Орешарски обсъжда подобряване на бизнеса у нас

Започват консултации с работодатели в МС
10 юни 2013 08:16, Петя Славова
45
Орешарски обсъжда подобряване на бизнеса у нас
Снимка: БТА

Министър-председателят Пламен Орешарски започва днес консултации с представители на работодателските организации, синдикатите, неправителствения сектор и протестиращите за разработването и приемането на мерки, които да доведат до подобряване на бизнес климата в България.

Срещите ще продължат през цялата седмица, пише БТА. На тях ще се обсъждат три основни теми: анализ на ситуацията в страната и действия за подобряване на условията за правене на бизнес, облекчаване и премахване на съществуващи регулаторни режими, усъвършенстване на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Предатели са БСП преди 10 години
ПОЗОР! Кабинетът Орешарски взе ТАЕН ЗАЕМ със СКАНДАЛНО ВИСОКА ЛИХВА: 3% НА МЕСЕЦ!3% лихва на месец това ще загроби България!Наскоро Дойче банк отряза квитанциите на Орешарски и му отказа кредит.Отказаха ни нов заем и от всички световни банки.Само Ситибанк даде пари, но срещу скандалната 3% лихва на месец!Ние сме единствената държава в Европа, на която налагат такива кожодерски лихви и която е склонна да ги плаща.Дори Гърция - в пика на кризата - и преди сключване на спора
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да се подобри положението с правенето на бизнес в България трябва воля, дупе и премахване на корупционните лицензи, но този кабинет няма тези качества.
27
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 10 години
ШЕМЕТ.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решението за МВР, където един Бог знае какво разбира, го взе веднага, но решенията за икономиката, където уж е експерт, тепърва ще ги обсъждаме... Смешен!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 23 години преход управляващите в кадър и зад кадър откриха топлата вода.Просперитета на една нация става чрез изграждане на средната класа.Тя се създава чрез привличане в бизнеса. Чрез зарзаватопроизводство и търговия далеч не се стига.Постига се единственно чрез индустриализация и високитехнологии.Само че в БГ ако се опиташда направиш нещо в тази сфера ти рискуваш да ти се случи нещо непоправимо.Затова нещата са невъзможни и предрешени.Само гении могат да оправят кашатаиндустриализация.
24
2
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
А раираните вече им измислиха прякори за добре доили при тях, на Цоко и Боко и какво ще ги правят- и магистралните травестити подлежат на профилактика. ГЕРБ го съсипаха бизнеса. Трудно ще е, на дано успее Орешарски. И стига с тия протести 10 дена след започване на работа!?!? Герберски глупости.
23
0
 
3
 
! Отговори
икономист преди 10 години
никой не казва как държавата ще подпомага бизнеса, аз като икономист знам само един начин,,,бизнеса спира да плаща данъци осигуровки и взема кредити които не връща
22
2
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Преди няколко дни един "убавец" завърза и влачи едно куче с колата си. Без да съм бил буквално така, като кучето, буквално така се чувствам след четиригодишното влачене от герб. "Убавецът" не знам дали трябва да влезе при Бай Ставри, но убавците Цецо, боко и и сие- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Трудно ще е, след Боковите умнотии, но дано Орешарски успее.
21
1
 
7
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Интересно дали на срещата ще присъства шефът на Софарма Огнян Донев. Щото преди седмица при ченгето-шестак В. Дремджиев, въпросният лекарствен бос се оплакваше, че държавата не му подпомагала бизнеса.
20
3
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До ДобрякАми застани начело на държавата и започвай да раздаваш с пълни шепи! Писна ми от псевдородолюбци, дето само плюят този и онзи! Да е излязъл целия български народ с право на глас и да е гласувал! Това е положението! Това е избора на тези, които са си направили труда да изразят своето мнение! А на мен лично ми харесват първите му стъпки! Всичко останало е дрънканици и насаждане на интриги в обществото!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аха. Приготвям си пуканки и сядам да гледам шоуто.
18
3
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До ДобрякАми откъде идват тези пари за заплати и пенсии - може би заеми трябва да теглим за това? Абе това вие коментирате, без грам ум в главите си! Нали трябва да се раздвижи икономиката в тази държава, за да пада някой лев! Или искате ей така с пълни шепи да ви раздават наред на калпак, може би! След пропастта, в която сме в момента, ако искате може и още кредити да се теглят и да ги плащат и вашите деца и внуци!
17
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Дребният и средният бизнес ще си отдъхнат, когато лихвите по кредитите и депозитите паднат, за да се освободят пари в обръщение, когато държавните институции работят ефективно и частната и държавна собственост е реално защитена от закона, когато има сериозен прилив на външни инвестиции в производства.
16
10
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Алооо, отворковците! Стига само сте плюли! До преди два месеца вашите любими гербаджии ликвидираха и тристранката, и бизнеса, и хората! За пръв път от 4 години насам се вижда, че поне се демонстрира желание за вслушване в мненията на всички страни, от които зависи икономиката в тази държава! На мен лично ми харесват първите стъпки на това правителство! Увеличават се майчинството; говори се за замразяване цената на тока; говори се и за увеличаване на пенсии от догодина, на облекчаване условията за бизнес ..... За пръв път се говори за нещо, различно от магистрали и съответно "придружаващите ги
15
0
 
6
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До Гейбери-зомбитaКато гледам псевдо-Ентелегентния изказ на феновете на Орешака се успокоявам и се радвам,че не съм като тях :)Зомбита са всички онези, които все още мислят, че ще видят скоро 250 000 нови работни места, които си мислят, че когато се върне пушека в заведенията и хоп-оборотите ще скокнат, които смятат, че Белене си "струва" 10-те милиарда, от които здрави комисионни ще захлебят елитните другари,а останалите ще плащат с десетилетия! Това са замбитата друже ! :)Хайде честито!
14
7
 
2
 
! Отговори
Гейбери-зомбитa преди 10 години
Щом Гейберaстите ревaт и плюят жлъч, знaчи Бългaрия е нa прaв пътНaпоследък гледaм ,че Гейберaстите дори не спят и дежурят в темите:), зa дa възхвaлявaт зaдните чaсти нa Борисов и Цветaнов.По този нaчин те се зaдоволявaт ближейки соковете от aнaлите нa своите вождове!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бизнесклимата ще се подобри единственно и самотогава когато в БЪЛГАРИЯ живеят хора.Най-креативната,работоспособна и платежоспособна част от населението е зад граница.Що за самоубийство беше да бъдат гонени,фирмите им да бъдат насилственно изтребвани или ако са печеливши отнемани с административни методи.Късно е Либе за китка.Те не желаят нито да се върнат нито да работят в една задушавана от администрация среда.Само гений може да намери правилното решение работещ в екипот единномислещи служители
12
2
 
11
 
! Отговори
Експертиз преди 10 години
Бизнесклиматът ще се подобри, когато вкарат крадците в затвора, начело с Къртишев, Гоце и Догана. Това е истината, всичко друго Тъшакларски да го разправя на баба си...
11
0
 
12
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Абе ***, нали знаехте как да подобрите бизнеса бе, това ви беше основно в платформата преди изборите, какво ще обсъждате сега, какви консултации, всичко можехте,всичко знаехте, а не започвате да изпълнявате каквото сте обещали ? Изглежда нищо не можете и нищо не разбирате, та затова ще се консултирате и ще крадете мерки от можещите. Но тъпият народ е затъпял много повече, че ви се върза за пореден пък на лъжите и обещанията и сега ще си наведе гърбът за да го яхнете и бой с камшикът.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако въпросният "бизнес" разчита единствено и само на обществени поръчки, то тогава за какъв "бизнес" говорим...