Отказа се! В 8.45 часа Цветанов си даде имунитета в НС

Отивам да се обадя на Цацаров, промълви парламентарният шеф
Обновена: 5 юни 2013 14:40 | 5 юни 2013 09:23,
234
Отказа се! В 8.45 часа Цветанов си даде имунитета в НС
Снимка: Булфото

Цветан Цветанов внесе в деловодството на парламента заявлението си за отказ от депутатския имунитет.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на бившия вътрешен министър заради скандала с нерегламентираното подслушване в СДОТО.

Очакванията са Цветанов да бъде обвинен в бездействие, което е дало възможност на подчинените му да извършат незаконни подслушвания.

Още в първия ден на новото Народно събрание Цветанов обяви, че ще се откаже от имунитета си.

По-късно стана ясно, че ексминистърът има неотложни срещи в Брюксел и ще свали имунитета си, след като се върне. Цветанов кацна вчера следобед на летище София.

Точно в 08.45 сутринта обаче той изпълни обещанието си и входира в НС отказа от имунитета си.

Още по темата
Председателят на парламента Михаил Миков потвърди от парламентарната трибуна информацията и изчете заявлението му.

"С настоящото заявление заявявам писменото си съгласие за снемане на имунитета ми", пише Цветанов.

"Сега ще стана и ще отида да се обадя на главния прокурор, за да го информирам", каза пред депутатите парламентарния шеф.

Цветан Цветанов обясни пред журналисти, че нямал време да се запознае с мотивите на главния прокурор, с които се иска свалянето на имунитета му. Теза, която той поддържа от доста седмици.

Зам.-председателят на ГЕРБ за пореден път бе категоричен, че е невинен.

"Това са поредните внушения, които ще бъдат използвани от управляващите", повтори Цветанов.

"Не съм разпореждал и не съм си помислял за незаконни подслушвания", обясни той и се усъмни в наличието на доказателства, с които прокуратурата да разполага.

Зам.-председателят на ГЕРБ отново се похвали, че се радва на изключителен интерес от юристите. Над 10 адвокати са искали да поемат случая му, но Цветанов вече си бил избрал един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам нищо нередно да държиш своите хора под контрол ! Знае ли Ореха какво му мислят утре баджанаците от БСП ? Идея си няма май ! На Цветанов на се даде медал за добре свършена работа и за спазеното обещание и мъжката дума! Кой друг би си дал имунитета ? Станишев ли ? Заливат ни с *** сценки по цял ден за да не виждаме какво правят в действителност !
177
1
 
5
 
! Отговори
medulla преди 10 години
Aми че, Цветанов ще излезе мъж май... :) евала.. каза и си подаде оставката.. А оня недорасляк Станишката кога ще го направи нали и той се изхвърляше че, ще си сваля имунитета , да ама май не му стиска....И айде до кога ще ги търпим - вземете пример от Гърция която вкара 10-12 депутата и министри в панделата , нали от Брюксел искат действие , а и сега много партии останаха и извън паралмента / Костов, Надето, Янито/ , и много други дето през последните 24 години дърпаха и се биеха в гърдите ...
176
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се този път прокуратурата да си свърши добре работата и това недоразумение в политиката да иде където му е мястото.За всички е ясно , че държавен служител от средно ниво може да има 6 апартамента само ако МНОГО е крал и лъгал.
175
14
 
10
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
А всички, които се надъхвате срещу Цветанав, какви са ви точно обвиненията? Защото на прокуратурата са меко казано смешни. Обвинен в евентуално бездействие срещу нерегламентирани действитя на подчинените му....Всички само повтаряте някакви заучени фразички с които ви промиха мозъците комунистическата мафия. Те нали ДПС държат всички медии нормално да са ви промили мозъците....
174
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов, дай да се смениме бе?Даваш ми парите, които отчъкна, а аз ще се оправям с адвокатите!
173
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** докато бяха на власт си пълниха гушите с пълна сила, сега се притеснили за България!!Е*ати мършите!
172
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тиквата кога ще се откаже?
171
15
 
15
 
! Отговори
11 преди 10 години
Тия няколко прокурори вместо да се занимават с Цветанов, да дойдат да видят и да разследват купища кражби от търговски обекти във Варна в последните дни и колко семейства може да останат гладни.Ама май Цветанов беше прав, че май трябва да се подслушва.Честито ви управление на БСП.Винаги се случмва когато дойдат на власт.
170
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох както го е закъсал, ако влезне в пандиза, няма излизане от там.Жалко за апартаменчетата...Голям бандит излезе Цвъ.По - дбре да го приберат, от къде ще намери толкова пари за гаранция. Тъщата си даде и последните стотинки за апартаменчетата му. Той няма пари!А защо не обяви с какви пари излиза от министерстването. Общо от заплати и командировъчните излиза да е взел за 42 месеца около 130 000 лева, но е плащал данъци, ток, парно, ВиК, кабеларка, Интернет, моб. телефон и е хранил сем-во.
169
1
 
1
 
! Отговори
Do 183 "сиси&qu преди 10 години
Bravo "сиси"!Struva mi se 4e ostanalite sa profani!
168
6
 
20
 
! Отговори
хохо преди 10 години
Стига бе хора, вижте всички коментари, един защитава Бойко друг Станишев , а кой ще защити България !Не ви ли омръзна от всичките *** интриги, от безумните новини с които ни занимават всекидневно !!
167
17
 
25
 
! Отговори
maora преди 10 години
тоя предател Цветан......ходил да топи България в Брюксел. *** долна твар!!!!!!!!!
166
2
 
15
 
! Отговори
сиси преди 10 години
Незнам кой е виновен и кой не ,но мили хора събудете се - всички политици до днес ни баламосват и лъжат с голям успех.Въпреки ,че ги виждаме продължаваме да ги търпим и се правим на безпомощни .Те си разширяват роднините с няколко брака и правят деца и все не им стигат парите .В парламента са само любовници,съпрузи, приятелски кръгове и т.н. Имам грозното предчувствие ,че един ден нашите деца ще се бият с полицията и ще има жертви ,но защо трябва да чакаме всичко това- НЕЗНАМ.
165
11
 
17
 
! Отговори
Алекс2 преди 10 години
За подслушване /недоказано/ арест и евентуално затвор ! А за похарчени милиони грешна народна пара в АЕЦ Белене ? Ни вопъл ни стон...събудете се можещи да мислят Българи...
164
10
 
14
 
! Отговори
d преди 10 години
цвъцко си опече баницата за какво ходи до брюксел ,сега ако некои се реши на нещо по сериозно да го обвинят ,от брюксел ще ревнат че има лов на вещици ,че е застрашена демокрацията и до тук ще е с цирка, цвъцко с тия милиони дето е откраднал затворнически нар няма да търка сто на сто, а ще се препича на някои екзотичен остров за наша сметка естествено
163
8
 
13
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
Всички престъпници,даже тези които са осъдени и са в затвора казват,че са невинни.Защоли е така?
162
4
 
8
 
! Отговори
Незнайко преди 10 години
Бедни народе,ако изборите променяха нещо,още чичко Сталин щеше да ги забрани.В другия живот дано се родя черен,но не на Черно море.
161
18
 
29
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Мястото на Цвъко Гестапото , Флоров и Буда е в ареста.Всичко останало е подигравка с хората.Да се готвят и останалите алчни и нагли гербери от бандата на Тиквата!
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТможе и заедно...нали са дружки
159
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бесепария"Нещастна Българио..."Нещасно герберастче...