Двама нови депутати се заклеха

Те влизат на мястото на Илияна Йотова и Румен Стоянов
23 май 2013 09:27,
5
Двама нови депутати се заклеха
Снимка: БТА

Двама нови депутати положиха клетва днес. Те са народни представители от "Коалиция за България" и заемат местата на двама отказали се депутати – Илияна Йотова, която остава в Европарламента, и Румен Стоянов, който предпочете да остане кмет на Калофер. Народните представители, които ще заемат местата им, са съответно Маргарита Стоилова и Лазар Попов.

Междувременно стана ясно, че в срок до 29 май парламентарните групи и народните представитевли ще могат да внасят предложения по проекта за правилник на Народното събрание.

Граждани и организации също ще могат да правят предложения. След изтичането на срока за предложения проектът ще се публикува на сайта на Народното събрание в еднодневен срок.

Временната комисия за изготвяне на правилника се събра за първи път вчера, а за неин председател депутатите избраха Мая Манолова, която е зам.-председател на НС.

ГЕРБ отказаха да участват в комисията, защото местата на парламентарните групи в нея бяха разпределени на паритетен принцип.

Днес НС изслушва министъра на здравеопазването Николай Петров и управителя на НЗОК Пламен Цеков относно задълженията на държавните болници, на болниците с преобладаващо държавно участие и общинските болници.

Народните представители настоват да получат информация и за състоянието на лекарствоснабдяването с онкопрепарати, договарянето на медицински изделия и консумативи след последното решение на КЗК, състоянието на бюджета на НЗОК, както и плащанията към договорните партньори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
някоя си преди 10 години
И какво ние ще им плащаме заплатките а те на 10-тия си работен ден ще висят във фейсбук! Браво евала така се работи! не ги ли е срам,че и ги снимат! Не зная защо все има още някой, който да им вярва- явно българският народ е като коне с капаци- съжалявам за сравнението,но е така!
2
0
 
4
 
! Отговори
men преди 10 години
Ха прочетох "заклаха" и тъкмо се зарадвах...:)
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НОВАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ЩЕ ЗАКОПАЕ ДЪРЖАВАТА. ЧЕРНИТЕ ИМ КАСИ СА ПРАЗНИ - ТРЯБВА ДА ГИ НАПЪЛНЯТ. КОКОШКАРСКИ ЩЕ ВОДИ КОКОШКАРСКА ПОЛИТИКА - ГЛАВНО КУДКУДЯКАНЕ ЗА ПРРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ