Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен

"Планът Орешарски" бил популистки, отсече политолог
27 май 2013 22:21,
143
Кабинетът Орешарски - нито програмен, нито експертен
Пламен Орешарски. Снимка: Булфото

Предложеният кабинет на Пламен Орешарски не е нито програмен, нито експертен. В основата си той е коалиционен и това ще проличи още през първата година от работата на бъдещите министри. Това заяви в студиото на Bulgaria On Air политологът Момчил Дойчев.

По думите му с предложенията за министерските постове се цели размиване на политическата отговорност, което по вида си прилича на кабинета Беров. Именно в този кабинет БСП и ДПС отново са били партньори. Той обясни, че лицата, които Пламен Орешарски обяви публично, в миналото си се свързват с различни политически сили.

Според Момчил Дойчев това означава, че тези фигури сменят партиите, но не и възгледите си. Той не определя бъдещото коалиционно партньорство като сходно с тройната коалиция, а като по- сложна конфигурация от повече партии.

Дойчев коментира и „планът Орешарски“, като посочи, че програмата е безсистемна, съдържа краткосрочни мерки за преодоляване на политическата, икономическата и финансовата криза в страната, но не дава ясна дългосрочна стратегия. Според него в основата си програмата е по- скоро популистка и оставя много важни проблеми без решение. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
25
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Честито ви вице куневобесепарска снаха и то на правосъдието.
105
38
 
11
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Добре, че дойде това Правителство, защото тиквите ни докараха до поредната катастрофа, щяха да измрат много българи от глад, мизерия и нищета, обрани, изнасилени, безработни, болни, пребити и с блокирани еврофондове след като ги източат старите познати муцуни от физкултурно- пожарникарската обирджийница. Напред.
104
6
 
31
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Момчил ДойчевОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯУважаеми г-н Президент,Още от първия ден на абсолютно легитимните протести на гражданите срещу монополно високите цени на тока обявих, че зад тези протести се прави опит за комунистическо-фашистки путч. И наистина - постепенно ясно се видя ,че главатарите на протестите са внимателно подбрани от проруската олигархия млади анархисти, чегеваристи и атакисти.Те целят не нещо друго, а реставрация на тоталитарния режим в нова форма. Защото протестите срещу демократичната политическа система могат да означават само едно - реставрация
103
26
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
Жалко ,че Орешарски не е чел този форум-тука са от специалист нагоре,кой от кой по умен и образован и сигурно голямата част не са и в България,а и ясновидци се оказват -виждат в бъдещето.Къде бяхте до сега да предупредите герберастите ,че ще будат изритани
102
2
 
7
 
! Отговори
888kama преди 10 години
nqkolko politi4eski nomadi i partiini prostitutki,zad garba na koito stoqt starite kuklowodi.prigotwete se otnowo da bydete strigani,doeni i izqvdani.samo 4e tozi pyt shte wi prysnat i s mako deodorant w o4ite za razkosh.
101
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господине,щом сте такъв голям"ексепарт"защо не му предложихте своята програма?Орешарски може би щеше да съобрази с "компетентното"ви мнение и да го приеме.Спрете да наливате от пусто в празно!
100
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига бе хора... не искате Бойко ами че тези са 10 пъти по зле... вижте ги СРАМ СРАМ. направо вече и не искам да чета новините само се ядосвам. на есен на протест
99
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сякаш присъствам на играта "Кой иска да стане милионер" и Никито казва: "Нека краденето да започне СЕГА...."
98
4
 
25
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Според логиката на комунетат следващата нормална стъпка е да видим Стоичков като детска учителкаЩОМ Е НОРМАЛНО БИБЛИОТЕКАРКА ДА Е НАЧЕЛО НА СПОРТА.ТРОГАТЕЛНА КОМПЕТЕНТНОСТ ЛЪХА.
97
4
 
38
 
! Отговори
Н. преди 10 години
Браво Българи! Такова експертно правителство, такива мастити и ерудирани специалисти. Евала и Ашколсун! А какво стана с гръмките обещания за Белене и промяна на данъците. Аз съм против, но ми нали това и бяха предизборните обещания. Или бяха само пясък в очите?????
96
3
 
38
 
! Отговори
Недоумяващ преди 10 години
Само не разбрах къде са експертите в това т.нар. правителство! Дето викат турците "Нерде Ямбул, нерде Стамбул!"
95
2
 
19
 
! Отговори
Дедка преди 10 години
Не вярвам някой средно-интелигентен човек да се е съмнявал...
94
4
 
52
 
! Отговори
Наблюдател до bulema преди 10 години
Съгласен съм! Лично аз съм готов да протестирам срещу този състав на министерски съвет,пълен с тежко политически и икономически зависими субекти.
93
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре, която партия гласува за кабинета на бсп, ще загуби доста (може би повече от самите комунисти). Атака утре или ще просъществува или ще остане в историята!!!
92
2
 
35
 
! Отговори
... преди 10 години
Моля ви се хубава работа,ама то и мене да ме направите премиер ще тегля един солен заем ще вдигна пенсиите и заплати и така на татък.Но кажете ми после кво правим,испанците нали взеха 100 млрд. тази година пак 1,5-2 % свиване на икономиката,безработицата се увеличава.Само че те имат някаква икономика пък ние НЕМАМЕ.
91
5
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Общо взето никакъв кабинет!
90
4
 
34
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До 86Заради такива "разсъждения" 23 години чакаме все някой с магическа пръчка я за 800 дни да ни оправи, я за 2 г. да открие 250 000 раб.места и да вдигне минималната заплата на 1000 лв.Тази сутрин гледах даже някакъв пишман-специалист по тв "България Он Еър" да обяснява как бил даже по-голям оптимист и от БСП и смятал,че може да се открият 450 000 нови раб.места! Представете си! Жалка работа!Не виждам как партия, която между август 2008 и април 2009 опука 4 млрд.лв.ще създава поминък
89
19
 
50
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ПОРОБИ СТРАНАТА СИ ЗА СЕТЕН ПЪТ....ЕТО СЕГА ДОРИ НЯМА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИ...*** НАРОД !!!
88
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТиквата е Тодор Живков / лека му пръс/ и неможе да се върне на власт. Тиквичката Станишев се крие и незнае какаво да стори. Кражбите и престъплеията започнаха с нова сила.
87
8
 
41
 
! Отговори
... преди 10 години
Ако питате мене който е гласувал за БСП и ДПС да си Е** П****** М**** и да изчезва от България ! :)))