 15 май 2013 11:01, Веселина Йорданова
207
Райков дири откъде са изтекли документите за Костинброд
Марин Райков Снимка: архив, Reuters

Премиерът Марин Райков е разпоредил на ДАНС вътрешна проверка за разпространението на документи. Недопустимо е изтичането на информация от страна на институции, които са призвани да опазват реда и законите в държавата, заяви Райков в началото на заседанието на правителството.

Премиерът уточни, че съзнателно не назовава тези институции. Най-вероятно обаче става въпрос за писмото, подписано с „група достойни прокурори, на които им е писнало да бъдат използвани“, което получиха някои медии, сред които и Dnes.bg. Към него има и 4 файла с копия от документи.

Премиерът съобщи пред министрите, че се е срещнал спешно днес с председателя на ДАНС Константин Казаков, от когото е получил уверения, че документите не са разпространени от службата. Закъснението на заседанието на кабинета с 20 минути той обясни с „определени информации, които изтекоха в последните часове и които поставят редица много сериозни въпроси“.

Още по темата
Премиерът очаква до края на днешния ден конкретен доклад с резултати на бюрото си.

Изключително важно е да бъде установено по един безспорен начин откъде и по какъв начин е изтекла тази информация, заяви той.

По думите му важно е да стане ясно дали съдържанието на тези документи разкрива информация, която би застрашила по някакъв начин хода на досъдебното производство.

„Скъпи колеги, България е правова държава. Има действащи институции, които в съответствие с върховенството на закона ще очакваме да се произнесат и ясно да определят отговорностите по този казус“, заяви Райков пред министрите.

По думите му от изключителна важност за стабилността на държавата в момента е да не се хвърля сянка на съмнение върху изборния процес.

Днес премиерът няма да даде обичайната пресконференция след заседанието на кабинета, защото на посещение у нас ще бъде премиерът на Република Косово Хашим Тачи, когото ще посрещне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
2
 
! Отговори
rosen700 преди 11 години
Я по-добре да натика фалшификаторите вместо да дири..........опаааааааааа, какъв е той че ще дири? ЗА ТАЗИ РАБОТА СИ ИМА ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА И СЪД!!!!! Пак ли държавата се намесва в работата на правосъдната система?Какво е следващото?Нови скандални СРС-та?Как Райков се мъчи да отърве Б.Б. и Цв.Цв.?
169
0
 
6
 
! Отговори
правилен подход преди 11 години
Прекалено много станаха анонимните сигнали-Задължително е да се установи източника на причината за опорочаването на деня за размисъл.Това е начало за разплитане на интригата: Кой ? защо?Кой има полза? И да допуснем ,че от привърженици на ГЕРБ е сътворена тази цифра бюлетини--тези опитни ченгета така ли баламски ще се оставят да бъдат Хванати?!?!Има много въпроси и нито един задоволителен отговор!
168
0
 
9
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
отдавна се разбра ,че БСП стои зад компроматните войни при всички избори досега - само тъпия избирател не го разбра - стой си тогава последен по всичко в Европа българино. Нека пак те прегази комунистическо - турската вълна за да втасаш съвсем- това явно заслужаваш , щом си наивен , манипулируем и все още комунистическо спинозен!
167
1
 
7
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
Единственото провинение е, че БСП и ДПС си направиха пиар на гърба на ГЕРБ и нарушиха закона. В деня на размисъл се опитаха да си спечелят гласове по най-жалкия начин.
166
2
 
5
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
Прокуратура води по случая "Костинброд", се казва в документа. В него се посочва, че по време на днешната пресконференция на прокуратурата ПП ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини. "Изпращаме Ви 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите", се казва още в писмото.
165
6
 
4
 
! Отговори
Joli преди 11 години
Г-н Раков, не търсете от къде е изтекла информацията, а защо тези бюлетини са били там и за каква цел е трябвало да бъдат използвани.Но и вие като вярно куче на ГЕРБ се опитвате да спрете сгромолясването на доверието в тази клика, извинете - пратия.
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-важно е че институциите са се превърнали от държавни в частни и обслежват интересите на политици.
163
5
 
11
 
! Отговори
кирил преди 11 години
Много по-важно е да се проверят фактите в писмото на прокурорите, а не от къде е изтекло.Но как гл. прокурор ще разследва самия себе си? бсп-дпс минаха всякакви граници,дали Мая Манолова няма да опере пешкира? В следизборните пресконференции изглеждаше много зле-изтерзана,без грим и прическа,уплашена.
162
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 185Нека аз да ти отговоря - ти си абсолютен *** и такива трябва да ги трият, да не излезе, че са като теб! Ако можех да те набарам / което, впрочем, не е чак толкова трудно!/, щях да....
161
4
 
5
 
! Отговори
Нека мисли! преди 11 години
Райков щял да се срещне с престъпника Хашим Тачи. Това не е на добро за него. Х.Тачи беше гост на "Раковски" 134 и вижте какво стана. И със Зайков ще стане същото като с двата сини парцала - в нафталина! Той трябва да мисли за други неща - как ще се оправдава за неизпълнението на най-важната задача на кабинета си - провеждането на честни избори. Задача, в която се провали. Обещание, което не изпълни!
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да де, като във вица:"Кой пита..."Първо е престъплението, след това са другите подробности, Уди.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ГЕЙ СТАНИ ШЕФ(анонимен) 15 май 2013,14:49 отговориДо коментар [#26] от GayStanishДЕСНИТЕ СЕ ПРЪСНАХА ПОГНУСЕНИ,СЛЕД КАТО МОДЕРНИТЕ ЛЕВИ СЕ СЪЕДИНИХА НАЙ--ОТЗАД...КОМИНТЕРНОВСКИ !Оценка-0 +0
158
1
 
12
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
ЗА ШЕНГЕН ЗАБРАВЕТЕ ОСРАХМЕ СЕ !
157
5
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Тая, нашата държава- много аномалии: пидали и мутри ни управляваха, свалиха ги и пак дойдоха!? Верно са големи картели!
156
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЕСНИТЕ СЕ ПРЪСНАХА ПОГНУСЕНИ,СЛЕД КАТО МОДЕРНИТЕ ЛЕВИ СЕ СЪЕДИНИХА НАЙ--ОТЗАД...Оценка-0 +88
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Imali zna4enie???
154
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
176Драги ми селянино ,...Гюро ?ЗАЩО НЕ ПИТА ,ЗАЩО ----А.ДОГАН НЕ ХОДЕШЕ НА РАБОТА В Бг-ПАРЛАМЕНТ ----,20 години ?
153
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 175СИГУРНО ГЕРБАДЖИЯТА, НА КОГОТО Е ПЕЧАТНИЦАТА, Й Е ВТОРИ БРАТОВЧЕД!
152
6
 
21
 
! Отговори
! преди 11 години
Не е важно откъде е изтекла информацията, г-н Райков. Важно е защо и как някой може да си позволи да престъпи закона и морала.
151
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Райков ,защо се учудвате ?В Бг ---24г.,всичко се продава :----ФЛАШКИ,ЗАСЕКРАТЕНА ИНФОРМАЦИЯ,ДЪРЖАВАТА ,РОДИТЕЛИ,изпити,дипломи,книжки ,деца,дрога,чалга,.....и т. н.КАКВО ОЩЕ НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО,... в Бе -ГЕТОТО ?