Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан

"С искането за касиране призна, че е загубил изборите"
253
Борисов се държи като късния Кадафи, сравни Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: Булфото, архив

Бойко Борисов се държи като човек, който знае, че е загубил изборите, но му е трудно да го проумее, защото изпитва не просто страх, а панически ужас. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан, след като по-рано днес бившият премиер съобщи,  че ще иска касиране на изборите заради нарушения на закона в деня за размисъл.
Според Местан обаче по този начин Борисов сам признава, че е изгубил изборите.

„В едно демократично общество, в една страна член на Европейския съюз политическите лидери нямаме право на деструктивно отношение. Нямаме право да признаваме само политически избори, които сме спечелили. Нямаме право на принципа „след нас и потоп”, политически лидер няма право да се държи като "късния Кадафи", упрекна лидерът на ДПС.

Още по темата

Според него не е достатъчно една партия да има няколко депутати повече от останалите, за да има легитимност на управляваща.

„През 2009 г., пак ще прибегна до спортната терминология на Борисов, той ни би. Изборите през 2013 година ни изправят пред различна картина. Тези, които бихте, имат 120 мандата, за разлика от само 97 на ГЕРБ“, обърна се Местан към Бойко Борисов.

Той смята, че никой не е повярвал на думите на бившия премиер, че намерените в склад в Костинброд 350 000 бюлетини не са били на ГЕРБ. „Това е арогантно”, заяви Местан.

Въпреки това Местан е убеден, че няма никакви основания изборите да бъдат касирани и не бива "тези, за които работи цялата държавна администрация, да искат това“.

Той призова депутатите от другите партии, които влязоха в парламента, „да не бъдат толкова жестоки, за да позволят на ГЕРБ да управлява с правителство на малцинството“

„Все пак трябва да сме заредени с достатъчна доза отговорност и пред държавата, и пред всеки един български гражданин. Той е наясно какво го чака, ако някой му направи тази лоша услуга да му позволи да остане на власт. Ще бъде пометен от улицата”, каза Местан. 

Няма никаква вероятност, няма основания изборите да бъдат касирани, категоричен беше лидерът на ДПС.

Дали ще се случи този лош сценарий - да отидем на предсрочни избори, не с решение на КС, а по други причини - всичко ще бъде в ръцете на експертно-политическия кабинет, който ще бъде съставен след втория проучвателен мандат, зависи доколко адекватен на очакванията на българските граждани ще бъде този кабинет, поясни Местан.

Според него правителството трябва да бъде съставено час по-скоро. ДПС ще предложи на държавния глава Народното събрание да се свика на 21 май, когато според православния календар се почитат Св.. Константин и Елена.

Нямам амбицията да бъдем мандатоносители, бихме искали вторият проучвателен мандат да бъде успешен, подчерта Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: избориместанкасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
5
 
5
 
! Отговори
ДААА преди 11 години
Господин Местан, не ядосвайте Борисов, ще вземе да вдигне кръвно... по-добре пратете му КЕАЗИМ Ходжа - КЕАЗИМ ХОДЖА разваля магии и лекува с биоенерготерапия повече от 20 години. Кеазим ага помага и на мюсюлмани, и на християни и на ***. Бог е един, казва КЕАЗИМ ХОДЖА и обяснява, че може да окаже помощ на всеки.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще иска касиране на изборите заради нарушения на закона в деня за размисъл, когато всички партии коментираха скандала с намерените бюлетини в Костинброд, от ЦИК коментирахал
105
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Незная кой как се държи -дали като ранния или късния Кадафи,но Местан започва да се прави на Сюлейман Великолепни.Нека да му се напомни ,че Официална Турция не подкрепя ДПС главно заради принадлежността на ръководството й към ДС.
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ешййййй.... "Програмно правителсктво" Той, народът да не би патки да пасе...
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Събуди се БългариноБългарите в Турция са претопени. Голямата част са преселени в БГ. Сега в Турция има много малко българи. Кого ще представлява бг партия в Турция. А у нас 10 % от населението е турско.
102
2
 
1
 
! Отговори
:))) преди 11 години
До н113, абсолютно съм съгласен с теб, аз апелирам за това от много време, но получавам само минуси.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Националистическа + Протурска партия = Сътрудничество за взаимно обогатяване
100
2
 
12
 
! Отговори
Събуди се Българино преди 11 години
Я ми кажете имали българска партия в турския парламент или в гръцкия парламент ? Какво търсят тези фесове ТУК кой даде дума и право да имат партия в българския парламент ? Защо народа не се вдигне и да омете тези фесове хора събудете се защото както е тръгнало турския език ще стане задължителен в БГ жална ни майка ако си мълчим
99
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
, такава наглост никъде няма. Георги Марков (бивш конституционен съдия) казва, че в деня за размисъл комунистите и Местан спретнаха най-нагла агитация против ГЕРБ - тези плъхове гадни отричат, че нищо не се е случило. Ами,ако ГЕРБ бяха направили това, нали се сещате какво щеше да стане? Ей, хора мислете какво ни чака и се обединявайте!
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, бъдете разумни. Въобще не са необходими нови избори. Резултатите ще бъдат сходни със сегашните, и ГЕРБ ще бъдат пак в изолация. Никак не ми се вярва при повторен вот, за ГЕРБ да гласуват 50 + 1 от избирателите.Истината е, че трябва промяна на избирателният закон. Право на глас само на тоя, който плаща данъци, без право на глас да са хора без образование и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ, както е в ред европейски страни. Не гласуваш - глоба. така е в Гърция, Белгия и др.
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toq Mestan lie diwan lie kakwo e naprawil za BG 4e nai mnogo gowori nemojah da razbera.
96
2
 
6
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Каквъв е проблема да има нови избори и без това служебното правителство работи по-добре от нормалното. Ако има избори наесен мисля, че много повече хора ще отидат до урните и на БСП и ДПС не им изнася, защото не са убедени, че те ще спечелят. Благодарение на една телевизия имаме резултат, който не е истински. Никой няма право да прави каквито и да е разкрития в деня за размисъл или да говори в условно наклонение. Нека телевизията плати за новите избори
95
4
 
6
 
! Отговори
буда преди 11 години
за костов не три процента за костов три куршума с ак-45 и трите в грозната глава
94
3
 
8
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
Човече,смешен си! Местан говорел"умно и сдържано".....Местан е изпразнено от съдържание парвеню,на което му се иска да го забележат.Довчера се е хранил на мушамичка,но сега му се приискало сребърна лъжица.Бягаш от калта,но калта не бяга от теб.
93
1
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
"Костов е виновен ,че Турция се сдоби с партия в българския парламент "Мисля, че вината е на Луканов.
92
2
 
2
 
! Отговори
иван преди 11 години
До Анонимен нали предричат ,че третата световна ще започне от конфликт в малка държава дали това не е българия
91
4
 
2
 
! Отговори
Мк преди 11 години
до 101"с обезумял не по своя вина народ"А по чия вина? Кой народ ги избира тези политици? Костов беше последния кадърен политик и взе 2-3 процента. Анархията, която ще последва е просто следствие от изключителната ни тъпота като народ и нищо друго.
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роднина на Кадафи ( Местанка) се припознава в нов братовчет!
89
1
 
6
 
! Отговори
98 преди 11 години
Вие сте едно цяло но тоя път няма кой да ви търпи, след макс 6 месеца ще бъдете унищожени от народа, и тъй като вие не подавате никога оставка (19.01.2009 си спомних) ще трябва да ви запалим публично.
88
3
 
11
 
! Отговори
страх преди 11 години
1.Избори ще има защото хората не приемат резултата.2.Говори се за компроматна война. Аз видях нападение с компромати само от едната страна.3.Как така обвиняващите в манипулиран вот се държат с нокти и зъби за резултата?4.Станахме свидетели на едностранен политически канибализъм срещу всички институции.От какво се страхувате господа нали сте силните на деня?