Национално отговорното е да се направи кабинет!

Не сме в патова ситуация след вота, сигурен е Плевнелиев
Обновена: 16 май 2013 15:06 | 16 май 2013 14:22,
30
Национално отговорното е да се направи кабинет!
Снимка: Булфото

Задача и отговорност на политическите сили е да определят формулата, по която ще работи следващият кабинет. Не мога да задавам насока на предстоящите преговори между тях, но национално отговорната позиция изисква бързо да бъде съставено правителство. Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Габрово.

Позицията му е точно противоположната на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се обяви за нови избори. Според Борисов при четирите политически партии в парламента не би могло да се направи стабилно правителство. ГЕРБ възнамерява да поиска и касиране на вота, стана ясно на пресконференцията на партията днес.

Държавният глава беше категоричен, че проблемите, пред които е изправено обществото ни, са ясни и за решението на голяма част от тях може да бъде намерен консенсус. „Всички са съгласни, че ДКЕВР трябва да подобри работата си и да се превърне в ефективен регулатор“, даде пример президентът.

Още по темата
На дневен ред са също така реформите в енергетиката и въвеждането на ясни правила за ценообразуването на електроенергията, отбеляза Росен Плевнелиев и призова политическите сили да подкрепят кабинет, който ще пристъпи бързо към решаването на тези проблеми.

„Затова не мога да се съглася с твърденията, че след провеждането на парламентарните избори имаме патова ситуация“, заяви държавният глава. Той отново изрази очакването си за държавническо отношение от страна на политическите партии.

Президентът беше категоричен още, че ще продължи да работи за реализацията на дългосрочните приоритети на страната ни, независимо от промените в изпълнителната власт.

Росен Плевнелиев даде начало на изграждането на обходния път на Габрово, който е първа стъпка към създаването на пряка връзка между Северна и Южна България в областта чрез реализацията на проекта за изграждането на тунел под връх Шипка.

Дължината на обходния маршрут е 23 км, а стойността на проекта е 93 млн. лева по линия на Оперативна програма „Транспорт“, Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
И за Четящите и Постващи тук, не съм от ГЕРБ, БЪЛГАРИН СЪМ !!!!БЪЛГАРИН, а не като тези ***, дето сега потриват ръце, че пак тези новоизбрани "стари" ***, ще ни се присмиват и крадат!!
25
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
Национално отговорно, казва един Безотговорен ***!Плевнелиееееееев, ти си пълен ***, как ще е национално отговорно, Правителство само от Мераклии за крадене бе ???Оня Хидроинженер, Станишев, дето жената с която живее е загубила в Кипър 12 000 000 евро, и този дребния Измамник - Сидеров???Явно и ти си в сценария, дето го спретнахте, за да останат само Комунисти в Народното събрание!!!*** СИ ТИ , а със сигурност ЖЕНА ТИ е ПО - МЪЖКО момиче от теб!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Янко преди 11 години
Умряла работа е този президент!
23
0
 
3
 
! Отговори
александър преди 11 години
По глупав президент сме нямали до сега. Вместо да се помайва да свиква НС и да се решават наболелите теми с правителство не да ми прави *** изказвания. МНОГО СЛАБ ПРЕЗИДЕНТ !!!!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-н Плевнелиев задай с и въпроса защо партията спечелила изборите иска тяхното касиране? ЗАЩОТО ИСКА ЧЕСТНОСТ.
21
4
 
10
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 11 години
На вас гейберчета все някой ви виновен за положението в което се докарахте .. аман. И тука гледам има няколко които са готови да наплюят и баба си (щото е била комунистка) , само и само да се докажат - ама на кого ? Няма едно от лицата на ГЕРБ което да не буди съмнение за лично и партийно облагодетелстване! Особено тези дето разправят че всичко е на тъщата им ! Бъдете разумни - 1 000 000 (може и с 350 000 по-малко) не са 7 000 000. Повечето от нас не желаят повече да виждат ГЕРБ !!!!
20
2
 
7
 
! Отговори
Росчо Плевнята преди 11 години
Такааа.... Другарки и Другарки.... Опс! Пардон! Обърках се! Исках да кажа... Дами и Господа... Но като си знам тоя лаф "Другарки и Другари" по партийна линия от баща ми,все на него си карам :) Ще ме извините :) Та искам да ви кажа... Отплеснах се... НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНОТО Е ДА СЕ НАПРАВИ КАБИНЕТ! Нямам представа какъв кабинет... и по какъв начин... но така ми казаха аз да ви кажа! Ето казвам ви го!!! Сега се оправяйте... а аз си се измъквам по "терлички" за не знам кой път! Аре... чао ви!
19
3
 
7
 
! Отговори
ТОНИ - ТО преди 11 години
Марионетко смешна,скрий се.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Национално отговорно е да се направи правителство след провеждането на ЕДНИ ФАЛШИВИ И МАНИПОЛИРАНИ ИЗБОРИ ПРЕД ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ НИ. Няма да ти вдигам акциите и да те наричам президент защото ти за мен НЕ СИ .Та господин долен интригант кои ,как и по какъв начин ще подкрепи това ОТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО. Не е ли по отговорно да млъкнете и да престаните да дразните хората със вашето малоумие и простотия.ИСКАМЕ НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ И ТОЧКА ИЛИ ЛОВИМ КРИВАЦИТЕ
17
4
 
12
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
Тоя дребен хомосексуалист-***, дето си го избрахте за президент, за нищо не става. Той нарежданията ги получава направо от ДС. ***, по-вреден даже и от Станишев. Естествено, че няма да има патова ситуация - *** от "Атака", воглаве с *** Болен, ще подпрат, заедно с *** от ДПС, ***, предложен от БСП за министър председател - Орешарски, КОЙТО НАЙ-НАПРЕД ЩЕ ВИ ВДИГНЕ ОСИГУРОВКИТЕ и ДАНЪЦИТЕ, не на държавните служители с и без фуражки, а ВАШИТЕ, после - КАТАСТРОФАТА АЕЦ Белене.
16
1
 
2
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
За да имаме национално отговорно правителство министър-председател трябва да съм аз(не е нормално, ако всеки не мисли за себе си по този начин).
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, Роска, ти наред ли си? Как не сме в патова ситуация, какво ще направят три партии, които дори на принципно ниво не могат да се разберат?
14
14
 
15
 
! Отговори
Соня преди 11 години
Искаме нови избори,БСП + ДПС=коалиция=хаос и ужас в страната.
13
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Избори до дупкa! БСП нямa място в пaрлaментa!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа доказа че не Янета седесета и тем подобни са дясна партия а единствено ГЕРБ и на ГЕРБ гласуваха доверие да ги поведе отново не подменяйте вота.Росен се върти като палачинка а Барека е платен търгаш не от вчера.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Позицията му е точно противоположната на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се обяви за нови избори..."Играят на нещо като "добро ченге - лошо ченге", за да объркват хората и правят театри. Театъра щеше да е комедия, ако не беше за наша сметка.
10
4
 
8
 
! Отговори
Катя преди 11 години
Плевнелиев не става за президент и днес за пореден път го доказа!
9
2
 
8
 
! Отговори
Този човечец преди 11 години
непрестана да говори с шаблони! Вече имахме един такъв президент -- Гоце, скоро този *** ще заприлича на него.
8
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много изпростя народът от това комунистическо робство, толкова години. Какви са тези глупости ,които пишете и ако ги мислите, направо сте за съжаление. Е, там е работата,че ГЕРБ "стегнаха дисциплината, арестуваха силови групировки, ограничиха краденето от държавата и т.н" и затова кански реват БСП,ДПС,Костов и други и борбата е "на живот и смърт". Това е истината другарю, всичко останало е "мръсен театър" режисиран от изпечени олигарси!До възмутен
7
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президента явно олигарсите го натискат да се състави правителство на БСП и ДПС,защото знаем когато те управляват какво крадене пада и затова ги говори тези глупости.