ДПС се стреми към кабинет "Орешарски"

Бисеров: Преговорите с "Атака" са отговорност на БСП
Обновена: 16 май 2013 10:54 | 16 май 2013 10:44,
197
ДПС се стреми към кабинет "Орешарски"
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

ДПС ще води разговори единствено с БСП за съставянето на правителство, заяви Христо Бисеров от ДПС пред bTV. Бисеров беше категоричен, че от Движението за прав и свободи нямат намерение да сядат на масата с представители на “Атака“.

По думите му преговорите с националистите са били отговорност на столетницата. Обект на консултациите обаче няма да е съставяне на коалиционен кабинет. Бисеров за пореден път категорично обясни, че в 42-рото НС не може да работи коалиционно правителство, а единственият вариант е програмен кабинет.

"На хората трябва да им е ясно към какво се стремим - правителство начело с Пламен Орешарски, програмно, със задачи, цели и срокове", отсече той. По думите на ексдепутата отговорността за действията на подобен кабинет ще се носи от всички политически сили, които са го подкрепили. ДПС нямала да има "партийни министри" при съставянето на такова правителство.

От думите му стана ясно, че „червените” ще могат да разчитат на подкрепата на ДСП с приемането на „някои корекции” по програмата на кабинета.

„Това правителство няма да бъде на БСП, подкрепено от ДПС и ”Атака”. Това ще бъде правителство на Пламен Орешарски, лансирано от БСП.

Христо Бисеров изключи хипотеза за кабинет на ГЕРБ – нещо, което от партията направиха още в изборната нощ.

Те така се затвориха и изолираха. Те ще получат мандата, но се надявам, че няма да го реализират”, заяви Бисеров. Той коментира възможността и за трето завъртане на мандата като много рискована и обяви, че в ДПС не мислят в такава посока.

Според него съставянето на правителство, което вероятно ще разчита на „плаващи” депутати и на тяхното разположение, ще покаже дали може да се върши работа в парламента по приемането на закони. Ако това не се случи, „отиваме на нови избори”.

Ексдепутатът отказа да коментира и евентуално нареждане на бъдещия кабинет. По негови думи в момента е твърде рано да се говори с конкретни имена.

Конкретни имена за председател на НС Бисеров не коментира, но заяви, че всеки народен представител би трябвало да попада в профила на ръководител на парламента и вероятно двете най-големи политически сили ще представят свои кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
sharky09 преди 11 години
за пореден път БКП доказах , че са пълни *** и ако не са ДПС, никога няма да управляват!!!!! дори с тях да са *** и разни други ***. Ако направят правителство ще ги изгоним с камъни до зимата!!!!
151
0
 
6
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Винаги съм се чудил, че българинът е *** е ясно, но толкова ли е *** да вкарва в парламента е такива маймуни като това *** Бисеров, зорлан да го бута да краде и после защо живееме зле. Ами просто е бе простаци защото бутате насила Бисеровци да ви мамят и обират.
150
0
 
4
 
! Отговори
Rus преди 11 години
Жал ми е за всички вас , неграмотни и необразовани *** . Всички вие които искате сициална политика за да може да седите пак и да непревите нищо и да получавате помощи и незаслужени заплати !!! Неграмотните и прости хора никога няма да са добре !!!! Гласувайки за хора като Сидеров или Станишев вие сте си заслужили мизерния живот !!!! И когато младите и успели хора като мен се махнат от тая страна ще умрете в мизерия !!!! Защото всеки *** човек е заслужил съдбата си !!!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СИВ,СУР,ШУТ,ДЪРТ,ПРОДАЖЕН ---ПЪРЧ!
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДАТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ ,НАПРАВО ГИ ---УБИВАТ !
147
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 11 години
авеееееееее *** долна няма ли кой да те разстреля????
146
0
 
3
 
! Отговори
Аман хомита преди 11 години
Сексът, който всеки политик трябва да опитаТези моменти под завивките се помнят цял живот
145
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 11 години
Преди 25 години БКП преименува по насилствен и брутален начин турците живеещи в България.Сега не разбирам как така те гласуват за партия която е правила и сега прави коалиция с БСП.Щефът на БСП сега Сергей Станишев пък е син на Димитър Станишев който тогава е бил министър на вътрешните работи.Тези хора на практика гласуват за палачите си!Не знам дали го разбират.
144
0
 
2
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Жална му майка на Сидеров. Ще бъде подложен на огромен финансов натиск да подкрепи правителство на БСП. Ако не се поддаде / в което силно се съмнявам/ , то депутати от неговата партия със сигурност ще го направят , както са го правили вече в два парламента.
143
3
 
0
 
! Отговори
set преди 11 години
Do 170.Horata nesa tapi , ti si Tıpi4ak may.4e sega mladite nesali po 4ujbina,Da ne bi i ti da si izvan Balgaria. Borisof edin golyam 6mekar,znay go tova.
142
1
 
10
 
! Отговори
стреми се преди 11 години
ДПС не се стреми към кабинет "Орешарски", а към няколко ключови позиции в различни министерства и администрации (не е задължително да са министерски кресла), които под крилото на такъв кабинет ще си правят това, което искат и ги устройва ...
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това правителство няма да бъде на БСП, подкрепено от ДПС и Атака. Това ще бъде правителство на Пламен Орешарски, лансирано от БСП.А Орешарски от коя партия е издигнат бе *** такъв? И второ много ми е интересно как ще бъде прието това правителство /както и да се казва програмно или на БСП то е едно и също/ като не ви достига 1 глас. Трябва да го вземете или от Атака или от ГЕРБ.
140
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е Хр.Бисеров ?а/Турчинв/Българин с/нито едно от двете
139
0
 
3
 
! Отговори
аз до 158 преди 11 години
Да ти обясня сега като на първолаче. Сребърният фонд има никаква доходност. При годишна инфлация да кажем 3%, тези пари практически намаляват. Това означава че за да има едно и също количество в този фонд, твоите данъци трябва да го дотират. Това теб устройва ли те?Да ти го кажа на селски: Ако днес, когато ляба струва 1лв си сложиш 10 лева в буркан под леглото и ги оставиш там 10 години, а поради инфлацията след 10 години ляба струва 2 лв, ти дефакто си намалил парите на половина.
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЦИОНАЛЕН ---ПРЕДАТЕЛ !
137
1
 
8
 
! Отговори
аз до 154 преди 11 години
Дянков как точно се провали? Че всички показатели сочат че нещата са тръгнали в положителна посока? Ти, с математическо образование от 3ти клас си тръгнал да даваш акъл кой успял и кой се провалил?Бих казал не ставай смешен, но това мисля не ти е по силите. Ти си елементарен селски тип който разсъждава толкова повърхностно колкото да махне прахът от която и да е била тема.
136
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ка да подкрепим ----ПРЕДАТЕЛ ,...ПРОДАЛ СЕ НА ---ДПС ??????
135
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО ВОЛЕН ИМА ГЛУПОСТТА И СЕ КОАЛИРА СЪС ДПС,ТОВА ЩЕ Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ ЗА АТАКА
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
156, Това не е учудващо, като се има предвид, че КБ е коалиция на БСП и разни *** партии ...
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не можах да схвана, да не съм изпуснал нещо. Това Пламен Орешарски вече партия ли е че ще има кабинет на Орешарски. Задава се пълна безотговорност на партиите. Ако правителството прави нещо положително това е в резултат на усилията на подкрепящите го партии. А ако Орешарски взема непопулярни мерки отговорността си е само негова.