Задават се протести наесен, смятат хората на Кунева

"Кабинетът започва мандата си с ретроградни мерки"
Обновена: 3 юни 2013 17:06 | 3 юни 2013 17:06, Камелия Цветанова
58
Задават се протести наесен, смятат хората на Кунева
Прошко прошков. Снимка: Булфото, архив

Поредни протести през есента предрекоха от партията на Меглена Кунева  "Движение България на гражданите". Този път обаче те няма да са заради ЕРП-тата и доходите, а срещу политическия модел на партийно картелиране.

"Не може да не сме опозиция на правителството на Пламен Орешарски, защото то започва мандата си с ретроградни мерки. Първо, ще прави рестарт на АЕЦ „Белене“ - един безумен проект, при липса на икономическа обосновка и в условията на излишък на електроенергия и фалирали Енергиен системен оператор и НЕК. Второ, ще връща либералния режим за пушене, при това мярка, подкрепена за първи път в световната история от здравен министър. Това са противоречиви неща, които автентично изкарват хората на улицата", коментира Прошко Прошков от ръководството на партията.
 
Той видя три лъжи около новото правителство.

Първо, излъгани са левите избиратели, защото няма да се изпълнят обещаните леви мерки. Второ, излъгани са избирателите на "Атака", на които беше обещано, че "ако гласуваш за Волен Сидеров, ще се пребориш с Доган, но всъщност получаваш Доган". Третата лъжа, посочи Прошков, е внушението, че това правителство е експертно.

"Има експерти поотделно, но това е правителство на БСП и е важно чии интереси защитава", каза още той.

По думите на Прошков кабинетът няма да промени начина, по който действа властта - кадруването и омесването на политиката с администрацията.

Още по темата
"Това се вижда в промените в Закона за МВР - местят се служби, за да се правят кадрови чистки", допълни той.

Петър Николов, също член на Националния съвет на "Движение България на гражданите", прогнозира, че есента протестите ще ескалират, защото огромна част от българите са непредставени, а това правителство е на лъжата и скритата коалиция.

На въпрос за Людмила Елкова, която беше секретар на партията, Петър Николов отговори, че миналата седмица тя е информирала ръководството на движението, че води разговори за участие в правителството. Според медийни публикации тя водела преговори да става зам.-министър на финансите. В отговор на това ръководството на ДБГ я е призовало веднага да напусне партията.

Към момента Елкова не е нито член на движението, нито негов секретар, каза още Николов и допълни, че за движението е недопустимо да се преминават политическите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
16
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Гос'дин Прошко, първо БСП няма как да изпълни обещанията си, защото не е спечелила изборите - има и други с които ще трябва да се съобразява. Второ, Сидеров няма как да ни спаси от Доган, защото е получил по-малко гласове и от Доган. Трето - не разбрахме Вие какво предлагата при така сформирания от народното гласуване парламент. Гласувах за Вас на тези избори, но като Ви слушам безличните приказки след тях, май съм сбъркал!
9
5
 
10
 
! Отговори
skiof.evony преди 10 години
Някой пак обърка сезоните. Май, май, септември ще бъде юни.
8
2
 
21
 
! Отговори
Софка преди 10 години
Не мога вече да търпя тази изкукуригала жена да си търси всякакви пролуки към властта.
7
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новата тройна коалиция БСП+ДПС+АТАКА ще върне на власт тиквата.
6
39
 
16
 
! Отговори
12345 преди 10 години
Не са ретроградни мерките просто Орешарски отменя античовешките мерки на диктатора Борисов!
5
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наесен ли?Още преди края на лятото ще има протести. Орешарски ще е супер къмсетлия ако изкара и 10 месеца на поста си.
4
6
 
37
 
! Отговори
ивелина преди 10 години
Кунева и хората и се изядоха от яд , че не хванаха кокала
3
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България на Гражданите на Другарката снаха Пръмова получи своята оценка на изборите - малко повече от тази на Светльо Витков, така , че моля, изчезнете от политиката, заедно с Бойко, Цецо и всички влезнали или невлезнали в цирка "политици".
2
8
 
40
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Тц. Няма кой да чака до есента другарко Кунева.
1
9
 
19
 
! Отговори
Ivan83 преди 10 години
Не на есен, а сега - https://facebook/events/515265125212955/?ref=3 - Протести всеки ден от 17:00 часа на пл. Народно събрание и общините на всички градове. Събота и Неделя - от 12:00 часа.