Направиха си Гестапо, скочи Борисов

"Ако дойдат да ме арестуват, ще ги посрещна добре"
Обновена: 14 юни 2013 14:32 | 14 юни 2013 13:36, Камелия Цветанова
267
Направиха си Гестапо, скочи Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

„Да ме арестуват?! Как така на някой му хрумва да арестува лидера на най-голямата партия, 1,2 млн. са гласували за мен, да се вземат сериозно малко в ръце. Ще дойдат, добре дошли са, ще ги посрещна добре”. Така възмутено коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, който въпреки че днес каза, че няма да има реваншизъм, преди време се закани, че ще има възмездие за предишните управляващи.

Борисов смята, че явно има натиск над депутатите от БСП да гласуват за избора на Пеевски.

„Не ги ли видяхте как се движат по коридорите, как са омачкани, те сутринта ги извикаха, казаха им какво ще гласуват. ДПС начело с Ахмед Доган демонстрира как се упражнява власт -  безскрупулно, безпардонно, в интерес само на една партия и заслужават поздравление за това, че за тях е цялата власт- медийна, икономическа, финансова, банкерска, служби, всичко, и могат да управляват 20 години и неслучайно цялото им ръководство е от бивши агенти на ДС, защото те знаят как се прави”, каза Борисов.

Още по темата
Той отново упрекна ДПС и БСП, че са изпълнили предизборната кампания с компромати, а в деня на размисъл са направили така, че да има внушения.

„Сега първо махнаха тези полицейски директори, които бяха задържали хора от БСП и ДПС за купуване на гласове и си направиха едно съвременно Гестапо с всичките му функции, безконтролно, защото кой ще го контролира”, възмути се бившият премиер.

„Аз имам сантимент към БСП, столетница е, те я убиха”, оплака се още той. Ако Пламен Орешарски има малко чест и доблест, трябва да си хвърли оставката, смята Борисов. Не трябва да стои там да му се маскари името, защото мисля, че е човек, който заслужава уважение, посочи той.

Относно промените в Закона за ДАНС, с които парламентът избира председател на агенцията, Борисов коментира, че президентът Росен Плевнелиев е направил огромен жест към БСП и ДПС.

„За първи път през последните 23 години идва някакво управление на власт и отнема правомощия на президента. Аз дори съм бил упрекван за това, че две години, докато президент беше Георги Първанов, не пипнахме законите за службите, за да не му се отнемат правомощия, сега те с първия си закон отнеха правомощията на президента”, каза Борисов.

Относно поредните протести, които се организират в социалните мрежи, Борисов обясни, че е забранил на разпознаваемите лица от ГЕРБ да участват в проявите на недоволство.

„Аз нямам власт върху симпатизантите ни, какво ще решат, си е тяхна рабата. Една държава, в която всяко управление ще се посреща с протести, ще има напрежение върху което и да е правителство, не е добре и аз им се учудвам днес, защото с това решение, което взеха, взривиха нета, взривиха хората, сега никой не може да го оправдае”, отбеляза Борисов.

Той отказа да коментира думите на заместника си Цветан Цветанов, който по-рано заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е избран с протекциите на Делян Пеевски.

„За Цацаров имам добро мнение от времето, когато съм бил главен секретар на МВР и съм казвал, че за мен той е най-добрият съдия, тава съм имал като впечатления, оттук нататък действията му ги коментират хората, нямам контакт с него, не го търся”, обясни  Бойко Борисов.

Накрая той честити на вътрешния министър Цветлин Йовчев вицепремиерския пост, който получи днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
pravitelstvoto koeto e na vlast dnes,tesa mijuturki koito ni smu4at tseli 23 godini v razli4ni postove v darjavata te sa nezamenimi pres vsi4kite tezi godini,koi to gleda 4e balgariq e demokraticna strana nee vqrno balgariq pres tseliq si prehot e bila sotsiqlisti4eska tq ne see promenila doide dostoen 4ovek koito da vkara demokratsiq no ruskata mafiq izleze po silna kakto vinagi.ZA TOVA E NEOBHODIMO DASE NADIGNE NARODA I DA SVALI TOVA PRAVITELSTVO
197
0
 
3
 
! Отговори
Govorilnya преди 10 години
Ако си в нормална държава и имаш доказани провинения, мисля, че арестуват. Такава е практиката, така съм чувала. Даже и да имаш някой и друг милиард зад гърба си, щом си "сгафил" и се докаже те бутват в панделата. За съжаление, в нашия случай, такова нещо, поне до сега не съм чула. Така е в Страната на чудесата!
196
4
 
6
 
! Отговори
в БОГ ни е надеждата преди 10 години
``In GOD we trust`` БОГ да пази Република България, и лидера и Бойко Борисов.
195
12
 
1
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Ако това Гестапо те арестува,ще простя на Орешарски.
194
2
 
8
 
! Отговори
ETNA преди 10 години
Лелеее, не мога да повярвам! Турците и комунистите се *** и се омазаха!!! Българи, как търпите това?!?!?!?!?!?!??!?!?!
193
1
 
13
 
! Отговори
beli преди 10 години
още пишете глупости за борисов а като си направят путинова държава ще викате олеле
192
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOZI *** NA SNIMKATA, BORISOV - BUDA, VE4E POLITI4ESKI TRUP VIDQ SVETLINA V TUNELA, GIVNA I SE USMIHNA, SLED NEGOVOTO NE6STASTNO UPRAVLENIE KOETO DOVEDE BULGARIQ DO TAKAVA MIZERIQ I IZRITAN OT ULICATA, SE NAMERIHA TUPANARI KATO NEGO OT BSP KOTO MU DADOHA 6ANSA DA NI DOUBIE OKON4ATELNO. IMAH NQKAKVA NADEGDA, 4E OPRE6ARSKI E UMEN 4OBVEK NO RAZBIRAM, POLITICITE NQMAT I IDEQ KAK GIVEE NARODA, KAK SE MU4I DA OCELEE, KAK MINAHA 25 GODINI V "PREHOD" NA RAZGRABVANETO, ZABOGATQVANETO I GENOCIDA.
191
4
 
13
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
ДНЕС СЪБОТАСофия, Ларгото, Министерски съвет, 18:30
190
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Машалах Доган ефенди .Харизиха ти без бой цялата си национална сигурност и агенция Всичките им тайни на Гя"вурите са твои.Турция ликува и ще управлява ДАНС и тази свинска *** която си заслужи да няма държава.Аферим машаааллаххх
189
10
 
20
 
! Отговори
ТЕ40 преди 10 години
Къде си Бойко ?
188
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами направиха си,защото ти си тръгна ,4е имало кръв по асфалта,абе някои си с4упил главата сега цял народ ще страда,НЕ трябваше да си тръгваш Боико
187
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гарван гавана око не вади. мама ви циркаджийски ***, политици били... Мекерета сте и такива ще си умрете, убити путkи!
186
8
 
14
 
! Отговори
BaiMile ot otvadnoto преди 10 години
Ne se iadosvai Boko,cakam te skoro
185
35
 
15
 
! Отговори
пешо преди 10 години
кои беше тоя *** на снимката
184
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров, Пеевски и Йовчев набелязаха основните насоки в работата на прокуратурата, ДАНС и МВР.. УСПЕХ !!
183
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами правят си хората правителство в парламента не е на скришно място!Могат и правят!Законо е и сега им завиждаш много.
182
5
 
32
 
! Отговори
замислете се преди 10 години
Сега е момента в който ще се разбере България на къде ще тръгне.Ако и сега българите пак си затворят очите за случващото се и оставят и това да отмине значи бъдещото и като държава е обречено.Трябва радикална промяна и тя няма да дойде от тези управляващи комунисти и турци.Замислете се какви министри бяха назначени досега, замислете се и за днешното решение!Тази промяна трябва да дойде от всички граждани трябва всички българи да променим нещата.
181
7
 
44
 
! Отговори
Miro преди 10 години
Къде сте братя българи!?!? Къде се покри Волен Сидеров, българския националист? Тия сега ще махнат валутния борд, ще извадят България от ЕС за да я тласнат в съветското обятие и България ще стане като Беларус, Украйна и Молдова! Да ви е честита новата съветска власт с османски привкус! Пфу! Срам ме е, че съм българин!!!
180
3
 
25
 
! Отговори
k1r40 преди 10 години
Тука или сте тинейджъри или неграмотници!!! Какъв Пеевски ще погне Борисов.... вие знаете ли кой е Пеевски???? ДЯСНАТА РЪКА НА АХМЕТ ДОГАН. Аз не харесвам и Борисов, но мислите ли, че не Пеевски, а АХМЕТ ДОГАН ще се изчерпа само с Борисов????Затова сме на това дередже, не заради управниците, а заради хората които ги избират. ТВ СА ВАС И ВИЕ СТЕ ТЯХ, ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ.
179
28
 
11
 
! Отговори
Демир преди 10 години
До Атанасова Стопиха се благодарение на простащината в Герб.Калинки събрани по кръстопътищата ,целувки и прегръдки с Ердоган,всекидневните лъжи на Б.Бор.Още ли вярваш ,че е сирак.Майка му почина 1998г, а баща му десетина год.по-късно.