КС няма да касира вота, сигурен е Михаил Константинов

Власт се сменя с бюлетини или с калашници, заяви експертът
Обновена: 22 май 2013 19:29 | 22 май 2013 19:28, Красимир Ангелов
42
КС няма да касира вота, сигурен е Михаил Константинов
Снимка: Булфото

Оспорване на парламентарните избори ще има, но решението на Конституционния съд ще бъде, че няма мандатоопределящи нарушения, обяви Михаил Константинов, член на Изборния борд след заседанието на Борда в МС днес.

В своето решение Конституционния съд ще се опре на параграф 1, точка 22 от Заключителните разпоредби в Изборния кодекс, посочи експертът. Там агитацията е дефинирана като призив да се гласува "за". Ако се призовава да се гласува "против"- това не е агитация, подчерта Константинов и продължи:

"Тези, които приеха тази поправка в Кодекса, са най-ощетени от нея, но винаги е така с поправките в законите, приети в последния момент".

Константинов посочи, че изборите "бяха толкова честни, колкото можеха да бъдат и в много отношения са по-добри от предишни избори".

Още по темата

Удобно се забравя, че през 2001 година бюлетините в първия тур на президентските избори въобще не бяха преброени, защото имаше лоша фирма -преброител. Добре че тогава беше ясно че ще има втори тур на вота, допълни Константинов.

"Изборите са алтернативата на гражданската война. Власт се сменя по два начина - с бюлетини или с калашници. Добре че си избрахме бюлетините", завърши Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
11
 
! Отговори
do 17 преди 11 години
На *** оная работа, драскач гаден!
18
3
 
14
 
! Отговори
малта преди 11 години
но хората могат да го касТрират
17
25
 
13
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Един по един се отказват от Тиквата! Боко е бита карта! Сега се очаква и Цецо да прехвърли гадостите и престъпленията на ГЕРБ на ***! После може и да се хванат за гушите.Аз съм за Цеко.Няма данове,но има тежка *** и много голям инат в тъпата си кратуна.Боко има тапия за данове,но шкембето му е голямо и ръчичките са му като на госпожица.Голям кудош! Голям цирк без пари!
16
2
 
13
 
! Отговори
xddd преди 11 години
идва времето на АК 7,62 верно е но професора ще е от мишените а на хората все повече не им пука
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
целенасочено новокомунистите отмениха военната служба на новото поколение, Днес и турци и изаелци се чувстват силни дъжави защото имат войска и техника, Нашия държавен бюджет вместо за задължително военно обучение на младежите отиде за частни яхти хотели. Дори и днес борбата за власт е 100% борба за кражба и лични облаги
14
1
 
13
 
! Отговори
boyko_stoew преди 11 години
Като ви чета тука се сещам за следния виц.:Македонскио бунтар пиел две ракии в Кръчмата и Викал на Воеводата:"Запиши ме ,Войводо, в четата"...На сутринта като се събудил,оставил бележка за Воеводата:"Отпиши ме, воеводо, от четата"и яхнал коня да дои кравата.
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки чака някой да сложи ред!И като няма кой се появява Бойко иЦвък и .....готов е редът?Само че,сега сте се объркали малко. Идва ред !
12
2
 
27
 
! Отговори
бай иван преди 11 години
е*** държавата е**** нещото.Няма ли кой да сложи ред, 20 г. едно и също, лъжи, кражби, лъжи, кражби.Комунистите днес се съюзиха с партия ЛИДЕР на Хр. Ковачки.ще видите евтин ток през крив макарон.
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам калашници но ще грабнем тоягите само след 3 месеца
10
1
 
10
 
! Отговори
Hasanov преди 11 години
Bg prezident izbirahme 2 pati.Vijda se i bg parlament ste izbirame 2 pati.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама вие господа ,да не би да знаете как се държат 7,62 АК? Къде ли сте сте служили в армията и каква ли ви е била подготовката?Едва ли! От страхливци и уядени типове не става революция! Трябва да сте много гладни и от нищо да не ви пука ! Тогава ...?
8
2
 
0
 
! Отговори
chukcha преди 11 години
ima napredak i v bsp ,azpomognax na edin xirurg sas svirdjiisko ime dasi postroi klinika za trnsplantacii s voda ot fekalien traboprovod i kato e zavarshi mu kazax za da muvarvi povoda...
7
13
 
19
 
! Отговори
електорат матрялов преди 11 години
До 5 Аз още зимата казвах че ГЕРБ ще имат най-много места в парламента, но няма да могат да съставят правителство, а ще се озоват в положението на БСП през лятото на 2005та: Президента техен човек, спечелили изборите и к-рец правителство. А за това се иска талант, меко казано. от 1990та до сега да си първия управлявал при който БСП си повишава бройката избиратели, означава че си бил доста зле. И че тоя път не само пенсионери и купени *** гласуваха за БСП.
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе, народе. Защо си избрахте старите ку*ви за новия бардак.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** каза ,че една партия ще загуби катоктрофално и коя е тя не каза.Аз като ги гледам пак същите без Костов и сдс.но те и так са си бита карта.По добре да бе казал ,че тоя парламент ще е всичко срещу герб и щеше да познаеш.
4
7
 
39
 
! Отговори
Ali Baba преди 11 години
След като подменят вота протести до край докато *** от парламента си отидат.Няма пощада за партията която 23 години демаготства и краде. Ножът е опрял до кокала и повече няма на къде. 23години лъжи кражби и мизерия.Народе докога. Няма време.Искаме промяна.Нова конституция.Затвор за всички допринесли за" законното" ограбване на България.Народе събуди се . Не оставяйте отбрани олигарси са Ви крадат.
3
7
 
40
 
! Отговори
Патиланец преди 11 години
До 2Ами крайно време е. Помня, че палиха партиен дом, хвърляха камъни по сградата на Парламента, ама никога досега не фанаха и не натрепаха като ората некое истинско комунарче, негов син или внук - дето сега са у парламента.
2
12
 
47
 
! Отговори
До Уркото преди 11 години
Само че преди герберистите е ред на оригиналните *** да бъдат изтребвани с калашников, те отдавна си го просят и вервай ми хората ще го направят, този път ще бъдат изкарани от парламента с камъни.
1
45
 
33
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
Колега, не давай идеи на герберастите, че след като видяха, че с бюлетини не става, нищо чудно да хванат калашниците... то от пещерни *** като герберастите какво друго да очаква човек