Безочие е ГЕРБ да искат касиране!

Станишев: Хората не ги интересуват политически игри
Обновена: 21 май 2013 09:59 | 21 май 2013 09:56, Веселина Йорданова
63
Безочие е ГЕРБ да искат касиране!
Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото

Ситуацията в България е толкова тежка, че всякакви политически игрички, които ГЕРБ играе, са безотговорни, заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред bTV.  Абсурдно е тези, които правиха изборите, да искат касиране на изборите, защото не им се връзват сметките, това е безочие, заяви Станишев.

Хората не ги интересуват политически игри и баланси, искат да се решават проблемите им, посочи той и допълни, че това е същността на плана „Орешарски“ за извеждане на България от кризата. Станишев съобщи, че засега не са водени разговори нито с ДПС, нито с „Атака“ за правителство. Той посочи, че пазарлъци няма да бъдат водени.

Няма възможност за увеличаване на минималната работна заплата до края на 2013 г., категоричен бе лидерът на БСП. Той не изрази категорично мнение за съдбата на плоския данък при евентуално управление на левицата с подкрепата на ДПС.„Имаме разминаване с ДПС, които защитават сегашната ситуация,” призна Станишев.

Оставането на плоския данък бе и условието, което лидерът на ДПС Лютви Местан постави на номинирания за премиер Пламен Орешарски за подкрепа от парламентарната група на Движението.

„Данъчната система в България е добра и имаме ниски данъци. При ГЕРБ се увеличиха акцизите, но намаля събираемостта. Контрабандата беше пусната по широки магистрали с политическо покровителство,” заяви Станишев.

„Това, което ГЕРБ правят, е сценарий за дестабилизация, за да останат на власт, за да замитат следи и да не носят отговорност“, каза той по отношение на искането за касиране на изборите. Лидерът на БСП отбеляза и позицията на юристи, според които няма основание за касиране. „Не се съмнявам, че КС ще бъде подложен на натиск и вярвам, че това изпитание КС ще реши по съвест и по право, иначе би било катастрофа за страната“, каза още Станишев. Той изрази очакването си прокуратурата да доведе нещата докрай по случая с незаконните бюлетини и да стане ясно кой е поръчителят.

Председателят на БСП представи част от ключовите мерки за управлението на страната в три посоки – за хората, за бизнеса и за държавността.  Станишев изтъкна, че ще се търси възможност да не се увеличава цената на тока от юли. Друга спешна мярка е увеличаването на  помощта за първокласниците и въвеждането на две тарифи за цената на тока. Според лидера на социалистите също така е важно повече хора да получават енергийни помощи. По отношение на бизнеса Станишев акцентира върху подкрепата за икономиката и фирмите, откриването на работни места, реиндустриализацията на България.

Председателят на БСП изтъкна, че трябва да има конкретен график за разплащането на държавата, както и да се разработят антимонополни мерки. Специално за държавността Станишев коментира, че е необходимо преформулиране на задачите на МВР. „Сигурността  е основна функция на държавата, а нея я няма. ГЕРБ се провалиха“, каза Станишев и подчерта, че трябва да се възстанови балансът между МВР и ДАНС. Лидерът на БСП добави още, че се предвижда създаването на форум - отговорен парламент за диалог с гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
до 52 "някой&qu преди 10 години
Имаш подкрепа в мое лице.
48
1
 
11
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Станишев да не говори точно за безочие. Страх ги е от още едни избори, защото няма да имат пари да платят на електората си, а и още повече хора ще излязат да гласуват, тъй като всички разбраха, че шума който вдигнаха БСП (Бареков, Станишев и Прокурора) ще се окаже партенка. Волен също го е страх, защото електората му го видя какво представлява.
47
1
 
15
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Безочие е БСП да говори за безочие.
46
0
 
18
 
! Отговори
Стамишев преди 10 години
Ла*ното назад ... гадни комунистически *** ... не че защитавам мутрата , но да не се прави на светец тоя украински изверг.
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали ако има касиране ще има по-висока избирателна активност, а това ще доведе до по-нисък резултат за бкп. Все пак те разполагат само с твърдия си електорат, ама той с всеки ден намалява.. И в деня на самите избори намаля с двама...
44
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 10 години
Да вземем да излезем пак по улиците на протест и да дадем пак крилца на мишока и резака а ? Каквото сме си надробили това и ще сърбаме , стига сте църкали а действайте !!!
43
5
 
26
 
! Отговори
Катя преди 10 години
ГЕРБ управляваха в най-голямата криза за Европа от много години насам. Всяка нормална опозиционна партия би ги измела на изборите. Обаче това не само че не се случи, ами бившите управляващи дори спечелиха изборите - въпреки всички скандали и компромати. Ако БСП поеме властта и ГЕРБ са в опозиция, тогава ще е страшно за левицата - правителството им няма да изкара и година. Изглежда, че протягайки ръце към властта, Станишев без да съзнава убива БСП.
42
7
 
29
 
! Отговори
uzunski преди 10 години
Не съм гласувал , но ако има нови избори ще гласувам за по-малкото зло ГЕРБ ! Така мислят и мойте приятели !
41
24
 
5
 
! Отговори
Петко преди 10 години
До АнонименДалаверите са на ГЕРБ, анонимнико! Голямо шубе тресе централата на ГЕРБ, да не би, а аз съм сигурен, че е въпрос на време да се води от всички, как са се намествали поръчки, как са се крали бизнеси, как са се отстранявали опоненти
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В София за първи път от промените има трима депутати от ДПС. С 3000 гласа в София за първи път се променя вота на избирателите, които не са гласували за ДПС. Уважаеми госпожи и господа от ЦИК, вие ни тласкате към 14 декември, защото софиянците извършихме промяната, когато обградиха парламента и свалиха чл. 1-ви, затова трябва да се иде към мажоритарен вот", заяви още Георги Марков...................
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев бърза за правителство,зада не изкарат най големите далавери на бсп дпс и атака.Гн Президент не бързайте ще искочат още много много маниполации,те се стремят светкавично към власта,зада започнат да избиват най противопоставящите се по стачки и да плашат хоръта,но никoй тоя път неможе да спре българина,Софиянеци те неса като селяните плахи,какво ще ства страх мее да го кажа.Те изкараха че половината София са турци.3000 гласа
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми сънародници, и аз искам всички хора да са богати и доволни , но не знам някъде да е станало.Няма държава от бившия соц.лагер да е добре, и това е така защото думите за братство, равенство, социализъм галят слуха но са неверни.Например Станишев,Първанов,Алексеи Петров.Р.Овчаров,Р.Петков,Масларова,К.Нинова,М.Манолова и всички около тях са милионери.Е как да стане този социализъм с такива ***.Докато БКП-БСП-ДС не се махнат от политиката в България няма да има управия.Бойко дае жив и по здрав............
37
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е сега вече Сергейчо ще ни довърши,ще продължат далаветката с ДПС от миналите години!
36
1
 
14
 
! Отговори
asdasd преди 10 години
nali tochno vie iskahte kasirane oshte predi izborite abe ei tarankolu q s mestancho v anadola
35
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безочие е че омаскарихте изборите до край и се чувствате победители при загуба.
34
3
 
22
 
! Отговори
IQ146 преди 10 години
Чувството, което изпитвам в момента е страх. Страх, че тази ДЯВОЛСКА КОАЛИЦИЯ, насочена към КРАЖБИ, ще ни бутне бедната, но подредена и чиста къщурка, която съумяхме да запазим в най-голямата криза на този век. Фактът, че не осъзнаваме КОЛКО ГОЛЯМА Е КРИЗАТА ИЗВЪН България, говори за това колко много направи Борисов за България! Не съм комунист и никога няма да бъда, НО СЪМ БЪЛГАРИН, затова ще пожелая успех на това Правителство, каквото и да е! Но ако се окаже Правителство от КРАДЦИ, СПУКАНА НИ Е РАБОТАТА!!!
33
4
 
28
 
! Отговори
съпартиец преди 10 години
***.ерасче безочие е ти да искаш кабинет да правиш Ти направи манипулация с изборите Вашта партия измисли това с 350000 бюлетини Какъвто щеш наричай Борисов той е ПОБЕДИТЕЛ Мижитурко нещастна кажи кой е осеменителя на МОНЧЕТО
32
3
 
25
 
! Отговори
Нострадамус преди 10 години
Водачът на "единадесетомайският" превратДмитриевич продължава да сатанизира ГЕРБ и неговият лидер. Очаквам в близките месеци атаките да продължат и играта да загрубее още повече не без помощта на прокуратурата.
31
8
 
43
 
! Отговори
Of преди 10 години
Страх ли те е Сергейчо ако има касиране? Може би те е страх че нямаш нов циркаджийски номер с ДПС? И трябва да мислите как в деня на размисъл да скалъпите нещо и само медията на Доган - TV7 да са там?!?!?!?! Нека има касиране, е се радвам. Ама тоя път да се обявяват и броя на бюлетините приготвени за чужбина и най-вече за Турция.
30
9
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Злобна еврейска мутра е Станишев! Пет пари не дава за българите!